De spelregels van dit weblog

Er zijn altijd weer mensen die voor het eerst op dit weblog komen, en dus nog niet weten hoe het hier toegaat.

In de eerste plaats: dit is geen open forum waar iedereen (vrijwel) ongemodereerd zijn/haar mening kwijt kan. Dit is mijn persoonlijke weblog, en ik beheer dat op een manier die niet zo erg gebruikelijk is. Ik selecteer namelijk, ik beslis elke keer opnieuw wat ik de moeite waard vind om te plaatsen, en wat niet.

Het criterium is dus niet of ik het me je eens ben, maar of ik vind dat je reactie wat bijdraagt.

Verder houdt dat in dat je jezelf niet hoeft te herhalen, en ook de discussie die al is geweest niet weer opnieuw hoeft te beginnen. Het houdt ook in dat je niet hoeft te proberen zonder commentaar stukken van derden of links daarheen te plaatsen, tenzij die werkelijk wat toevoegen.

Het houdt in dat je even nadenkt of wat je te zeggen hebt interessant is voor anderen. Dat ene Pietjepuk iemand een droplul vindt is bijvoorbeeld niet interessant – al zou ik dat ook vinden. Het gaat hier voornamelijk om de inhoud, om de argumentatie. En het helpt als je niet maar wat roept, maar kunt onderbouwen wat je vindt en dus ook bronnen aan kunt geven.

En je houdt je fatsoen. Dat is voor mensen die open fora gewend zijn waar de hufterigheid hoogtij viert misschien wat ongewoon, maar hier worden aanvallen op personen niet gewaardeerd – al vindt je jezelf nog zo geestig. (En ik misschien ook wel).

Wie blijft zeiken, kiften en kankeren krijgt voorlopig een IP-ban.

En wie zeurt ‘dit zal er wel weer niet opkomen’ krijgt meteen gelijk.

De spelregels vindt je hier.

En verder is iedereen die zich een beetje aan bovenstaande weet te houden van harte welkom.

Eén gedachte over “De spelregels van dit weblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *