Mies Westerveld

2mies-3.jpg
(Mies Westerveld)

Eerste Kamer collega Mies Westerveld is Buitengewoon Hoogleraar Sociale Rechtshulp geworden, en sprak donderdag haar oratie uit. Veel belangstelling, veel fractiegenoten van de PvdA, maar ook van GroenLinks, VVD, en dus, SP. We kennen Mies als een heel gedegen en zorgvuldige collega – toen we nog samen in de commissie Sociale Zaken zaten was zij vaak degene die toch nog een voetangeltje of een klemmetje wist te ontwaren in een wet die anders waarschijnlijk als hamerstuk was afgedaan. Een jurist in hart en nieren, maar ook iemand met een sociaal hart. Anders was ze ook niet ingegaan op de uitnodiging om hoogleraar sociale rechtshulp te worden.

2mies-2.jpg

2mies-1.jpg

2mies-4.jpg

We hoorden een gedegen en af en toe ook humoristisch verhaal over het ontstaan van de sociale rechtshulp, en hoe het daar nu mee verder moet. Ik hoop dat ze haar oratie nog om gaat bouwen tot een toegankelijk artikel voor leken.

Een aantal van haar fractiegenoten liep in toga mee, er is een tamelijk hoog hooglerarengehalte in de EK, en ik heb nog plezierig staan praten met haar trotse vrouw en haar trotse moeder. En ik kon haar, nog voor een gracht verderop het eerste exemplaar van de biografie van Joke Smit aan Hedy D’Ancona werd uitgereikt, een pre-eerste-exemplaar cadeau doen namens de SP fractie, het boek over haar voormalige partijgenote.

Over Mies Westerveld, hier.

Over haar oratie: hier.

2mies-8.jpg

2mies-7.jpg

1jokesmit-28.jpg

1jokesmit-29.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *