Werkdag vluchtelingen

Werkdag Vluchtelingen

De projectgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken organiseert op zaterdag 1 november de “Werkdag Vluchtelingen”. De werkdag zal plaatsvinden in de GSG Guido de Brès in Amersfoort.

Op zaterdag 1 november 2008 organiseert de Projectgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken de jaarlijks terugkerende Werkdag Vluchtelingen.
De dag zal van 10.00 uur (ontvangst vanaf 9.30 uur) tot 16.00 uur plaatsvinden in het gebouw van de Guido de Bres Scholengemeenschap, Arnhemseweg 65 in Amersfoort.
.
De Projectgroep Vluchtelingen van de Raad van Kerken biedt deze dag een afwisselend programma met toespraken, discussie, workshops, muziek en een moment van bezinning.

In de ochtend zullen de Staatssecretaris van Justitie, mevrouw mr. N. Albayrak, hoogleraar vreemdelingenrecht, professor A. M. van Kalmthout, en de voorzitter van de Projectgroep Vluchtelingen, ds. F. van Melle spreken.

In de middag worden er verschillende workshops gegeven. De Raad van Kerken pleit al jarenlang voor een humaan en rechtvaardig asielbeleid en vindt dat terugzending van afgewezen asielzoekers naar het land van herkomst alleen aanvaardbaar is als de mensenrechten in dat land gewaarborgd worden en gepaste bescherming wordt geboden.

Ook vindt de Raad van Kerken dat detentie van vluchtelingen en andere vreemdelingen die geen strafbare feiten hebben gepleegd niet mag worden toegestaan en dat voldoende opvangcapaciteit voor vluchtelingen van essentieel belang is.

Deze thema’s terugkeer, vreemdelingenbewaring en noodopvang komen terug in de workshops.

De Projectgroep Vluchtelingen nodigt u van harte uit om de Werkdag bij te wonen en ontvangt u graag op 1 november.

U wordt verzocht zich voor de Werkdag aan te melden via: Secretariaat Projectgroep Vluchtelingen, p/a Justitia et Pax, Postbus 16334, 2500 BH Den Haag of per email: info@justitiaetpax.nl

Aanmelden graag vóór 25 oktober

Programma: klik hier

Eén gedachte over “Werkdag vluchtelingen

  1. Beste Anja,

    Ik had een artikel geschreven dat misschien te maken had met vluchtelingen voor deze werkdag.
    Het artikel is verschenen onder 15 november 2007 dus van vorig jaar .Ik had in het jaar vergist, sorry
    Maar misschien is dit ook een onderwerp voor de werkdag vluchtelingen.
    Het gaat om pijnlijke situatie van Afghaanse kinderen die gescheiden worden van hun vaders.De vaders worden na 10 jaar hier in Nederland het land uitgezet. Een onmogelijke situatie, omdat het land in oorlog is en ook omdat ze kritiek hadden op de Talibanregiem. Hun leven is dus door twee vuren in gevaar, oorlog en kogelreactie van de vorige regiem. De kinderen zullen dus zonder hun vader/ouders hier verder moeten.Hoe gaat men daar mee om?
    Hun websites
    http://www.comite1fbeleid.nl/
    http://comite1f-beleid.hyves.nl/

    Uw steun en van vele anderen voor hun moeilijke en pijnlijke situatie is hard nodig
    Ieder steun is welkom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *