Stassensafari

aaek-17.jpg

“Altijd die stassen” zei Balkenende, toen het achter zijn rug een beetje rumoerig was tijdens het Algemene Beschouwingendebat in de Eerste Kamer. Stassen? O de staatssecretarissen die in de bankjes achter hem zaten.

Voorafgaande aan het debat verzamelden zich ministers, staatssecretarissen en de senatoren in de salon. Even netwerken, even de mensen begroeten die je al kent: zo stond ik met Van Middelkoop te praten, die vorig jaar nog mijn collega was in de senaat, nee niet over de oorlog in Irak of Afghanistan, maar over de literaire prijs die Doeshka Meijsing had gekregen. Hij dacht dat ik daar wel blij mee zou zijn en dat was ik. Toen ik toch bezig was maakte ik foto’s van de aanwezige bewindslieden. Hierbij. Test je geheugen: hoe heten ze, wat doen ze, en wie missen er nog?

Morgen de namen.
Je kunt er niets mee winnen.

aaek-57.jpg

aaek-28.jpg

aaek-27.jpg

aaek-25.jpg

aaek-24.jpg

aaek-23.jpg

aaek-21.jpg

aaek-20.jpg

aaek-19.jpg

aaek-18.jpg

aaek-16.jpg

aaek-13.jpg

aaek-8.jpg

11fractie-10.jpg

10 gedachten over “Stassensafari

  1. Mooi shot van (o.a.) de rechtse pvda-staatssecretaris Frans Timmermans (laatste foto) die deze zomer in Vrij Nederland stelde: “‘Als de PvdA kiest voor de lijn van SP, heb ik er niets te zoeken…”.

    Reageren de door jou gefotografeerden doorgaans wel positief op jouw nieuwe hobby Anja of kijken ze het met lede ogen (of erger?) aan…?

    (Bron Vrij Nederland:
    http://www.vn.nl/HaagseStreken/ArtikelPolitiek/FransTimmermansEenSP-PvdAIsNietVoorMij.htm )

  2. Gewoon puur uit me hoof:
    1. Yvonne Timmerman, senaatsvoorzitter, en Ernst Hirsch Ballin, minister van justitie;
    2. Jacqueilne Kramer, minister van Milieu;
    3. Tineke Slagter, SP-senator, Nebahat Albayrak, staatssecretaris van Integratie, en nogmaals Hirsch Ballin;
    4. André Rouvoet, vice-premier en minister van Gezinszaken;
    5. Eymert van Middelkoop, minister van Defensie;
    6. Ahmed Aboutaleb, staatssecretaris van Sociale Zaken, en … Jack de Vries van Financiën? ;
    7. Gerda Verburg, minister van landbouw;
    8. Sharon Dijksma, staatssecretaris van onderwijs;
    9. Piet Hein Donner, minister van Sociale Zaken;
    10. Nebahat Albayrak, nogmaals;
    11. Guusje ter Horst, minister van Binnenlandse zaken;
    12. PvdA, dr, Onderwijs;
    13. JP de MP, en Tineke Netelenbosch, Christenunie, Verkeer & Vervoer;
    14. Maria Verhoeven, CDA, Economische Zaken;
    15. Frans Timmermans, ??

  3. Frank Heemskerk, Anne-Marie, Frank Heemskerk.

    Bos is er niet bij. En Jack de Vries van defensie. En Vogelaar. En dingesje, eh Marja van Bijsterveldt van onderwijs. En Plasterk. Oh, en Eurlings (zat in een file?). En Bert Koenders. Wie ik nu nog vergeten ben, die moet dringend aan zijn pr gaan werken.

  4. Hahaha, Clara, ik zal het ze doorgeven.
    Maar een paar zijn er verexcuseerd.

    En goed van jou, Anne-Marie.

    Op 4 staat naast Aboutaleb Frank Heemskerk van Economische Zaken, en op 12 is het Sharon Dijksma van Onderwijs, en op 13 staat naast Balkenende Tineke maar Huizinga. En die sjagerijnig kijkende man is inderdaad Frans Timmermans, maar dat hij zo kijkt kan ook aan mij liggen want we vinden elkaar niet aardig. Misschien is hij thuis wel geweldig leuk.

    Ank Bijleveld was er wel maar kreeg ik niet voor mijn camera, Marja van Bijsterveldt weet ik niet, en de foto van Bert Koenders was zo onflatteus dat ik hem niet heb geplaatst. Of Camiel Eurlings er was heb ik ook niet gezien, maar het kan zijn dat ik Frank Heemskerk voor hem aanzag of omgekeerd. Wie er in ieder geval niet waren: Wouter Bos, Ab Klink, Maxime Verhagen, Plasterk, en Ellen Vogelaar, die krijg ik nog wel, en het kan zijn dat ik nog wat stassen over het hoofd heb gezien in de drukte.

    Verder blijken ook ministers en stassen maar mensen – ik bedoel, ik dacht dat die inmiddels wel gewend waren om gefotografeerd te worden maar ook sommigen van hen reageren zoals ik reageer – want ik houd er niet van om gefotografeerd te worden, ik zit veel liever aan de andere kant van de camera. Hirsch Ballin was in gesprek met voorzitter Yvonne Timmerman en vroeg of ik een nieuwe wilde maken omdat hij er anders zo streng op stond, en inderdaad, de tweede was een stuk charmanter. Nebahat Albayrak griste de camera uit mijn handen en maakte er een van mij – en sommigen vroegen waar ik het voor deed, wat ik dan uitlegde. Tijdens de zittingen in de plenaire mag ik niet fotograferen behalve discreet vanaf de zijkant, waarvoor ik toestemming vraag van Yvonne. Terecht. Stel dat alle senatoren zitten te flitsen voor het fotoalbum van hun kleinkinderen. Dit als antwoord op Paul Jan Petersen. Overigens kun je het meestal wel aan de foto’s zelf zien. Wie vriendelijk naar mij lacht heeft geen lede ogen. Behalve Timmermans dus, die had erg lede ogen maar daar had ik nou net weer geen medelijden mee. Maar als iemand zegt dat ie niet wil, wat een enkele keer wel gebeurt, dan doe ik het niet, minister of gewoon mens.

  5. @ Anja (4):

    Frans Timmermans is thuis zeker en vast geweldig leuk, Anja, maar “en (plein) public” is hij nog steeds chagrijnig vanwege de verwerping van de Europese “Grondwet” per referendum in Nederland. (En la douce France). En nu we zo’n nieuw fraai Europees gewrocht (of gedrocht?) hebben liggen die dekselse Ieren weer dwars. Blijf daar maar eens vrolijk bij!

    Citaat: “…en sommigen vroegen waar ik het voor deed..”
    Heb je de foto’s dan niet aangeboden voor een tientje per stuk voor het goede doel, Anja, voor Kifaja dus?

  6. Ik dacht niet dat veel mensen een tientje over hadden voor een foto van een sjagerijnige Frans Timmermans, Olav, ik dacht dat de bewindslieden het ook wel een beetje beneden de stand van een senator zouden vinden als ik met hun konterfeitsels de markt opging, en terecht, dus mensen die een tientje over hebben voor gehandicapten in de Gazastrook maken dat maar over op nr. 8207589 ten name van Stichting Kifaia (met twee i’s aub) te Amsterdam.
    De foto’s bekijken ze dan maar op mijn weblog dat tenslotte helemaal gratis is.

  7. Ik voel me er wat ongemakkelijk bij dat er ineens zo op de persoon wordt gespeeld. Je kunt als SP met Frans van mening verschillen, maar heb het daar dan over. Hij doet dat zelf immers ook.

  8. Zullen we dan doen, Claar. Maar hij maakte in de EK wel een aantal erge nare, kinderachtige en onterechte opmerkingen richting SP die mij een ongewoon Boe-geroep ontlokten dat zelfs door de voorzitter door de vingers werd gezien. Maar ik ben geweldig in het vergeten van zulke rotzooi, dus ik kan ze hier niet herhalen en we zijn hierna weer netjes en spelen niet op de persoon. Volgens mijn eigen spelregels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *