Senaat zet premier klem in kwestie Irak

Arjan Vliegenthart zei het gisteren: wacht maar, morgenochtend staat het op de voorpagina van de kranten.
Hij had gelijk.
Volkskrant: GROTE KANS OP IRAK-ONDERZOEK SENAAT.
Trouw:SENAAT ZET PREMIER KLEM IN KWESTIE IRAK.

Wij van de SP zaten dus met virtuele feestneuzen op aan het traditionele kerstdiner.
Ik kom er nog op terug, maar omdat we onze laatste zitting zo dicht tegen Kerst aanhadden moet ik nu rennen voor de boodschappen.
We eten Flappie. Als de Nijntjes op de markt tenminste nog niet zijn uitverkocht.

18 gedachten over “Senaat zet premier klem in kwestie Irak

  1. Dat onderzoek moet er ook komen. Maar dat Flappie…. gatver, Anja. Gelukkig eet ik vegetarisch. Je eet toch ook geen poes? 🙁

  2. Nee ik eet geen poes maar wel Flappie, Lydia. Sommige van mijn beste vrienden zijn vegetarier en die hebben groot gelijk, ik erken dat ik op dat vlak een beest ben.
    En er zat nog maar een portie Flappie in de vrieskast, Gerrie. Niet genoeg voor een groot gezin van drie mensen.
    Op de markt lagen de lijkjes nog in grote stapels. Stampertje en Bambi en Donald Duck.

    Dan denk ik aan een van mijn anecdotes die ik vast ook al een keer op mijn weblog heb gezet. Waren we, een hele commune met kinderen, op vakantie in Frankrijk. Brood gingen we altijd halen bij de boer, moesten we van te voren bestellen. Een van de kinderen er heen, netjes uit zijn hoofd geleerd: six la pain.
    Boer vroeg nog even of hij het goed gehoord had.
    Ja hoort six la pain.
    Lagen er de volgende dag zes dooie konijnen.
    We hebben er drie van opgegeten en die andere drie teruggegeven aan de boer.

  3. Eigenlijk is die geboorte in die vieze stal een zaak voor de kinderbescherming. Baby J. in een voederbak met goor stro. Dan staat er ook nog zo’n tb-ezel te balken boven de kribbe.En dat slappe excuus van die ouders; geen plaats in de herberg. Een schande is ’t!!!
    En die Jozef van N., timmerman, zo’n vent die werkt met planken en spijkers, is dat geen heel slecht voorteken? Een collega-timmerman zal drieëndertig jaar later die arme J. aan het hout nagelen. Moeders staat erbij te kijken ook nog. Het lijkt me allemaal een soort omgekeerd Oedipus-complex.
    Dat die drie wijzen uit het oosten niet ingrijpen. Nee hoor, in plaats van schone kleren of een fatsoenlijke wieg, bieden ze goud, mirre en wierook aan.
    De geboorte van baby J. heeft als gevolg dat een despoot besluit tot een massale kindermoord. Lekker vredig allemaal.
    Hoera voor de zonnewende!!!

  4. Dear Anja;

    This might be irrelevant to the subject but i am using this opportunity to wish you a merry Christmas and a happy new year to you and all our Dutch friends. Whish to see you soon.

  5. Dear Ramadan, I’m totally moved and in tears that you and my other Palestinian friends think of sending me Christmas wishes in the middle of so much misery in Gaza. With all my heart do I wish a better 2009 for you too.

  6. @ Anja (3):

    Tja Anja, dan hadden jullie het arme kind ook niet moeten laten zeggen: “six la pain”. Want dat is geen goed Frans! 🙂

  7. P.S.: Over dat Irak-onderzoek schreef ik al onder “Dagboek 22 december 2008”.

    Krista van Velzen voegt hieraan terecht toe: er moet een tweede onderzoek komen naar de betrokkenheid van Nederlandse bedrijven bij de opbouw van het arsenaal massavernietigingswapens van Saddam Hoessein, en de dubieuze rol van de Nederlandse regering daarbij.

  8. Tsjonge, Olav, als we jou toch niet hadden om even uit te leggen dat dat geen goed Frans was. Heb ik toch al die jaren voor niks konijn gegeten als ik gewoon een stokbroodje wou.

  9. Hoe kun je door gaan met het eten van dieren als je begrijpt dat het ziek is, zo van katten houdt en een goed hart en goed functionerende hersenen hebt? De grappig bedoelde verwijzingen naar strip figuren overdrijven de mate van inleving in dieren, maar je kunt je hopelijk voorstellen wat het voor een moeder hert betekent dat haar kind word dood gemaakt. Je doet vaak of het kinderlijk is medeleven te hebben met dieren (‘de partij voor de diertjes’ etc), maar het is juist een teken van volwassenheid dat je je kunt inleven in anderen; andere mensen, andere groepen mensen en ook in dieren. Het doet ze pijn en ze lijden. Je hebt dus een konijn dood gemaakt, bedankt namens alle konijn en andere dieren die er niet zo goed in zijn zichzelf te beschermen tegen de menselijke wreedheid.

  10. Je hebt vanzelfsprekend verschrikkelijk gelijk, Joppe. Maar zoals je ongetwijfeld wel vaker gemerkt zult hebben werkt het niet om gelijk te hebben en verwijten te maken die ik natuurlijk allang weet.
    En het waren ook nog twéé konijnen.

  11. Je erkent mijn gelijk maar het helpt niet gelijk te hebben en verwijten te maken…hu? Ik vraag me serieus af hoe mensen (je bent niet alleen) dit soort dingen kunnen zeggen en doorgaan met het eten van vlees. Ik maak je een verwijt omdat ik oprecht meen dat je iets fout doet, als dat niet werkt is dat erg jammer. Ik had ook niet meteen succes verwacht. Wat de strip figuren en de ‘partij van de diertjes’ betreft neem ik aan dat je het niet met me eens bent en ik was er niet van op de hoogte dat je dit allang wist. Want hoewel ik niet zo voor een partij voor dieren ben vind ik wel deze manier van schrijven kleinerend voor mensen die opkomen voor dierenrechten en bijvoorbeeld geen flappie eten. (voor de kern van de discussie lijkt het mij irrelevant in welke hoeveelheden er konijnen zijn dood gemaakt)

  12. Je herhaalt jezelf, Joppe. En zoals je kunt merken haalt het dus niets uit om mij verwijten te maken, al zou je honderd keer gelijk hebben. Je zou ook kunnen bedenken dat ik al van een zekere leeftijd ben en dat je dus geheid niet de eerste bent die ik tegenkom die vindt dat mensen geen vlees moeten eten.

    Je zou iets kunnen leren van de Partij van de Dieren. Die hebben allang door dat het niet helpt om te preken voor de reeds bekeerden, en dat je mensen zelden bekeert door op hun schuldgevoel te werken. Die beseffen dat je niet morgen of overmorgen iedereen ombouwt tot vegetariër, al zouden ze dat wel willen en hebben ze daar goede redenen voor. Dus accepteren ze dat het ook al een goede stap in de richting is als mensen minder vlees gaan eten, en ook eisen stellen aan hoe dieren worden behandeld. Daar krijgen ze mij in mee. Ik ben absoluut voor een wetgeving die er voor zorgt dat dieren beter behandeld worden. Ik eet tegenwoordig minder vlees dan vroeger, en ik ben ook bereid om er meer geld voor te betalen dat de dieren niet uit legbatterijen en andere vreselijke zaken komen, en niet worden getreiterd, dus ik ga naar een biologische slager en een vishandel die nadenkt over duurzaamheid. Zo ver ga ik op dit moment. En dus, op dit moment, niet verder.

    De mensen van de PvdD zijn dus veel effectiever in het beïnvloeden van mensen en hen zachtjes aan de goede kant op te krijgen, dan de lui die alleen maar herhalen dat vlees eten slecht is en dat ze niet snappen waarom iemand dat doet. Om mezelf ook nog een keer te herhalen: je kunt wel gelijk hebben maar dat wil nog niet zeggen dat je ook gelijk krijgt.

  13. Schaamrood op mijn kaakjes, Anja…. ik had wild Knorretje op Eerste Kerstdag en een restje daarvan op de Tweede… 😉 Vond het nog hartstikke lekker ook. Ik ben niet helemaal vegetarisch, want ik eet wel vis. Maar ik eet wel veel minder vlees en voel me er heel goed bij. Ik denk dat minder vlees gezond is, en niet alleen voor mij, maar ook voor de bio industrie. Voor 1 kilo vlees is 4 kilo graanproducten nodig en dus denk ik dat het best wat minder kan.

    Mooie wensen uit Gaza, Anja. Ik denk dat er heel veel ontzettend sterke mensen zijn daar die tegen alle verdrukking in, overeind blijven. Vanuit mijn overtuiging zeg ik dan van ganser harte: Blessed Be!!

  14. Natuurlijk herhaal ik mijzelf als ik geen antwoord krijg op mijn vraag. Dat zal ik dus nu niet meer doen. In het geval dat je toch nog antwoord wil geven, de vraag staat tweemaal hierboven. En namens ‘de lui die alleen maar herhalen dat vlees eten slecht is en dat ze niet snappen waarom iemand dat doet’, ik snap mensen wel die het liefste dingen eten die geleefd hebben en, nog beter, een naam hebben gehad. Dat zijn gewoon klootzakken. Met andere mensen heb ik het iets moeilijker om het te begrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *