De spelregels van dit weblog

Dit weblog is geen open forum, het is mijn persoonlijke weblog, en ik bepaal wat er wel en wat niet op komt. Ik ben absoluut geen fan van de websites waar iedereen maar een beetje door elkaar schreeuwt, zonder dat er ooit iets tot stand komt wat ik discussie zou noemen. Ieder zijn meug, maar voor zo’n weblog sta ik niet vroeg op en wie dat wel wil kan bij een keur van dergelijke sites terecht. Hier word je geacht je aan de spelregels te houden.

Dat houdt in dat niemand enige rechten kan doen gelden om hier geplaatst te worden.

Het criterium is niet of ik het met je mening eens bent, maar of het iets bijdraagt. Is het interessant, is het een nieuw argument, vult het iets aan dat we niet al weten. Dat is bij veel inzenders die het niet met me eens zijn niet het geval. Ik hecht er aan dat wat je hier al vinden kunt serieus neemt, dat je weet waar je het over hebt, dat je niet maar wat ergens vanaf plukt zonder te weten waar het vandaan komt en waar het op gebaseerd is.

Ook hoef je niet met zaken aan te komen zetten die hier al honderd keer langs zijn geweest, en naar mijn mening echt wel voldoende weerlegd. Met feiten. Iedereen heeft namelijk wel recht op zijn eigen mening, maar niet op zijn eigen feiten.

Zeker diegenen die nog steeds door willen gaan met kritiekloos Israel te verdedigen bedienen zich van een vast repertoire van argumenten, en vooral van ontkenning van wat volgens mij niet te ontkennen valt. Dat lijstje kun je hier vinden: de zionistische canon, en die argumenten hebben we al uitgebreid gehad. Je kunt in het dossier, hier de inhoudsopgave, daar de meeste antwoorden al op vinden. Het helpt ook om eerst te lezen over de paradigmastrijd, hier, dat scheelt weer een paar cliché’s.

De spelregels vind je verder hier.

Wie blijft zeuren gaat er helemaal af, en verspeelt daarmee de mogelijkheid om op een ander moment, met een andere mening, nog eens terug te komen.

2 gedachten over “De spelregels van dit weblog

  1. Beste Anja,

    Ik wil je graag bedanken voor deze blog. Je stuk de nieuwe mythe is een goede samenvatting van de gebeurtenissen maar vooral ook van hoe ik me voel.

    Wat ik zo moeilijk vind om te begrijpen is dat er eigenlijk niks gebeurt om de mensen in Gaza te helpen. Er wordt veel gepraat maar wie heeft het lef om echt wat te doen? Mensen in landen als Yemen, Indonesie en Qatar maar ook hier in Europa, Londen en hier in Nederland gaan de straat op om duidelijk te maken dat ze het niet eens zijn met wat er gebeurt.
    Maar waarom duurt het zolang voordat er iemand ingrijpt? Er zijn daar 1,5 miljoen mensen die hulp nodig hebben!
    Dat vind ik zo moeilijk te bevatten.

  2. Sanne, kijk hier eens. Over een uur vaart opnieuw een boot met internationale hulpverleners en hulpgoederen uit van Larnaca naar de haven van Gaza (die vandaag gebombardeerd is). Buitengewoon moedig en levensgevaarlijk.

    Als je iets wilt doen, ze hebben dringend geld nodig voor deze acties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *