Noodhulpactie Gaza

Stichting Kifaia zet samen met een aantal andere organisaties een noodhulp-actie op. Er komen straks voor het NCCR een enorme hoeveelheid nieuwe gehandicapten bij, die verzorgd moeten worden. Vanuit Gaza krijgen we te horen waar het meeste behoefte aan is, zoals verbandmateriaal, medicijnen, pampers. De Israelische organisatie Physicians for Human Rights, die veel doet in Gaza, zal voor ons de spullen aanschaffen, en een konvooi organiseren, dat klaar moet staan om Gaza binnen te rijden zo gauw het kan, en zo gauw het NCCR weer aan het werk kan.

Het plan is bijna rond. Zo spoedig mogelijk meer nieuws.

Kifaia is een van de organisaties die daarvoor hun gironummer openstellen, maar ook andere organisaties zullen dat doen.

Het gironummer is 8207589, Stichting Kifaia, Amsterdam. Zet erbij: noodactie.

Voor de Belgen:
Stichting Kifaia te Amsterdam
IBAN: NL91 INGB 0008207589
BIC: INGBNL2A

Ik weet dat veel mensen die dit weblog bezoeken al donateurs zijn. Maar kijk eens in je omgeving of er geen mensen zijn die hun hart en hun portemonnee willen laten spraken. Ik zal proberen, als het plan rond is, om een flyer op dit weblog te zetten dat jullie kunnen printen en verspreiden.

Zo spoedig mogelijk meer nieuws.

18 gedachten over “Noodhulpactie Gaza

 1. ik ga zeker geld storten en ik ga de boer op bij familie, vrienden en kennissen om ze daar ook warm te maken.
  het zal een druppel op een gloeiende plaat worden, maar een hoop druppels wordt wel een meer

  m.v.g

  Ga zo door om mensen bewust te laten worden wat er gebeurt in GAZA,
  want op de manier zo als jij het schrijft en beschrijft zijn er weinig

 2. Beste Anja,wij de afd SP Rotterdam,zijn bezig met een actie,
  om de gemeente een onderzoek te laten doen,voor hulpactie,s voor Gaza.
  In een paar dagen 300 handtekeningen opgehaald.
  Morgen ga ik naar Denhaag(plein), en zal daar ook mijn best doen.
  Zondag in Groningen circa 40.
  Groetjes Gerard.

 3. Omdat onze taak eruit bestaat om ondersteuning te bieden aan gehandicapten in de Gazastrook, en we daar onze handen meer dan vol aan hebben, Chantal. Palestijnensjaals kun je ondertussen overal kopen. Ze worden er in China rijk van. De enige firma die nog authentieke Palestina sjaals maakte, geweven dus, niet goedkoop gedrukt, is over de kop.

  Fantastisch, Gerard, Bram, Marrigje.
  We zijn hard aan het werk om onze actie te lanceren en onze website de lucht in te krijgen.
  Berichten volgen.

 4. Geachte Mevr. Meulenbelt,

  Komt de folder snel op deze site? Dan kan ik ze namelijk verspreiden op school, als het mogelijk is. Overigens Mevr. Meulenbelt is het ook mogelijk om te gaan donateren voor Kifaia? Ik dacht eraan om dit vooral in Utrecht te doen, dan moet ik volgens mij als eerst toestemming aanvragen. Is dit een goede optie voor stichting Kifaia?

  Groetjes Ines

 5. Hallo Ines, we werken hard aan het noodplan, we wachten nog op de laatste beslissingen van organisaties die mee doen, en onze vernieuwde website moet dan de lucht in.
  Ik denk dat je voor officieel langs de deuren collecteren toestemming nodig hebt, en niet alleen van ons. Maar ik weet dat niet precies, omdat we het nooit hebben gedaan. Wat je altijd kunt doen is om een folder te verspreiden en mensen te vragen geld over te maken.
  We werken er aan!

 6. Ja volgens mij moet ik toestemming bij gemeente Utrecht krijgen, maar dat kan ik altijd proberen. Daarnaast moet ik als eerst toestemming van jullie krijgen. Ik kan de folders op school verspreiden. Mijn familie zit nu zelf daar, en levert hun bijdragen persoonlijk. Maar ik heb gemerkt, dat weinig mensen het durven om geld over te maken naar gironummers, vandaar dat ik dacht dat collecteren een optie was. Iedere beetje helpt. Maar zou ik dat namens Kifaia kunnen doen?

  Groetjes Ines M.

 7. Absoluut mogen jullie geld ophalen voor de noodhulp in Gaza. Waar het natuurlijk om gaat is dat mensen zeker weten dat het ook echt Kifaia is. Het zou dus helpen als jullie school het goed vindt, want dan weten de leerlingen en de ouders dat het betrouwbaar is.

 8. Hallo,

  Ik wil samen met een vriendin een inzamelingsactie houden om zo een bijdrage te leveren en om mensne bewust te maken van wat er eigelijk aan de hand is. Hebben jullie misschien ideeen en is misschien een mogelijkheid om via jullie organisatie iets op te starten?

  groetjes,

  Nawal

 9. Beste Anja,
  vandaag zijn de eerste plannen gemaakt voor een inzamelingsactie in Rotterdam. De organisatoren hebben een breed netwerk en we zetten ons 1000% in om geld in te zamelen voor stichting Kifai. Mijn vraag is of jij medio maart daarbij aanwezig zou kunnen zijn ook om het geld in ontvangst te nemen en wat meer vertrouwen bij ons achterban te kweken. Verder zag ik de oproep van Nawal (d.d. 15.01.09). Ik dacht misschien kunnen we onze krachten bundelen? VOor tips kan Nawal mij altijd mailen!

  Groetjes Sabah

 10. Sabah, natuurlijk vind ik het heel erg leuk en een eer om in maart aanwezig te zijn bij het in ontvangst nemen van het geld.
  Ik zal jullie twee even elkaars emailadressen toesturen, Sabah en Nawal.
  Zet ‘m op!
  Jullie hebben begrepen dat je bij mij folders en posters kunt bestellen?

 11. gaza roept om help .. en u doet wat u kan. dank u dat wat ik kan doen. ik ben bereid met een help missie nar Gaza te gaan.

  jamal albeik
  een Palestijn/Nederlander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *