SOLIDARITEITSBIJEENKOMST ROTTERDAM VOOR GAZA

SOLIDARITEITSBIJEENKOMST ROTTERDAM VOOR GAZA

19-01-2009 • PvdA, SP, GroenLinks, D66-fractie, SPIOR en het Palestina Komitee Rotterdam en diverse andere organisaties organiseren op zaterdag 24 januari een solidariteitsbijeenkomst voor Gaza. De doden worden herdacht en er wordt aandacht gevraagd voor de moeilijke weg die de mensen in de Gazastrook te gaan hebben om hun levens weer op te bouwen.

Bij de aanval van Israel op de Gazastrook zijn in de afgelopen weken meer dan 1300 doden gevallen, waaronder veel vrouwen en kinderen. Een groot deel van de huizen, scholen en winkels ligt aan puin: Gaza is letterlijk twintig jaar terug in de tijd gebombardeerd. Een forse wederopbouw is nodig om de Gazastrook er weer bovenop te krijgen.

Op de solidariteitsbijeenkomst willen Rotterdammer hun verbondenheid met de mensen in de Gazastrook laten zien. Ook kinderen kunnen hun bijdrage leveren, hun tekeningen en verhalen zijn meer dan welkom. Deze kunnen bij een van de onderstaande organisaties worden ingeleverd of zaterdag afgegeven worden.

De solidariteitsbijeenkomst Rotterdam voor Gaza vindt zaterdag 24 januari van 15.00 tot 17.00 uur plaats in Citykerk Het Steiger. Hoofdingang: Hang 18; zij-ingang: 1ste Nieuwstraathof 2, tussen Hoogstraat en Blaak

De Solidariteitsbijeenkomst Rotterdam voor Gaza wordt georganiseerd door: PvdA Rotterdam, SP Rotterdam, GroenLinks Rotterdam, D66-fractie Rotterdam, Palestina Komitee Rotterdam, Nederlands Palestina Komitee, Een Ander Joods Geluid, Stichting Palestina, Palestijnse Gemeenschap Nederland (PGN), PPMS, Al Awda, Palestijnse Gemeenschap Vlaardingen, Stichting Platform Islamitische Organisaties Rijnmond, Platform Buitenlanders Rijnmond, Citykerk Het Steiger, Diaconaal centrum Pauluskerk, Cordaid

8 gedachten over “SOLIDARITEITSBIJEENKOMST ROTTERDAM VOOR GAZA

  1. Palestinian am I

    No one can take away from me
    my identity,
    for it is mine.
    Palestinian am I.
    I am the river that flows
    through my land.
    I am the mountain
    noble and magnificent
    rising up out of chaos and destruction.
    I greet the morning sun
    that shines down on my fertile valleys
    and parches my barren desert.
    I am the red poppy and yellow daffodil
    that grow upon my bloodstained hills.
    I am the battle cry of freedom
    that echoes through my corridors
    and every fiber of my being.
    Palestinian am I.
    I am the proud owner of
    orange orchards and lemon blossoms
    and honey bees, wild and free.
    I am the David child wielding a single stone
    against the israeli Goliath.
    I am not afraid,
    for truth is with me and God is on my side.
    I I die,
    a choir of angels will honor me
    and later, my parents will grasp my outstretched hand
    and join me in Heaven.
    I am the tears of
    mothers weeping for their dead sons.
    I am the footsteps of ancient prophets
    who foretold of doom and destruction
    to those who torture and oppress me.
    My brethren are the doves, hummingbirds and seagulls
    that fly unhindered above my sea.
    I am Palestinian,
    therefore, I am.
    No one can take my identity
    away from me.
    Not tanks or guns or bombs
    meant to desecrate me and kill me.
    My country lives in me.
    I am the cry of liberty.
    No matter what they take from me,
    they can’t take afawy my identity
    or my dignity.
    Palestinian am I.

    (by Edna Yaghi)

  2. V.N topman Ban Ki-Moon net op persconferentie in Gaza,met achter zich nog een smeulend U.N gebouw, kan zijn gevoelens niet omschrijven, van wat hij nu ziet!
    The scenes are shocking,alarming and heartbreaking.
    Ik zal alles doen wat in mijn mogelijkheid ligt voor de mensen in Gaza.

  3. Ook een Gaza-manifestatie in Groningen op 24 januari!

    GAZA-Manifestatie: geen bestand, maar vrede!

    Aan de aanval van Israël op de Gazastrook, waarbij meer dan 1300 doden zijn gevallen, is (tijdelijk) een einde gekomen. Maar daarmee is nog geen einde gekomen aan de bestaande situatie van Israëlische bezetting, de afsluiting van de Gazastrook en de aanvallen die Israël blijft uitvoeren.
    Stopzetting van de gevechten is een stap, maar zolang die niet leidt tot initiatieven voor een rechtvaardige en duurzame vrede moet er druk op Israël worden uitgeoefend om de bezetting en de afsluiting van Gaza te beëdindigen.

    Het Midden-Oostenplatform, waarin Een Ander Joods Geluid, jongerenorganisatie ROOD, de Stichting Groningen-Jabalya, Vrouwen in ’t Zwart en IS samenwerken, organiseert daarom op zaterdag 24 januari a.s. van 11 – 16 uur een actie in een tent op de Grote Markt (voor het Grandtheater). Door middel van beelden en schriftelijk materiaal zal informatie worden gegeven over de actuele situatie. Allerlei handelingsmogelijkheden zullen aan het publiek worden gepresenteerd. Bijv. consumentenacties, inzamelingsacties voor noodhulp en wederopbouw, het planten van olijfbomen etc.
    Om 11 uur zal wethouder Janny Visscher de activiteit openen.

    Gaza: Geen bestand, maar vrede!
    datum: zaterdag 24 januari
    plaats: Grote Markt (voor het Grandtheater) Groningen
    tijd: van 11 – 16 uur

  4. Wat mij bij alle onverteerbare zaken nog extra en enorm dwarszit: dat Israël de ongelooflijke brutaliteit heeft om van de VN en anderen te eisen dat Hamas niet bij de ‘wederopbouw van Gaza’ betrokken wordt.…want Hamas zou daar legitimiteit aan kunnen ontlenen.

    Chantage over de rug van ontheemden. En dan in één adem door beweren dat ‘wij geen conflict hebben met de bevolking van Gaza’. Na een verstikkende blokkade van anderhalf jaar was dat al een leugen zonder precedent, maar het wordt met deze Israëlische ‘voorwaarde’ bij de aanvang van internationale wederopbouwinspanningen, als die er komen, een gekwadrateerde leugen.

    En die ’eis’ klinkt dan van een in mijn ogen volledig gedelegitimeerde regering, die nota bene zelf die verwoesting heeft aangericht.

    Zoiets is toch wel de overtreffende trap van ‘gotspe’.

    Het is mijn overtuiging dat de Israëlische regering het liefst zou zien, dat er helemaal geen wederopbouw plaatsvindt. Alle verwoesting is dan immers voor niks aangercht. Een nachtmerrie, als je Olmert heet, of Livni of Barak. Gaza een tentendorp, nee, zelfs dat niet.

    En Hanegbi, minister onder Olmert heeft durven zeggen, dat als er een ‘raket’ afgevuurd wordt vanut Gaza, Israël zal ‘antwoorden’ met een bombardement dat Gaza zal doen terugverlangen naar de eerste uren van de aanval op 27 december. Geen fascist zou zich voor zo’n opmerking hoeven schamen.

    Ik mag lijden, dat Israël meer dan luid en duidelijk te verstaan wordt gegeven, dat het zich helemaal nergens mee te bemoeien heeft, en tevens, dat Egypte doet wat het hoort te doen, zijn grenzen wagenwijd opengooien voor alles wat in Gaza nodig is, alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *