OPERATION HUMANITY GAZA GAAT GOED

090124_kifaia.jpg

(Penningmeester Leo de Kam van Kifaia, op de bijeenkomst in Rotterdam, afgelopen zaterdag. Foto Liesbeth Hoogenboom)

In de kranten is Gaza al geen nieuws meer, maar voor veel Gazanen gaat de ellende nu pas goed beginnen. Er zullen naar schatting duizend nieuwe gehandicapten bijkomen die dringend en spoedig hulp nodig hebben. Onze organisatie in Gaza, het NCCR, gaat hen dat, met onze hulp, geven.

HET GAAT GOED MET DE ACTIE!

Breed Platform Haarlem heeft met een actie in het winkelgebied 2000 euro opgehaald, in de Amsterdamse Studentenekklesia haalden we meer dan 1000 euro op, de giften stromen binnen, en gisteren stonden we op 20.000 euro. Er gaat nog van alles gebeuren, een ‘inloopmaaltijd’ in Vlaardingen, in Gent gaat een benefiet concert gegeven worden, en veel mensen gaan met flyers en posters de buurt rond, zoals Helma, die veel winkeliers zover heeft gekregen dat ze een poster ophangen. Er komen nog collectes in scholen, en we horen graag van andere initiatieven die in de maak zijn.

We doen nog een simpele actie, waar iedereen makkelijk aan mee kan doen. Ik heb een email brief gestuurd naar mijn netwerk van vrienden en bekenden, en aan organisaties waarvan ik denk dat ze wel iets willen doen. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat we nu de mensen bereiken die we niet al in ons eigen netwerk en donateursbestand hebben zitten. En we denken dat juist nu veel nieuwe mensen vinden dat ze wel iets voor Gaza kunnen doen. Dus wie daaraan mee wil doen, geef je hieronder even op, ik stuur je op je email een voorbeeldbrief met de flyer als bijlage, en je kunt die, voorzien van eigen commentaar, ook naar je eigen netwerk rondsturen. Simpel – en effectief. En ook mensen die zelf niet zoveel te missen hebben kunnen er aan meedoen.

gaza_bannera_230109.gif

Voor meer info, over de actie en over Stichting Kifaia, hier. En hier.
Vragen kun je hier stellen.

4 gedachten over “OPERATION HUMANITY GAZA GAAT GOED

 1. Frans initiatief om gesprekken met Hamas mogelijk te maken wordt geblokkeerd door Israel en de EU

  “De afgelopen dagen hebben Israeliche functionarissen koortsachtig geprobeerd om via een diplomatisch offensief de onwelkome wijzigingen te torpederen, waarbij aanzienlijke druk werd uitgeoefend op hoge EU-vertegenwoordigers. Tsjechie, momenteel voorzitter van de EU, werkte samen met Duitsland, Italie en Nederland om het Franse initiatief van tafel te krijgen.”

  http://www.haaretz.com/hasen/spages/1059097.html

 2. Heb zojuist het pakket uit de brievenbus geplukt. De poster ga ik in de centrale hal hangen hier. Want op het raam is zinloos. Enkel glas dat elke ochtend helemaal beslagen is en dan valt alles eraf. De flyers ga ik morgen rondbrengen hier en aan de overkant, waar meer Moslims wonen. Had een verwarmingsmonteur van Turkse afkomst vanmiddag hier en die heeft al gelijk 4 flyers meegenomen! Leuk beginnetje.
  Hoorde ook vanmorgen dat er acteurs en actrices zijn die niet meer voor de BBC willen werken, omdat die het spotje weigeren uit te zenden. Ze lieten het spotje zien op RTL en ik begrijp niet, waarom dat niet uitgezonden kan worden. Het Britse Lagerhuis gaat zich erover beraden, hoorde ik.

 3. ik ontvang graag de voorbeeldmail/doorstuurmail.
  Om toch maar een klein beetje iets te kunnen doen.
  hartelijke dank

 4. Hallo Anja,

  Het bedrag dat we in Haarlem op hebben gehaald is hoger dan we dachten; het blijkt € 2595,15 te zijn. Het was teveel om te tillen en we moesten het met een boodschappenkarretje naar de bank brengen! Het geld komt eraan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *