Soldatenmode in Israël

ishot2kills.jpg

Nu in Israël zelf de beerput open is over het gedrag en de mentaliteit van het leger, gaan de berichten in de kranten nog even door. Hier.

De foto van de soldaat met een helm op waarop stond Born to kill kennen we nu al een tijdje. Die trend wordt nu voortgezet. Soldaten laten T-shirts drukken met geinige plaatjes en teksten erop. Zoals de bovenstaande. Boodschap: als je schiet op een zwangere Palestijnse vrouw heb je er twee voor de prijs van één. Lachen!

4 gedachten over “Soldatenmode in Israël

  1. “Boodschap: als je schiet op een zwangere Palestijnse vrouw heb je er twee voor de prijs van één” … dat is niet lachen!
    Dat getuigt van minachting , haat en koelbloedigheid.
    Dat is weerzinwekkend!

  2. Tja…als Israel 1600 mensen afslacht in 3 weken, de VN bombardeerd. en ze in tegenstelling tot de wil van de VN,tot de dag van vandaag geen hulp toestaan en niemand iets doet, dan is het duidelijk voor hun dat het kan en mag.
    Dat is wat Israel doet, het zoekt constant de grenzen op van wat mogelijk is en trachten op die manier zo voorzichtig mogelijk de Palestijnen te zuiveren.
    Ze zien wat mogelijk is en dan doen ze het gewoon en ze maken het vervolgens tot beleid.
    Nu hebben ze geleerd dat er niemand iets doet of een vuist maakt als Israel 1600 man vermoord en heel Gaza verwoest.
    Het is triest maar Israel is gewoon oppermachtig en niemand houdt ze tegen.
    Wettenloos en gewetenloos en het mag en kan.

  3. Bij zóveel minachting voor onschuldige mensenlevens kan in ieder geval vastgesteld worden dat men zich dan van eenvoudig heilsoldaat tot een ordinaire fascist heeft weten te ontwikkelen. Het motto “Gott mit uns” was eerder al eens de vrijbrief om de meest onmenselijke gruweldaden die de geschiedenis ooit heeft gezien te legitimeren. Een koppelriem of een weerzinwekkend T-shirt, het lijkt me uiteindelijk op precies hetzelfde neerkomen

    “In the struggle of Good against Evil, it’s always the people who get killed”. (Eduardo Galeano, 21 september 2001)

    http://www.tanbou.com/2001/fall/TheaterGoodEvil.htm
    http://preview.tinyurl.com/9w5pwv

  4. Weerzinwekkend, maar helaas niet nieuw. Al in de VS in de 19de eeuw, toen de blanke kolonisten steeds verder doordrongen was een een kolonel Schermerhorn die vond dat “Neten ook Luizen worden”, hetgeen een vrijbrief werd voor het afschieten van alle ‘Native Americans’, mannen, vrouwen, kinderen en dus ook oude mensen. Het op een hoger vlak plaatsen van jezelf of jouw ras of land schijnt ingebakken te zitten in de mensen, maar er zijn gelukkig steeds meer uitzonderingen. Vanaf jongs af leren dat alle mensen gelijkwaardig zijn zou mooi zijn, maar ik ben bang dat het een utopie is. Toch probeer ik het gewoon in de praktijk te brengen en je krijgt er zo veel voor terug: warmte, hartelijkheid, glimlach… Wie zou dat nou niet willen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *