De controverse voorbij

Ga zelf luisteren. Bijvoorbeeld hier, vanavond in Rotterdam:

De controverse voorbij.

Onder deze titel organiseren Ettaouhid (sociaal culturele vereniging met een islamitische grondslag) en COC Rotterdam (vereniging tot integratie van homoseksualiteit) op 16 april 2009 een gesprek tussen Tariq Ramadam (filosoof, maatschappelijk leider en moslim) Herman Meijer (voorzitter van de Dialoog over homoseksualiteit, religie en levensbeschouwing) over de driehoek rechtsstaat, religie en homoseksualiteit. Het gesprek staat onder leiding van Febe Deug.

De positie van homoseksualiteit in de Islam wordt voortdurend bediscussieerd. Tariq Ramadan is door de gemeente Rotterdam aangesteld als bruggenbouwer tussen de Rotterdamse bewoners. Hij heeft een aantal pittige uitspraken over homoseksualiteit gedaan. “Tweederangsburgers bestaan niet, homoseksualiteit past niet binnen de Islam en men moet elkaar respecteren in de keuzes die men daarin maakt.”

Op woensdag 15 april geeft de gemeente Rotterdam een persconferentie over de rol van Tariq Ramadan als bruggenbouwer, op 16 april heeft de Rotterdamse gemeenteraad een debat over hetzelfde onderwerp. De vereniging Ettaouhid en COC Rotterdam vinden dat dit gesprek in de stad moet plaatsvinden met Tariq Ramadan en vertegenwoordigers van allerlei organisaties in de stad. Het gesprek bestaat uit twee delen. In het eerste deel is er een onderzoekend gesprek tussen Tariq Ramadan en Herman Meijer, geleid door Febe Deug met als doel een scherp beeld te krijgen van de visie op de positie van homoseksuelen in de rechtstaat in relatie met religie. In het tweede deel van het gesprek gaat het over de praktijk van het samenleven in een grote stad.

Datum: 16 april 2009.
Aanvang: 20.00 u.
Plaats: Arminius, Museumpark 3 in Rotterdam.

En meer: vanmiddag, ook in Rotterdam

islamic_heritage.jpg

Op 16 april a.s. organiseren studentenverenigingen Iqra en Avicenna een interactieve lezing aan de Erasmus Universiteit*. Deze lezing wordt voorgedragen door de Prof. dr. Tariq Ramadan. Hij promoveerde zowel in de filosofie als in de islamologie en is een van de toonaangevende Europese Islamitische denkers.

Sinds 1 Januari 2007 is Tariq Ramadan gasthoogleraar ‘Identity and Citizenship’ aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Naast zijn academische activiteiten staat Ramadan aan het hoofd van de Europese denktank “European Muslim Network” (EMN) te Brussel. Bovendien is hij in Rotterdam betrokken bij het Rotterdams integratiedebat.

De voertaal van deze bijeekomst zal Engels zijn en verder in het teken staan van ‘Islamic Heritage, spirituality en ethics’. Er zal ruimschoots gelegenheid zijn voor het stellen van vragen aan Tariq Ramadan en het belooft dan ook een interactieve maar vooral educatieve avond te worden. Kortom, grijp NU uw kans om al uw vragen te stellen!

Wat kunt u verwachten?

17.15-17.45: Inloop
17.45-18.00: Introductie en Koranrecitatie
18.00-18.45: Lezing/Vragenronde
18.45-19.00: Pauze
19.00-19.45: Lezing/Vragenronde
19.45-20.00: Afsluiting

De bijeenkomst start om 17.45 uur en zal eindigen om 19.45 uur. In de pauze kunt u genieten van hapjes en drankjes die aangeboden worden. Het geheel zal plaatsvinden in Zaal B5 op de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Aanmelden voor deze avond is niet nodig. De entree is geheel gratis, zowel voor leden als voor niet-leden. Voor meer informatie kunt u de bijgevoegde flyer bekijken. Tevens kunt u kijken op onze websites www.sviqra.nl en www.avicenna.nl

Wij verwelkomen u graag op donderdag 16 april a.s. inschaAllah!

En morgen, in Amsterdam:

Lezing Tariq Ramadan
Organisator:
Datum & Tijd:
Adres:

Entree:
SUN
17 April 2009 om 17:30 tot 20:30
Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam
gratis

Op 17 april organiseert SUN een lezing met als titel: Identiteit en Burgerschap in de Westerse samenleving. Deze bijzondere lezing wordt voorgedragen door de islamoloog Tariq Ramadan. Tevens promoveerde hij in de filosofie, is een maatschappelijke leider en één van de bekendste Europese moslims. Onder jonge moslims in meerdere Europese landen is hij waarschijnlijk de meest gelezen islamitische auteur.

Tariq Ramadan is gasthoogleraar ‘Identity and Citizenship’ aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij zet zich nadrukkelijk in voor de volledige participatie van moslims in de Europese samenleving en stelt daarbij kritische vragen aan zowel moslims als niet-moslims. De afgelopen dagen zijn er weer heel veel negatieve berichten over hem verschenen in nationale en internationale dagbladen. Iedereen wordt in de gelegenheid gesteld om te luisteren naar zijn boodschap en zelf een mening te vormen over zijn boodschap.

Datum : 17 april 2009
Locatie: Vrije Universiteit
Adres: De Boelelaan 1105 te Amsterdam
Zaal: KC-07
Tijd: 17:30 tot 20:30

In verband met het maximale aantal plaatsen is reserveren verplicht. Toegang voor deze avond is gratis. Voor meer informatie en/of reserveringen kunt u bellen naar Halil Pala op 06-42754742 en/of mailen naar reservering@studentenunie.nl.

Eén gedachte over “De controverse voorbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *