The wall must fall, conferentie

Vijf jaar geleden besloot het Internationaal Gerechtshof in Den Haag dat de bouw van de muur op de Westoever illegaal was. (hier.) Ter gelegenheid daarvan op 9 juli een belangrijke conferentie, wederom in Den Haag.
Een gelegenheid om te luisteren naar Richard Falk (hier) en Omar Barghouti (hier)

Aanmelden kan nu, en moet voor 3 juli, hier, bij UCP (United Civilians for Peace) waar ook meer informatie.


folder-1.jpg

12 gedachten over “The wall must fall, conferentie

 1. Ga je ook protesteren tegen 2300 km scheidingsmuur op het grondgebied van Westelijke Sahara? Neergezet door Marokko met mijnenvelden, zandwallen en artillerie!!

  Over het hekwerk, want dat is het en geen muur! van Israel kun je twisten, maar het is wel effectief gebleken tegen terrorisme!!

 2. Ze moeten jou op de website waar je deze wijsheid vanaf plukt eens uitleggen dat als je propaganda voor Israel wilt maken je dat slimmer moet doen, Peter.

  Om te beginnen helpt het niet als jullie allemaal hetzelfde zeggen. Je bent de derde die aan komt zetten met de muur in de Sahara. Tot voor kort was dat steeds maar Darfur, ik kan me voorstellen dat dat wel erg sleets werd. Maar wat duidelijk wordt bij de methoden die jullie gebruiken, is dat je niks weet over die muur in de Sahara, behalve wat je net als iedereen bij Wikipedia er af kunt plukken, en dat die muur je aan je reet zal roesten, omdat het jou er alleen maar om gaat om de aandacht af te leiden van de wandaden van Israel.

  Waarbij nog eens gezegd: het feit dat ook elders onrecht gebeurt is geen reden om de ogen maar te sluiten voor de illegale muur die Israel heeft gebouwd.
  Als jij je druk wilt maken over de muur in de Sahara, begin een actie en wie weet doe ik mee.

  Verder is het volstrekt irrelevant hoeveel van de muur een muur is en hoeveel hek, kan ik je, als je een keer meewilt, zo laten zien hoe een beetje terrorist zo aan de andere kant kan komen – er zitten niet voor niets nog steeds vele illegale Palestijnse arbeiders in Israel, is het voor iedereen die niet ideologisch stekeblind is allang duidelijk dat die muur er is om het Palestijnse gebied in stukken op te delen en de Palestijnen van elkaar te isoleren, en kun je er niet omheen: het ding is illegaal.

  Je bent gewoon een propagandistje voor Israel, Peter. En ik zeg het je: dat kan slimmer.

 3. Beste Peter,

  Een paar weken geleden was ik in Israël en op de West Bank (voor Gaza geen toestemming ontvangen…). Ik moet eerlijk zeggen dat de enige vorm van “scheiding” die ik heb gezien een 9 meter hoge grijze betonnen muur was met wachttorens à la de DDR.

  Bovendien wist ik al binnen een week hoe lek die muur is, als je echt een terroristische aanslag zou willen plegen. Een van de makkelijkste manieren is als Palestijn je auto van een (geel) Israëlisch nummerbord voorzien en dan jakker je zo over de mooie kolonistenweg Jeruzalem/Al-Quds binnen.

  Ik heb het altijd onzinnig gevonden als mensen zeiden: “Je kunt er pas over oordelen als je er geweest bent” Maar toch: in dit geval gaat het echt op. Als braaf gereformeerd jochie was ik jarenlang zonder enige schroom pro-Israël en vond dat die Palestijnen niet zo moesten zeiken. Dat is langzaamaan veranderd en sinds de Libanonoorlog van 2006 helemaal omgeslagen toen ik de belachelijke overdaad aan Israëlisch geweld zag (ook op plekken waar helemaal geen Hezbollah-troepen zaten).

  Mijn bezoek aan de West Bank heeft deze omslag alleen nog maar versterkt. Ik heb diepe bewondering voor de Palestijnen die ik tegenkwam en die ondanks alles zich in blijven zetten voor een vreedzame gezamenlijke (!) toekomst voor hun eigen kinderen en de kinderen van de Israëli’s – joden en Arabieren (1 op de 5 Israëlische staatsburgers is Arabier/Palestijn, zoals je zeker wel weet).

  Om het op z’n braaf gereformeerds te zeggen met de woorden van Amazing Grace:
  I once was lost but now am found,
  Was blind, but now, I see.

  Er is voor Israël maar één mogelijke vreedzame toekomst: joden, moslims en christenen – Joden en Arabieren – samen in één staat.
  Al het andere leidt tot nog meer ellende aan beide kanten.

 4. Beste Anja, ik bewonder je bevlogenheid over dit onderwerp, en ben blij dat je ook wat kritische geesten toelaat, dat kan het wederzijdse begrip alleen maar vergroten.
  Ik ben zelf nog steeds pro Israël, hoewel je met je kritiek op het harde optreden van Israël wel een punt hebt gemaakt.
  Wat mij tegen de borst stuit zijn de felle reacties van Marokkaanse Nederlanders, ik noem: Mohammed Rabbae, Naima Azough, enz.
  Marokko is ook een bezettende mogelijkheid en negeert VN resoluties, hun tirade tegen de bezetting van Palestina vind ik daarom bijzonder hypocriet.

 5. Jij bent ondanks alles wat je kunt weten nog steeds pro-Israel? En jij was nu van plan kritiek te hebben op Rabbae en Azough die in jouw ogen niet genoeg kritisch zijn op wat Marokko doet?
  Ik ben heel blij met de kritiek van Marokkaanse Nederlanders op Israel, zij durven waar andere Nederlanders te schijterig voor zijn en ze hebben groot gelijk.
  En jij, kijk naar je eigen, voordat je andere mensen hypocriet noemt, Leo.

 6. 5 “Jij bent ondanks alles wat je kunt weten nog steeds pro-Israel?”
  Ja, je kunt niet ontkennen dat het Joodse volk behoorlijk oude rechten heeft op Palestina, de Al Aqsa moskee is gebouwd op de resten van de tempel die door de Romeinen verwoest is, hoe het in ’48 geregeld verdiend niet de schoonheidsprijs, maar ze zijn weer terug.
  “En jij was nu van plan kritiek te hebben op Rabbae en Azough die in jouw ogen niet genoeg kritisch zijn op wat Marokko doet?”
  Ja, bezetting is bezetting, je kunt niet met droge ogen een ander land veroordelen terwijl je vaderland exact hetzelfde doet, en schijt heeft aan VN resoluties.
  Mis ik alleen even het punt waar ik hypocriet zou zijn.

 7. Lieve/beste Anja,ik zit thuis te verpieteren,kan ik doorgaan met het inzamelen van geld voor de palestijnen plus het inzamelen van handtekeningen voor het slopen van de muur?
  Groetjes Gerard.v.d.Voort.

 8. (6) Jij neuzelt na de laatste Israelische oorlog tegen Gaza, 1400 doden, immense verwoestingen, honderdduizend getraumatiseerde kinderen en nog steeds blokkade een beetje over het joodse volk dat rechten zou hebben omdat ze vele eeuwen geleden een tempel gehad zouden hebben in Jeruzalem, en vindt dat mensen als Rabbae en Azough geen kritiek mogen hebben op deze oorlogsmisdaden omdat ze te weinig kritiek zouden hebben op Marokko, en dan moet ik nog uitleggen hoe hypocriet ik jou vind? Hoepel op, Leo.

 9. (7) Ja natuurlijk, Gerard, inzamelen van handtekeningen tegen de sloop, en overleg even met de mensen van Rotterdam voor Gaza wat het volgende goede doel is voor het inzamelen van geld. Kan altijd via mij naar Gaza, maar misschien wil je nu een ander doel. Goed hoor!

 10. (8) Goed idee, Clara, ik zal het nog naar boven halen – het is ene otnzettend goed idee als mensen zelf eens gaan kijken. Het is hoe dan ook altijd indrukwekkend om de werkelijkheid te zien en de mensen te leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *