Iran – “all we want is a better world”

teheran.jpg

Als velen probeer ik het nieuws te volgen van wat er in Iran gebeurt – en leef mee, ook met de Nederlandse Iraniers hier. Ik zag Behnam Taebi op de tv, Halleh Ghorashi was bij Hanneke Groenteman en zei dat ze echt dacht dat de opstand van zoveel burgers betekent dat er een werkelijke omslag is – zo was het nog niet eerder. 19 doden, wordt er gezegd.

Voor wie er tegen kan: hier een YouTube filmpje van een stervende jonge demonstrante, en hier.
Hoe er op studenten werd ingeschoten, hier. En hier.
Een hele reeks filmpjes op Haaretz, hier.

Pers wordt geweerd, maar gelukkig is het internet niet tegen te houden. Veel amateurfilmpjes, foto’s, berichten.

Op een Nederlandstalige website, hier, het laatste nieuws, mededelingen over solidariteitsdemonstraties, vandaag in Den Haag, dinsdag bij de Teede Kamer, met videofilmpjes.

Een Iraanse website, hier.

Donderdag sprak Harry van Bommel bij een solidariteitsbijeenkomst, hier.

teheran213331875-09d81593282e974d9e9c09e7aa3dc2ee4a3d52de-full.jpg

9 gedachten over “Iran – “all we want is a better world”

  1. Kijk, en dit is nu wat religie en ideologie altijd doen. Waar het altijd op uit draait is dwingen dwingen nog eens dwingen, vooral in het midden-oosten Meulenbelt. En vervalsingen om de macht niet te hoeven afstaan aan een open samenleving en de democratische waarden. Daarom kan ik dat gezalf in die kerk ook niet zien van je, want ook daar moet er gedacht worden zoals jullie willen, anders lig je er ook uit! Overal waar de islam dominant is wordt vrijheid de kop in gedrukt. Kun je me een islamitisch of socialistisch land noemen waar democratie prevaleert? Ik dacht het niet!

  2. Wat een ongelooflijke lulkoek sla jij uit, Adriaan.
    De grap die aan jou niet besteedt zal zijn is dat het in Nederland op dit moment met name de dogmatische religiebestrijders zijn die onze vrijheid aantasten, en dus onze democratische waarden, want volgens onze democratische waarden mag iedereen geloven wat hij wil.

    In Iran zijn degenen die vechten voor hun vrijheid net zo goed moslims als het establishment waar ze tegen vechten.

    En in Nederland zijn het vooral de moslims die moeten vrezen voor hun vrijheid – nu we een zogenaamde partij voor de vrijheid hebben, maar niet heus, die graag hun vrijheid wil beperken. Open samenleving? Niet als lui zoals jij het voor het zeggen krijgen, want je loopt over van de rancuneuze vooroordelen tegen mensen die anders zijn dan jij.

    Ga je nou ook nog zeiken dat je in mijn kerk er uit zou liggen, man, met jouw oordelen over dat gezalf, wat zou je er komen zoeken? In mijn kerk is iedereen welkom die mensen die wat anders geloven niet voor rotte vis uitmaken, dus als jij ophoudt met schuimbekken over gelovigen, jij ook.

  3. Dank je Joppe, ik zal het morgen even “naar boven halen”, goed dat we Fisk hebben. En dat die ouwe weer op zijn post is.

  4. We weten al zo lang waar Afshin Ellian staat, Mounim – ik kan niet meer onder de indruk raken van wat hij allemaal beweert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *