Bliksembezoek

freegaza-boat-kindaped.jpg

Gaza. Goed nieuws en slecht nieuws.

Goed nieuws is dat minister Koenders een bezoek bracht aan Gaza, om met zijn eigen ogen de verwoestingen te kunnen zien van de Israelische aanval op Gaza. De puinhopen liggen er nog: Israel staat niet toe dat er bouwmateriaal de grens over gaat. Koenders vermeed zorgvuldig om met iemand van Hamas te praten, maar sprak wel met John Ging, van de UNRWA (De VN) – een belangrijke ontvanger van de Nederlandse hulp aan Gaza.
En dat betekende ook weer een paar artikelen in de krant, met een leuke foto van Koenders op het strand van Gaza, en weer even een beetje belangstelling, want Gaza lijkt al haast weer vergeten.

Wat niet belangrijk genoeg was voor de Nederlandse kranten is dat het schip Spirit of Humanity, van de Free Gaza Movement in het internationale water door de Israelische marine in beslag werd genomen, en de opvarenden, 21 mensen, activisten, hulpverleners, zijn opgepakt en alle hulpgoederen voor Gaza in beslag zijn genomen. Zie onder andere The Palestine Telegraph, hier.

Het Internationale Rode Kruis liet onlangs weten dat de situatie in Gaza, waar de blokkade na de oorlog weer gewoon doorgaat zonder dat iemand daar tegen protesteert heel erg nijpend is. Hier.

2 gedachten over “Bliksembezoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *