Over dit weblog

Voor mensen die hier nieuw zijn: je bent op bezoek bij mijn persoonlijke weblog.
Dit is geen open forum.
Dat wil zeggen dat je hier niet, zoals op sommige andere websites, ongelimiteerd je mening neer kunt zetten.

Ik selecteer, en nogal streng ook. Op die andere websites kun je zien wat er gebeurt wanneer er niet geselecteerd wordt en er niemand is die modereert. Wat je krijgt is heel veel herhalingen, veel rommel naast een paar verstandige opmerkingen, zoveel rommel dat ik zelden de moeite neem om daar doorheen te lezen. Dat wil ik op mijn weblog dus niet hebben.

Een paar voorbeelden van wat niet meer hoeft:
Zeker sinds de laatste oorlog tegen Gaza – ik ben er daarna geweest en heb de verwoesting gezien – is mijn geduld met mensen die nog steeds blind achter Israel staan gedaald tot nul. Het is duidelijk dat er nog steeds mensen zijn die denken dat ze Israel helpen door hier met de vaste leugens aan te komen zetten – altijd in de ontkenning, altijd het vaste rijtje bekende non-argumenten. En als dat niet helpt altijd wel een persoonlijke aanval of pogingen om mij, of andere mensen die voor de rechten van Palestijnen opkomen in diskrediet te brengen. Hoeven jullie niet meer te proberen, ik delete het meteen.

Ook zijn er nog steeds mensen die leeglopen als het woord moslim valt, of die woedend beginnen te schelden als ik iets kritisch zeg over Wilders. Eveneens: laat maar zitten, ik plaats het niet.

Ik steek veel werk in dit weblog. Ik neem het serieus. Kennelijk zijn er mensen die dat waarderen, er komen op dit moment gemiddeld drie en een half duizend bezoekers per dag. Er zijn ook mensen die het niet waarderen. Die kunnen dan ergens anders heen.

Reageren kan, ook als je het niet met mij of iemand anders die hier aan het woord is eens bent: maar hou je fatsoen, hou je aan het onderwerp, bedenk even of je reactie wel interessant is voor anderen, ga in gesprek. En wat je over mij persoonlijk denkt hoeven we niet te weten. En dat je het niet eens bent met hoe ik het hier op mijn weblog doe ook niet.

Voor meer details: hier de spelregels.
En hier nog enige overwegingen, voor wie het interesseert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *