Says Van Bommel..

badjassen.jpg

Klein succesje: dankzij de acties van de ‘badjassenbrigade’ tegen de Israëlische Ahava cosmetica, en de kamervragen van Harry van Bommel, heeft minister Verhagen nu toegezegd onderzoek te gelasten naar de import van de Ahava producten, die op de Westoever worden geproduceerd, bezet gebied dus, en onterecht het etiket “made in Israel” dragen. Daarmee maken ze onterecht gebruik van de gunstige belastingtarieven die Nederland nog steeds gunt aan Israëlische producten.

Het bericht haalde ook een buitenlandse website: het Occupation Magazine, hier. (English)

SP website: hier.
En hier.

Website mooi niet! Hier.

Sonja Zimmermann woonde het Midden-Oostendebat bij in de Tweede Kamer en brengt daar verslag over uit op de website van het Palestina komitee, hier. Haar indruk: Verhagen begint zich te ergeren aan de weigering van Israel om de nederzettingenbouw te bevriezen. Wie weet, hoeft Verhagen niet eerst ex-minister te worden voordat hij eindelijk eens wat kritischer wordt.

8 gedachten over “Says Van Bommel..

  1. Niet om het een of ander maar…doe je zo geen schade aan de economie in de West Bank?
    Of werken er alleen maar Joden in die Ahava fabrieken?

  2. Ik geloof niet dat je het helemaal snapt, Joris. Israël maakt misbruik van de voorrechten die ze van Nederland krijgen en doet alsof producten die op de Westoever zijn gemaakt uit Israël komen. Dat is illegaal, en uiteraard horen we daar niet aan mee te werken. Als je je zorgen maakt over de inkomsten van Palestijnen op de Westoever zijn er zeker betere en legale manieren om die te ondersteunen, dan door mee te helpen aan het belonen van de uitbuiting door Israëlische bedrijven. Protesteren tegen de bezetting, bijvoorbeeld, de belangrijkste reden voor armoede in de bezette gebieden.

  3. Beste Anja,

    Zou ik je mogen verzoeken weer eens wat aandacht te willen besteden aan de actie “Sloop de Muur”?

    Israël heeft een muur gebouwd van 700 kilometer lang, voor een groot deel op Palestijnse grond….. Deze muur scheidt mensen van hun vrienden en familie, kinderen van hun school, boeren van hun akkers en arbeiders van hun werk…. De muur is een schending van het internationale recht en een obstakel op de weg naar vrede en…. Daarom: Sloop de Muur!

    Teken voor sancties tegen Israël.

    Teken het burgerinitiatief ‘Sloop de Muur’.
    http://www.sloopdemuur.nl/teken_nu.php

    Alvast hartelijk bedankt.

  4. Stond er een paar weken geleden ook al op, Herman, en daarvoor ook. Via mijn weblog zijn er niet veel handtekeningen meer te vangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *