Ziekjes

polenta-5-of-1.jpg

Alles was al bijna klaar: de polenta met provencaalse kruiden om gebakken te worden, de limoen met gember marinade voor de halloumi ook, de bietjes waren gekookt, want die kook ik zelf, dan smaken ze zo lekker naar grond, toen keek ik naar al dat eten en dacht daar heb ik helemaal geen zin in. Glaasje wijn? Ook geen zin in.

polenta-4-of-1.jpg

Als ik geen zin heb in eten en een glaasje wijn dan ben ik ziek. Toen merkte ik pas: koude rillingen afgewisseld met heet zweet. O jee. Griepig. Vrienden afgebeld die zouden komen eten, want voor mezelf sloof ik me niet zo uit, jammer. De polenta en de halloumi meegegeven aan een andere vriendin. Vergeten om de bakken met chocolademousse ook mee te geven – ik ben altijd bang dat ze bij mij thuis te weinig te eten krijgen, en met iets heets en anti-grieps met citroen en een scheut rum erdoor – dat wel – in mijn bed gekropen.

Vanochtend gaat het wel weer een beetje, maar het bed lokt. Het weer buiten helemaal niet. De wereld ook niet. Ik vergat alweer wie het was die op de vraag hoe hij dacht dat de wereld in elkaar zit zei: de wereld zit niet in elkaar.
Hoe ik in elkaar zit? Vandaag niet.

7 gedachten over “Ziekjes

  1. Anja, van harte beterschap! Toen ik vanochtend in de trein zat richting Amsterdam en het steeds bewolkter en natter zag worden had ik ook zin om rechtsomkeer te maken, maar er moet ook gewerkt worden en gelukkig is het niet zo koud.

    Warme groet,
    Amal

  2. Dank je wel, Amal, maar je hoeft geen medelijden met me te hebben, beetje schoolziek in je bed is heerlijk met dit weer. Dus jij sterkte met de nattigheid en de wereld.

  3. Good morning Anja,
    I hope you feel much better now, the weather in Gaza is rainy too. Your vegetables looks really inviting, take good care of yourself and get well soon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *