Palestijnse christenen roepen op

VOORAANKONDIGING

De Palestijnse christelijke gemeenschap heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een heel bijzonder document waarin zij de christelijke gemeenschap wereldwijd uitdaagt in haar opvattingen over het conflict tussen Israël en de Palestijnen.

Op 11 december wordt dit document, in het Nederlands getiteld: “Het uur van de waarheid, Een woord van geloof, hoop en liefde uit het hart van het Palestijnse lijden” in Bethlehem gelanceerd. Het document is een schreeuw om hoop, gericht aan het Palestijnse volk, het Israelische volk en de wereldgemeenschap. Het document wordt zeer breed gedragen in de Palestijns christelijke gemeenschap en doorsnijdt alle denominaties.

Na de lancering in Bethlehem, zal dinsdag 22 december het document door de Palestijns christelijke gemeenschap aangeboden worden aan de Nederlandse kerkleiders. Dit zal gebeuren tijdens een openbare bijeenkomst in de Domkerk in Utrecht.

Wat : Aanbieding van het Palestijnse document: “Het uur van de waarheid,
een woord van geloof, hoop en liefde uit het hart van het Palestijnse
lijden”.
Waar : De Domkerk te Utrecht
Wanneer : Dinsdag 22 december
Hoe laat : 13:30 – 17:00 (inclusief mini-symposium van 15:00-16:30)

Definitieve aankondiging met meer gedetailleerde informatie over het programma van die dag en het document volgt na 11 december, maar reserveer nu alvast de datum. Het belooft een hele bijzondere middag te worden.

8 gedachten over “Palestijnse christenen roepen op

  1. O jammer dat ik niet zulke goede ervaringen heb met die domstad. Het getuigt in iedere geval van weinig respekt jan om zo denegrerend te doen. ik denk alleen wel dat deze handreiking moet komen van de moslims zelf en niet van buitestaanders.

    grrt

    Jerson

  2. Het gaat nou eens niet over moslims, Jerson, het gaat over christelijke Palestijnen. Lees je voortaan even waar het over gaat voordat je reageert alsjeblieft?

  3. Deze reacties maken precies duidelijk wat de drijfveer achter de steun van Israel aan Wilders is.
    Palestijnen is voor veel mensen het equivalent van moslims.
    Stel die in een kwaad daglicht en je slaat twee vliegen in een klap.

  4. Precies, Johan. Er is in Nederland een akelige kongsie ontstaan tussen de mensen die Israel blind steunen tegen de Palestijnen – want dat zijn moslims, toch? – en de islamofoben. En zo ver gaat dat, dat die lui a. meteen de sprookjes geloven dat alle Palestijnse christenen bedreigd worden door de Palestijnse moslims, en b. ze geen seconde geïnteresseerd zijn in wat die Palestijnse christenen daarover zelf te zeggen hebben.
    Ik heb het zien gebeuren hoe opgewekt Sharon na 9/11 achter Bush aanliep, en opeens kon hij de Palestijnse opstand tegen de bezetting wegdeclareren als islamitische terreur. Bij de dommen en onnozelen van geest die toch al een hekel hadden aan hoofddoeken werkte dat als een trein.
    En terwijl er meteen schande van geroepen wordt als Marokkaanse of Turkse Nederlanders nog een band houden met het land van herkomst vraagt niemand zich af of het wel deugt dat Wilders zich een vriend van Israël noemt en niet wil laten weten waar hij zijn geld vandaan heeft.

  5. @JohanU

    Je toont exact waar de schoen wringt.
    Dat is nu precies waarom Israel nooit de intentie heeft of heeft gehad om tot een bevredigende 2 staten oplossing te komen.
    Want er is in hun ogen maar één rechtmatige eigenaar op het hele gebied.

    @Anja,dan te bedenken dat hij de dubbele loyaliteit ter sprake bracht zodra Aboutaleb en Albayarak hun intrede in Den haag deden. Want mensen die een dubbel nationaliteit hebben kunnen nooooit loyaal zijn aan de Nederlandse regering. Maar hoe zit het met figuren die geld aannemen van snode partijen die zich ver,heel ver van Nederland en de Nederlandse belangen bevinden?

  6. Ohh wat ben ik blij met deze film.
    Ik heb al 9 jaar een “christelijke” Palestijnse vriend. Hij is 2 x in Nederland geweest en ik afgelopen jaar daar. Mensen hebben het altijd maar over de “terroristen” Kijkt dan niemand verder dan zijn neus lang is!!!! Er wonden daar mensen net als jij en ik. En of het nou christenen of moslims of joden zijn, ze hebben allemaal gevoelens en ze worden allemaal onderdrukt. Maar de christenen zijn daar nu in een minderheid, dat was heel wat jaren geleden nog wel anders. Toen was Betlehem grotendeels christelijk, tegenwoordig is de meerderheid ook daar moslim. God zij met al deze mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *