Onder bezetting, verhaal 10

benen.jpg

In Gaza proberen ze wel vogels te vangen, het is een welkome aanvulling op een vrijwel proteïneloos dieet voor een groot deel van de anderhalf miljoen mensen.

Op 15 november gingen een paar jonge mannen naar het land vlakbij de noordelijke grens van Gaza, zoals wel vaker, om te proberen vogels te vangen. Ze zetten daar hun netten uit, en komen dan terug om te kijken of ze wat gevangen hebben. Opeens begonnen er soldaten vanaf de grens te schieten. Een van de jonge mannen werd in zijn schouder geraakt, en werd bloedend weggedragen.

Twee uur later namen een paar boeren pauze, nadat ze met tractoren hun land hadden omgeploegd om koren te planten. Ze werkten ongeveer 700 meter van de muur vandaan. De boeren zaten thee te drinken toen het schieten begon. Het waren Israëlische soldaten, te voet, die meteen begonnen te schieten, op de tractoren. Zaneen kreeg een kogel in zijn kuit, die ook zijn andere been verwondde.

Sinds de oorlog tegen Gaza nu bijna een jaar geleden, zijn minstens negen Palestijnen doodgeschoten in de grensgebieden binnen Gaza in het noorden en zuiden, en meer dan 34 mensen zijn verwond.

Bron: Eva Bartlett, Electronic Intifada, hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *