Wiesel valt door de mand

Ik aan de voetnoten, Abu Pessoptimist niet aan de voetnoten en dus op zijn post. Wat erg fijn is want dan kan ik jullie doorverwijzen nu ik het qua blog nogal af laat weten.

Schrijft over de eens bewonderde Eli Wiesel (ook door mij, eens):

Nu, zoveel jaren later weet ik niet meer zo zeker of Wiesel de herinnering aan de holocaust wel levend wilde houden ter afschrikking van genocide elders. Het lijkt er in toenemende mate op dat hij – zoals helaas wel meer Joden en Israël-aanhangers – de holocaust ziet als een eenmalig iets dat alleen Joden kon overkomen en waaruit slechts één les geleerd kan worden, namelijk dat Israël het laatste toevluchtsoord van alle Joden is en door dik en dun moet worden verdedigd omdat Joden nu eenmaal altijd en overal onder vuur liggen wat ze ook denken of doen. Wiesel schaarde zich in oktober achter een oproep om Human Rights Watch aan een kritisch onderzoek te onderwerpen omdat de organisatie zo impertinent geweest was kritische rapporten te schrijven over de inval in Gaza. Hij deed dat in het gezelschap van -onder meer – de strafrechtadvocaat Alan Dershowitz. Ditmaal – nu er een deadline verloopt die was genoemd in het Goldstone-rapport – is het weer zover. Dershowitz noemt Goldstone op schrille toon ‘een verrader van het joodse volk’ en Wiesel volgt hem enkele dagen later met de uitspraak dat het Goldstone-rapport

Lees het hele verhaal, hier.
Dank buurman.

Eén gedachte over “Wiesel valt door de mand

  1. wat goed die filmpjes van demonstranten en zo veel jongeren geweldig!!! je zou er zo naar toe willen gaan en mee demonstreren of is mee helpen met de olijven oogst beter ?
    ik ben heel beniewd naar je boek Anja de Spiegel liegt niet heb ik nu uit ,niet direct een flut romannetje , maar doe maar rustig aan hoor .
    P.Vink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *