Minderheid aan de macht?

Ik ben vandaag zoet in Den Haag, gisteren al begonnen met de fractie. Om jullie bezig te houden: kijk eens in de Groene. Interessant artikel waarin de PVV wordt vergeleken met de Deense Volkspartij – het lijkt wel alsof Wilders daar zijn strategie vandaan haalt.

Minderheid aan de macht
Het Deense voorbeeld voor Geert Wilders

De Deense Volkspartij is een mooie inspiratiebron voor Geert Wilders. Wel invloed, geen verantwoordelijkheid en ondertussen deel worden van het politieke establishment.

Groene, hier.

10 gedachten over “Minderheid aan de macht?

  1. Angstaanjagend vooruitzicht, zeker met een partij als het CDA erbij die koste wat koste macht wil behouden, ook al moeten ze ervoor naar bed met de duivel.

  2. k ben een andere els hoor, even voor de goede orde, en stem zeker geen PVV. Mijn oor hoeft dus niet aangenaaid te worden. Waar komt die uitdrukking eigenlijk vandaan?
    Reageer hier soms en straks denk je nog dat ik PVV stem brrr….
    Ik zwalk altijd een beetje tussen PvdA, SP en Groen Links, maar zwalk nooit richting PVV. Want dat zou een dwaling zijn.

    Groet,
    de echte els 🙂

  3. Zal best, andere Els, maar aangezien ik jullie beiden niet ken maakt dat echt geen reet uit. Straks krijgen we alle Marietjes. Zouden jullie zo vriendelijk willen zijn het nu weer over de inhoud te hebben?

  4. Deense Volkspartij; PVV:

    “Wel invloed, geen verantwoordelijkheid en ondertussen deel worden van het politieke establishment”.

    “Het lijkt wel of Wilders daar zijn strategie vandaan haalt..”

    Jullie hoeven echt niet zo ver te zoeken, denk aan de SP of aan Groen Links!

    En dan is de PVV nog niet zo lang ‘aan het werk’.

    Is dit als kritiek bedoeld? Zwak hoor en een beetje dom.

  5. Krijg gelijk een flashback naar het Europese referendum.
    Zie ik in die Deense partij van de volksverlakkerij nu ook al een reactie op……..? Ach, wat. Noemen we het nu ook al een strategie of is het dan toch een reactie op..?

  6. Ik wilde op agnes kant stemmenn maar helaas is zij er mee opgehouden mang. Nu zit ik met de handen in mijn hoofd want Roemer die vedrtouw ik toch niet helemaal. Had jij geen lijsttrrekker kunne worden anja???

  7. (6) Beste Wachteres: zowel GroenLinks als de SP hebben al bij de vorige verkiezingen besloten dat ze klaar waren voor regeringsverantwoordelijkheid, en het ligt aan geen van de beide partijen dat ze niet in een coalitie zijn opgenomen. Geen van beide partijen heeft bij voorbaat al een drempel opgeworpen waardoor samenwerking per definitie onmogelijk is, zoals Wilders dat wel heeft gedaan.

    Wilders, overigens, zit al vele jaren op het pluche in Den Haag, wat zijn aanhangertjes nogal eens over het hoofd willen zien, dus dat hij nog niet zo lang aan het werk is is geen excuus voor de manier waarop hij zijn achterban vernaggelt. Maar ja, die achterban is nu toch echt vaak genoeg gewaarschuwd dat ze zich een oor aan laten naaien, onder andere omdat ze wel als stemvee mogen dienen om de macht van de grote leider te vergroten maar helemaal niets meer in te brengen hebben als hij die macht eenmaal heeft. Want Wilders doet niet aan interne democratie, geen leden, geen congressen. Wie daar op wil stemmen verdient hem.

    Verder, beste Wachteres, valt het me nogal eens op dat de aanhangers van Wilders zich zo vaak achter een aliasje verstoppen. Wat me bevestigt in het idee dat het in doorsnee nogal bange mensen zijn.

  8. (8) Wilt gij niet in raadselen spreken, broeder de Kuster. Je doet dat wel vaker, en je tart mijn geduld.

    (9) Dank voor het compliment, Jerson, maar ik ben totaal ongeschikt voor lijsttrekker. Roemer wel. Dus als je voldoende op mij zou vertrouwen om op me te stemmen dan moet je me ook maar voldoende vertrouwen dat Roemer onze man is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *