Tot waar reikt de straffeloosheid van Israël?

killer-israel.png
Demonstratie in Turkije

Abu Pessoptimist:

Duizenden Turken zijn maandag zowel in Istanbul als Ankara de straat opgegaan om te protesteren tegen de Israëlische overval op het Free Gaza smaldeel in de vroege ochtend in internationale wateren. Nog steeds is het aantal slachtoffers onduidelijk – uiteenlopend van tien (het leger) tot 20 (de Israëlische Channel 10 tv). Ook over de toedracht is zeker nog lang niet alles duidelijk. Israëlische politici, met name onderminister van buitenlandse zaken Danny Ayalon en minister van defensie Ehud Barak hebben de schuld bij de schepelingen van het ‘Freedom flotilla’ gelegd. (Ayalon droeg daarbij op de van hem bekende onsmakelijke manier wat fascistoïde extra retoriek aan: ‘de deelnemer aan dit konvooi van haat en terreur zijn bekend om hun banden met de jihad en met Hamas en Al-Qaeda. Zij hebben al meermalen deelgenomen aan wapensmokkel’)

Hij en Barak hielden vol dat de schepelingen de Israëlische militairen die aan boord van de schepen kwamen hebben aangevallen, zodat die geen andere keus hadden dan het gebruik van hun vuurwapens..
Ook werd door de Israëli’s gemeld dat er wapens, zoals stokken en messen zouden zijn gevonden. Zelfs zou er van de kant van de Free Gaza-mensen zijn geschoten. Maar deze beweringen werden onderuitgehaald door een zoekactie van het Israëlische leger nadat de Mavi Marmara was opgebracht naar Ashdod. Er werd, meldde Channel 10-tv, niets gevonden, behalve twee pistolen die van de militairen waren afgepakt tijdens een worsteling. Ook de Turkse douane meldde in de kant Zaman dat er bij de inscheping in Antalya een scherpe controle met Röntgen-poortjes en dergelijke van alle passagiers was geweest, en dat er bij niemand wapens waren gevonden, nog geen enkel mes. Zodat het er meer op lijkt dat het feit dat enkele schepelingen zich zich met hun blote handen tegen de Israëlische militaire indringers hebben verzet (en blijken het hieronder staande filmpje dat het leger later op de dag op het net zette, blijikbaar ook met stokken en stoelpoten) de Israëli’s ertoe bracht om te gaan schieten. Onder meer in dit verhaal (in YNet) werd gemeld dat de schepelingen hadden geprobeerd wapens af te pakken van de Israëli’s. Ook zou één Israëli van het bovenste dek af zijn gegooid. Maar er zijn ook versies (met name de Free Gaza Movement zelf) die zeggen dat de Israëli’s het vuur openden zodra ze aan dek landden, ondanks het feit dat er een witte vlag was gehesen.

Lees het hele verhaal bij Abu Pessoptimist, hier.

4 gedachten over “Tot waar reikt de straffeloosheid van Israël?

  1. Zonder nu in het bijzonder pro Palestijns te zijn , ben ik al lange tijd ziek van de vrijheid en het gemak welke de overheid van het “onderdrukte volk ” zich schijnt te kunnen veroorloven ,andere te onderdrukken en vermoorden Deze “Raid ” lijkt mij geenszins op een normale manier van een controle op een schip op wapens , De zogenaamde internationale rechten ,waarop de Israelische overheid schijnt aanspraak te willen maken en waarmee zij deze aanval proberen te rechtvaardigen door het laten zien van agressieve handelingen van de passagiers en het zelfs overboord gooien van een soldaat lijkt mij al bijna gerechtvaardigd ,alleen al door de manier waarop de Israeliers ,zich toegang verschaffen op het schip, waar niet alleen de arrogantie vanaf druipt , maar te meer wederom de houding tonen dat zij zich boven de internationale wetgeving plaatsen ,welke zij al zo vaak aan de wereld hebben getoond. Zelfs mensen die zich voornamelijk zorgen maken om de humanitaire omstandigheden van de Palestijnen ,zonder religieuze beweegredenen . Worden , zo blijkt ,beschouwt als Pro Palestijns, zo niet als terrorist beschouwt ,en met hetzelfde gemak afgeschoten,als zijnde een terrorist.
    Misschien een beetje laat ,maar ik ben ondertussen ook klaar voor actie .
    Komt er nog een demonstratie ?????? Ruuis

  2. Aanhakend bij de titel van je weblob-post wijs ik je graag op een interssant stuk van Craig Murray:

    The Legal Position on the Israeli Attack
    http://www.craigmurray.org.uk/archives/2010/05/the_legal_posit.html

    De conclusie is dat “It is for Turkey, not Israel, to carry out any inquiry or investigation into events and to initiate any prosecutions. Israel is obliged to hand over indicted personnel for prosecution.”

    De aangehaalde quote (met bron-URL-vermelding) van William Hague is ook interessant: laten we dit incident aangrijpen om de noodzaak van het opheffen van de blokkade van Gaza te benadrukken.

  3. Wat is het toch waardoor Israël steeds maar zijn gang mag blijven gaan? Die gedachte speelt al tijden door mijn hoofd. Schuldgevoel i.v.m. de Holocaust, speelde vroeger misschien een rol, maar nu allang niet meer. Belangen van andere landen, welke zouden dat kunnen zijn?
    Eerder welke chantagemiddelen hebben zij waardoor ze andere landen kunnen gijzelen? Hebben zij een halve eeuw daar in het midden Oosten voor het Westen gespioneerd?. Hebben zij bijvoorbeeld, misschien wel zoals de geruchten op internet gaan, de VS ruim op tijd ingelicht over de ‘komst van 9/11’ of dreigen ze achter de schermen hun atoombom te gebruiken, als zij niet hun gang mogen blijven gaan met het verdrijven van alle Palestijnen uit ‘Hun Groot Israël’ . Want eerder stoppen ze niet, dat is inmiddels toch wel duidelijk.

  4. majda | meshda2@hotmail.com | IP: 82.94.240.198

    ik begrijp de reactie van de mensen en alle “belangrijke’kopstukken nu niet zo heel erg goe.Dit palastijnse bolk wordt al jaren onderdrukt en als beesten behandeld door de israeliers..Er was onlangs een feest van 9 dagen en dan zijn deze mensen compleet afgesloten van de buitenwereld..men heeft tunnels gegraven om via de andere kant melk en ander levensmiddelen te kunnen verkrijgen..waarom is iedereen nu inees zo ontdaan doordat er op een tyyisch voor israel vieze manier een aanval is gepleegd op een hulpgoederenschip ..en waarom demonstreerd er niemand voor het belang van deze mensen ..zodat landen deze mensen kunnen opvangen en zij weg kunnen uit deze ssituatie….Er worden huizen met buldozers vernietigd van de palastijnen of je er nu nog in zit of niet dat maak hun niet uit…om vervolgens huizen te bouwen waar ze israeliers die in europa uitnodigen om in hun land te komen women en bieden deze huizen gratis aan hun ‘landgenoten’aan….mensen we moesten ons doodschamen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *