Dustin Hofman doet niet mee aan Israëlisch filmfestival

Filmsterren Dustin Hofman en Meg Ryan hebben na de Israëlische aanval op de Gaza flottielje besloten om niet deel te nemen aan het Israëlische filmfestival dat morgen begint in Jeruzalem.

Israël maakt veel werk van het jaarlijkse filmfestival, waar kosten noch moeite gespaard worden om beroemde buitenlandse gasten aan te trekken. Met het festival wil Israël het beeld versterken van een bruisend en progressief land, dat openstaat naar de buitenwereld. Op het festival wordt ook de samenwerking tussen Palestijnse en Israëlische filmmakers gestimuleerd, zegt woordvoerder Hayo. Om het idee te geven dat het best meevalt, in Israël. Maar er zijn kennelijk ook mensen die zich niet willen laten gebruiken voor de PR van een land dat net negen activisten op de Mavi Marmara heeft doodgeschoten.

The Guardian, hier.

7 gedachten over “Dustin Hofman doet niet mee aan Israëlisch filmfestival

  1. wat is er zo moedig aan? iedereen met een beetje fatsoen gaat niet naar zoiets in israel
    P.Vink

  2. Ja P. Vink, in het licht van wat Anja schrijft, vind ik dit een
    besluit zoals door mij omschreven. Er zijn er niet zoveel, die
    met risico van verlies van baan, kwaliteit, uitsluiting, belediging etc. toch voor hun mening durven uit te komen. Er zijn er natuurlijk wel, maar beroemdheden vestigen nu eenmaal extra aandacht op het probleem en dat is mooi meegenomen.

    Prettig weekend,

    Jan.N

  3. als steeds grote waardering voor je reacties Jan allemaal goed maar toch Grromn grrom zijn de tijden va charley chaplin weer aangebroken ?
    P.Vink

  4. Het zal wel helemaal aan mij liggen P. Vink, maar ik snap niet wat je bedoeld met – in dit verband – de tijden van Charley Chaplin.

    Dag, Jan.N

  5. de tijd dat iedereen met wat linkse ideen op de meest walgelijke manier werd uitgemaakt zoals je in 4 beschrijft misschien nooit opgehouden ? het beste en groeten P.Vink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *