“Missing Peace”

Nu het voor de kritiekloze Israëlaanhangers steeds moeilijker wordt om de legitimeringsoorlog (term van Richard Falk) nog te winnen werd het tijd voor hergroepering en bundeling van krachten. Dat gebeurde met de oprichting van alweer een clubje onder een vriendelijk klinkende naam, Missing Peace, dat als doel heeft Israël te redden van ‘demonisatie en delegitimatie’.

Niet door er nu eens op aan te dringen dat Israël zich houdt aan internationaal recht, uiteraard, wat een slok op een borrel zou schelen bij die demonisering. Dat het misschien Israël zelf is dat uitbundig zorgt voor zijn delegitimatie is natuurlijk geen punt. Maarten Jan Hijmans, Abu Pessoptimist was bij de curieuze oprichtingsbijeenkomst in het gebouw van de Liberaal Joodse Gemeente in Amsterdam, en kan nu precies vertellen wie er behalve de usual suspects nog meer waren.

“En ja, iedereen was er. Veel christenen voor Israel, wat Likud ouderen en jongeren, voornoemde Ratna Pelle, en Frits Barend, die ondanks alle blijken van het tegendeel altijd heeft volgehouden dat hij heus niet kritiekloos tegenover Israël staat en best progressief is, maar nu definitief dat masker aflegde door als ‘spreekstalmeester’ op te treden. Ook hij vond dat aan de delegitimering en de foute berichtgeving dringend een einde moest worden gemaakt. Hij ‘ergerde zich dood’ als bij Pauw en Witteman mensen als Hans van den Broek of Jort kelder maar gewoon hun gang konden gaan zonder te worden tegengesproken.

Opzienbarender was de aanwezigheid van de Israëlische ambassadeur Harry Kney Tal, die met zijn aanwezigheid en ook met zoveel woorden in een inleiding bevestigde dat het nieuwe ‘Missing Peace’ initiatief de hartelijke instemming en steun geniet van de ambassade en van de Israëlische regering.”

Lees het hele stuk, hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *