Puinruimen in Gaza is levensgevaarlijk


(Vrouwen proberen graan te oogsten in de bufferzone. Niet mijn foto)

Wij zien ze altijd meteen als we Erez door zijn, de grens met Gaza. In het kale en verwoeste niemandsland tegen de grens aan zijn jonge mannen bezig om de betonnen resten van het platgebombardeerde industrieterrein kapot te slaan en als klein puin mee te nemen. Het is voor veel jongens de enige mogelijke bron van inkomsten, omdat er veel te weinig werk is.

Op die mensen wordt regelmatig geschoten, en er zijn al 22 mensen gedood die volgens Israël te dicht bij de grens kwamen. Ook boeren die gewoon naar hun eigen land wilden, om hun vee te verzorgen of de groente binnen te halen. Een groot deel van de al schaarse landbouwgrond ligt tegen de grens aan.

Zie een filmpje van de Nos, over het gevaar dat de jongens en mannen lopen als ze in de ‘bufferzone’ van Gaza puinruimen, als materiaal om weer wat nieuws te kunnen bouwen, want bouwmateriaal mag nog steeds Gaza niet in. Hier.

Zie ook hier voor meer achtergrond.
En op mijn weblog: hier. En hier.

Eén gedachte over “Puinruimen in Gaza is levensgevaarlijk

  1. We hebben het niet over Roosevelt, Verhagen. Laat nou eens goed tot je doordringen dat je op mijn weblog niet maar van alles er op kunt pleuren, al vindt je het zelf nog zo interessant. En ik leg het niet meer uit. Volgende keer dat je off-topic bent gaat het er echt zo van af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *