David Cronin wilde Lieberman arresteren

David Cronin, een Ier, kort geleden voor de presentatie van zijn boek in Nederland (hier), stapte gisteren in Brussel de European Council binnen om als burger minister Lieberman van Israël te arresteren, en werd zoals te verwachten meteen afgevoerd.


(David Cronin)

Cronin’s eigen verhaal op Electronic Intifada, hier.

8 gedachten over “David Cronin wilde Lieberman arresteren

 1. Sorry.
  Maar dan de rest ook.
  Mubarak, Kahdaffi, Assad.
  Hoeveel doden heeft Lieberman op zijn geweten en hoeveel de anderen?
  Staat het in verhouding?

 2. Heb jij eigenlijk enig idee wat Israel allemaal op zijn geweten heeft, en wilde je er echt een wedstrijdje van maken, met het idee, als Mubarak meer doden op zijn geweten heeft dan is Lieberman wel in orde? Nee toch hè?

 3. Ik denk dat het daar allemaal niet deugd en dat je ze allemaal moet aanpakken.
  ALS ik het nieuws moet geloven horen we nu over verschrikkelijke dictaturen (met name Libië) waar nooit enige aanklacht tegen is ingediend.
  Israël onderdrukt een ander volk, Khadaffi zijn eigen.
  Gaat allemaal om mensen levens die kostbaar zijn.
  Elke dode is er één te veel.
  In mijn optiek mag daar ook weleens wat meer aandacht voor komen.
  Maar dat is journalistiek niet interessant

 4. @4
  VN Resoluties tegen Libië: 731 – 748 – 883 – 910 – 915 – 926 – 1192 – 1506
  Zelf even opzoeken: hier.

  Vandaag is de mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties bijeen gekomen (het werd tijd) om het uit de commissie zetten van Libië te bespreken.

  Dus “dat daar in jouw optiek ook weleens wat meer aandacht voor mag komen” ligt meer aan jouw optiek dan aan de aandacht ervoor.

 5. Ja, mee eens, en dank je Clara, maar waar hoor je dat als gewone burger?
  Op het NOS journaal?
  En dat bedoel ik met “mijn optiek”

 6. Dergelijke acties,die moreel te verdedigen zijn,zijn uit hun aard natuurlijk gedoemd te mislukken.Maar dat is hun hele punt niet.Door hun ludieke en spectaculaire karakter bereiken ze wat hun eigenlijke doel is: aandacht vragen voor de zaak.Avigdor Lieberman heeft door zijn uitspraken een dergelijke behandeling dubbel en dwars verdiend.Deze “diplomaat” heeft o.a. het volgende gezegd:1 Palestijnen moeten met bussen naar de Dode Zee worden vervoerd om daar VERDRONKEN te worden,2 Op Gaza moet een ATOOMBOM worden gegooid,3 Israel moet de Assoewan dam in Egypte BOMBARDEREN.Voordat hij minister van buitenlandse zaken werd was de man UITSMIJTER van een nachtclub(Dáár leer je diplomatiek optreden!).Hij had dat beter kunnen blijven.Afgezien van zijn persoonlijke kwaliteiten vertegenwoordigt Lieberman natuurlijk óók een verwerpelijk regiem.Reden om ALLE vertegenwoordigers van schurkenstaat Israel te bedreigen met een burgerarrest. Het kan niet zo zijn dat Israelische politici in eigen land misdaden kunnen plegen om dan ongestoord in het buitenland conferenties te kunnen bezoeken of aan universiteiten lezingen te kunnen geven. Protestdemonstraties en de dreiging van een burgerarrest zouden hen overal moeten volgen.En het is natuurlijk nog “leuk” ook om te zien.

 7. @ Wesley, zo’n leider wordt pas een dictator genoemd als óf het volk in opstand komt en je het niet meer kunt ontkennen óf als hij besluit niet meer mee te werken met de plannen van het westen. En dan heb je het al gauw over olie. Onze zogenaamde westerse ‘beschaving’ heeft totaal geen moeite met een leider die zijn volk onderdrukt, nee joh, we leveren zelfs de wapens of trainen de manschappen. Als dat er voor zorgt dat Shell zijn ding kan doen dan kijken we zelfs de andere kant op als er mensen vermoord worden en het milieu helemaal kapot wordt gemaakt (Nigeria).

  Politiek laat steeds vaker zien dat het niks meer is dan het toneelspel dat bedrijven op laten voeren om de bevolking rustig te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *