Libië vecht, Libië lijdt

Het is veel moeilijker om werkelijk nieuws te krijgen uit Libië dan uit Egypte. Egypte veroorzaakte ook een stroom van interessant commentaar, die nog niet is opgedroogd. Maar Libië? We weten dat die man een absolute gek is, die nu, tijdens wat toch zijn laatste dagen moeten zijn als leider, wil weten waar hij een afspraak kan maken om zijn verloederde kop te laten liften. Zo gek ook dat hij dreigt met genocide, en er nu al een onbekend aantal doden is gevallen.

Zo megalomaan is die man, dat hij in zijn val het liefst zijn hele volk in de dood wil meeslepen. Gadaffi heeft gezegd als martelaar te willen sterven. Laat dat dan in godsnaam snel gebeuren. Verlos hem, en vooral het volk, uit hun lijden.

Hier een artikel van Robert Fisk.
En hier een artikel op Electronic Intifada,
Juan Cole over de situatie in Libië, hier.

Eén gedachte over “Libië vecht, Libië lijdt

  1. Vandaag een noodkreet in De Pers van de Jeminitische advocaat Jamal Adimi (gehuwd met een Nederlandse) waarom er geen enkele aandacht is voor de opstand in Jemen, noch in woord, noch in beeld. hier.

    Ook op twitter veel oproepen uit Jemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *