Een echte liberaal


(Werner Toonk, foto Joop)

Je hebt ook nog echte liberalen bij de VVD. Althans, we weten er één, want die andere, Hans Dijkstal, is dood.

Werner Toonk, gemeenteraadslid in Amsterdam voor de VVD, verscheen met hoofddoek om op de zitting van de gemeenteraad om te protesteren tegen zijn partijgenote Jeanine Hennis die nu ook al PVV-taal uitslaat in de Tweede Kamer. Het blijkt zo besmettelijk te zijn als de pest, de kopvoddentaal.

Filmpje op AT5, hier.
Zijn verhaal: hier.

2 gedachten over “Een echte liberaal

  1. Goeie actie. Hulde!!
    Wat me opviel in het stuk van die mevrouw Hennis, is dat ze het meteen over hoofddoeken had. was ze begonnen over religieuze symbolen in het algemeen ,dan had haar stuk ,misschien een stuk minder opportunistisch eruit gezien.Verderop had ze het nog wel even over kruisjes en keppeltjes,maar toen was allang duidelijk dat het daar niet over ging.

  2. Niemand maakte zich ooit werkelijk druk over ‘religieuze symbolen’ tot moslims tot vijand werden verklaard. Om nog een beetje te verhullen dat het niemand interesseert of iemand een kruisje om de nek heeft hangen, maar een bepaalde groep mensen niet ‘geconfronteerd’ wil worden met moslims, wordt er nu gedaan alsof het om de scheiding tussen kerk en staat gaat. Kletskoek. Niemand heeft zich er ooit voor geinteresseerd dat het Leger des Heils in uniform over straat ging en geld ophaalde, dat nonnen in hun eigen gewaden rondliepen, dat gereformeerde vrouwen niet naar de kerk gingen zonder hoed op, dat je in katholieke streken op elke hoek van de straat Jezus aan het kruis zag hangen, dat je overal op zondag kerkklokken kon horen beieren, tot bedacht werd om moslims tot vijand te verklaren. En plotseling kreeg je dat geleuter dat er geen religieuze symbolen zichtbaar zouden mogen zijn, en dat het niet specifiek zou gaan om de islam.
    Gelooft niemand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *