En meer Freedom Flottila 2 nieuws

Priester Antoine Bodar is een van de prominente Nederlanders die de Freedom Flotilla ondersteunen. Hoe dat zo kwam: hij ging naar de bezette Palestijnse gebieden en zag het met eigen ogen. Dat wil nog wel eens uitmaken. Gisteren was hij bij Knevel en van der Brink om dat uit te leggen. Hier

Andere Nederlanders die het initiatief ondersteunen zijn onder andere de vorrmalige ministers Jan Pronk en Laurens Jan Brinkhorst, cabaratier Najib Amhali, Marcel van Dam, voormalig burgemeester en staatssecretaris Elizabeth Schmits.

(Meer info: hier)

Zoals al verteld vaart de beroemde schrijfster Alice Walker mee op de Amerikaanse boot, maar ik hoor net dat de Amerikaanse wetenschapper en filosoof Noam Chomsky ook van de partij is.

Waarschijnlijk is de Turkse boot teruggetrokken vanwege de crisis in Syrie, en de vluchtelingen die naar Turkije komen. Maar woordvoerder buitenland Greta Berlin liet weten dat de flottielje ook zonder Turkije gewoon doorgaat.

12 gedachten over “En meer Freedom Flottila 2 nieuws

 1. Merkwaardig dat die Knevel zo moeilijk deed over de vergelijking met de nazi’s. Talloze joden hebben dezelfde vergelijking gemaakt. Zou die Knevel niets anders lezen dan de folders van het CIDI?
  Een mooi artikel van twee Franse joden die Gaza bezochten in verband met een muziekproject. Ook zij winden er geen doekjes om.
  A Morning at an Israeli Checkpoint
  http://www.nytimes.com/2011/03/31/opinion/31iht-edsalomon31.html?_r=1&ref=israel

 2. Goed om te horen dat een prominent R.K. priester als Bodart geen boodschap heeft aan de oproep van het CDA om niet mee te doen aan de Freedom Flottila. Misschien dat dit de lakse houding van veel katholieken in Nederland zal gaan beïnvloeden.

  Fijn om te zien hoe Bodart de strikvraag van Andries Knevel over de steun van Hamas pareerde.
  Wat zou Knevel graag doorgegaan zijn op Hamas als de grote boosdoener.

 3. Ik hoorde van iemand dat die Gaza boot voornamelijk wordt gevuld met “hulpgoederen” bestaande uit rommel die mensen nog op zolder hadden liggen.

  Het zou dus meer gaan om het provoceren van Israel, dan om daadwerkelijke hulp , zoals het verhaal gepresenteerd wordt. Het is ook wel opvallend dat over de inhoud van deze “hulpgoederen” nauwelijks gepraat wordt, terwijl dat toch de hoofdzaak zou moeten zijn.

  Weet jij daar meer vanaf?

 4. Gatver en die Knevel blijft maar herhalen dat ‘waarschijnlijk’ Hamas en de Moslim Broederschap de vloot ook steunen, en manipuleert Bodar zelfs tot de uitspraak dat hij in dat geval zijn steun aan de vloot in zal trekken.
  Alsof een goed doel niet goed meer is als ‘de slechterikken’ het ook goed vinden. (Hamas en MB zijn wat mij betreft geen terroristen, maar dat is verder niet aan de orde).

 5. (3) Volgens mij is het voor alle deelnemende organisaties duidelijk wat het eerste doel is: het doorbreken van de blokkade, en hebben ze nooit wat anders gezegd. Die blokkade is illegaal, tegen mensenrechten en tegen internationaal recht, en maakt dat de anderhalf miljoen opgesloten mensen niet in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien en van ons, buitenland, afhankelijk blijven van hulp.

  En aangezien onze eigen regeringen in de EU, plus de VS te lamlendig of te laf zijn om Israel aan de wetten en verdragen te houden, is het dus aan de burgerinitiatieven om duidelijk te maken waar het om gaat. Ook als de flottielje Gaza niet bereikt is het belangrijk dat mensen niet vergeten dat daar een bevolking onterecht opgesloten zit, en voor de mensen in Gaza is het belangrijk dat ze weten dat ze niet worden vergeten, en dat de acties door zullen gaan tot het is afgelopen.

  Het zal mij een biet zijn of dat ‘provocatie’ wordt genoemd, wat mij betreft is het volkomen terecht en legaal protest.

  Sommige schepen nemen ook hulpgoederen mee, wat prima is als ze toch gaan varen, andere boten, zoals de Amerikaanse, neemt alleen een symbolische lading mee bestaande uit brieven.
  Ik weet niet wat de Nederlandse ploeg heeft ingepakt, ik zit niet in de organisatie. Dat het rommel zou zijn lijkt me onwaarschijnlijk – daar doe je de moeite niet voor, dat het gloednieuwe dure spullen zijn lijkt me evenmin waarschijnlijk, aangezien er geen enkele garantie is dat die lading zijn doel bereikt. Maar zoals je inmiddels begrijpt vind ik het niet zo relevant.

 6. (6) Zo is dat, Engelbert. Wat wij met stichting Kifaia doen in Gaza voor gehandicapten is ook hulpverlening – we vinden dat we dat moeten doen – je kunt de mensen niet aan hun lot overlaten. Maar we zijn ons er altijd van bewust dat we een groter doel hebben – zorgen dat ze onze hulp niet meer nodig hebben – en dat is niet een humanitaire missie maar een politieke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *