Over Stichting Kifaia: hulp aan gehandicapten in Gaza

(De vrouw hierboven, die ik vorig jaar fotografeerde in Gaza, verloor tijdens de aanval op Gaza zeven familieleden op één dag. )

Het laatste nieuws: Deny en Joes van Stichting Kifaia zijn op dit moment in Gaza, en bereiden daar onder andere onze nieuwe actie voor: we willen graag een project om jongeren met een handicap te ondersteunen om meer deel te nemen aan de beweging van jongeren in Gaza. Ik zal daar zeker meer over vertellen wanneer zij weer terug zijn.

En als altijd zijn wij, en de mensen in Gaza, ontzettend blij met giften. Want met geld moeten we het doen, daar de steun verlenen. Ons gironummer is 8207589, ten name van Stichting Kifaia, Amsterdam. Meer info op onze website, hier.

Ik kon deze keer nog niet mee. Vroeger was het zo dat ik als senator soms Gaza binnengelaten werd terwijl mijn collega’s er niet in mochten, het laatste half jaar was dat precies andersom – opeens besloot Israel dat parlementariërs niet meer werden toegelaten tot Gaza, en mocht ik er niet meer in, ondanks het feit dat ik er al vijftien jaar kom (ik moet ondertussen zo’n vijftig bezoeken hebben afgelegd) en voorzitter ben van een hulpverlenende organisatie, Stichting Kifaia.

Voor de nieuwkomers op dit weblog heb ik deze post opnieuw geplaatst: om een idee te geven wat we daar doen. Er komt binnenkort meer nieuws.

Voor nieuwe bezoekers op dit weblog, en mensen die zich interesseren voor het werk van Stichting Kifaia en voor Gaza, hier de links naar een aantal verhalen en fotoreportages die al op dit weblog hebben gestaan. Het is altijd mogelijk, hieronder bij plaats een reactie, om vragen te stellen.

Over het werk van stichting Kifaia, hier (Er is trouwens inmiddels een vernieuwde website, hier)

akind-19.jpg

In februari 2009 konden we voor het eerst na de oorlog tegen Gaza weer terug. Hier de verhalen en de foto’s van wat we daar aantroffen, de verwoesting, de rouw en de ontreddering van de overlevenden, en de training die we er gaven. En de huisbezoeken.

Terug naar Gaza, februari 2009
20 februari, hier
meer foto’s, hier
21 februari, hier
22 februari, hier
24 februari, hier
25 februari, hier

gazafebr09-22.jpg

In maart gingen we nog eens.
Op 30 maart, hier
Op 31 maart, hier.
Op 1 april, hier
Terug, hier

agazafebr09-67.jpg

Een jaar na de oorlog tegen Gaza, hier.

000gallery-gaza-mourning-rel-005.jpg
(Behalve deze prachtige foto van dat huilende meisje, fotograaf onbekend, zijn alle foto’s van mij)

3 gedachten over “Over Stichting Kifaia: hulp aan gehandicapten in Gaza

  1. Ik heb nog een rollator staan, Anja. Welliswaar met 1 lekke band maar daar is wel wat aan te doen.

    Laat maar even weten als je interesse hebt.

  2. Heb me weer aangemeld voor een kraam op de komende Vredemarkt in September 2011 / De Loper Vld. Kraam opbrengst zal bestemd worden tbv Stg. Kifaia (gehandicapten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *