Creative Commons

Creative Commons? Watte? Nou, zien jullie helemaal onderaan het bericht, nog onder het reactieformulier dat CC symbooltje?

Dat betekent dat er op dit weblog een aantal regels gelden voor de overname van tekst of foto’s. Regel is dat het is toegestaan om werk te kopiëren, verspreiden en doorgeven, maar wel onder een paar voorwaarden.

Om te beginnen dat mijn naam erbij genoemd wordt als schrijver of fotograaf. Dat het alleen mag voor niet-commerciële doeleinden – want een gewone krant moet toestemming vragen en dokken. En als je een foto overneemt mag je er niet mee knoeien. Geen gefotofuck dus zonder dat ik het goed vind.

Verder vind ik het prettig als je het even meldt waar mijn teksten of foto’s heen gaan. En let even op: niet alle foto’s op dit weblog zijn van mij (alhoewel dat uit de context meestal wel duidelijk wordt). In principe, daar ben ik vroeger slordig mee geweest maar ik ga mijn leven beteren, staat er onder foto’s die niet van mij zijn van wie wel.

Verder zien jullie dat er tegenwoordig ook onder elk bericht de mogelijkheid is om te ‘liken’, door te tweeten en te sharen, jawel, ik ga met mijn tijd mee hoor.

2 gedachten over “Creative Commons

  1. Dus Wikipedia kan verblijd worden met portretten van allerhande intellectuelen die op dit blog in het zonnetje zijn gezet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *