Ondertussen in ‘democratie’ Israël (13)

Meneer Duvdevani, voorzitter van de WZO, de World Zionist Organisation, was vorige maand op bezoek in de UK om zijn zorgen te delen. Er moeten meer westerse joden naar Israël komen, lezen we in de Jewish Chronicle. In 2003 kwamen er maar 300 Britse joden naar Israël, en hoewel dat aantal nu is gestegen tot 800 per jaar is het nog lang niet genoeg. Dus wordt er een actie gelanceerd, genaamd Habayta, Coming Home. Want dat is het zionistische idee tenslotte, alle joden horen ’thuis’ in Israël.

Van de jaarlijkse aantallen ‘olim'(migranten) die ‘aliyah’ hebben gemaakt, (zijn opgestegen naar Israël), kwamen de meeste uit Rusland en Ethiopie, en als er minder dan 10.000 uit de westerse wereld komen is dat een ramp, legt hij uit, en hij vertelt er maar niet bij hoeveel mensen Israël verlaten. Want elk jaar wordt de kloof tussen het aantal Arabieren in Israël en de joden kleiner, met wel 60.000 mensen per jaar. En om het aantal joden op peil te houden zouden er wel 60.000 joden bij moeten komen, want anders krijg je teveel Arabieren.

Het WZO heeft financiële problemen, want ze hebben nog maar een budget van 12 miljoen dollar per jaar, dus veel van hun activiteiten zijn overgeheveld naar de Jewish Agency. Die krijgt vooral geld van rijke joodse filantropen, terwijl de WZO het moet hebben van de zionistische politieke partijen en van religieuze bewegingen. Maar gelukkig legt de Israëlische regering er nog 15 miljoen dollar bovenop, en het WZO zal zich richten op de groep westerse joden tussen de 20 en 45 (die krijgen nog kinderen) met hulp van lokale vrijwilligers, want de situatie is echt zorgelijk.

Hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *