Op de Amsterdamse radio

Eindelijk is er een keer iemand van de media achtergekomen dat ik een Amsterdamse ben, en toch praktisch mijn hele leven al, al ben ik vanwege de oorlog even geboren in Utrecht. Nooit kwam het Parool eens op het idee om me te vragen voor Mijn Amsterdam, of over mijn levenstocht door de straten waar ik heb gewoond: Den Texstraat, Leidsegracht, Tweede Laurierdwarsstraat, Dusartstraat, Noorderdwarsstraat, Amsteldijk, Noordermarkt, Tichelstraat, en nu in de Rivierenbuurt. Maar eindelijk: Amsterdam FM Kunst en Cultuur.

Gisteren in de OBA studio in Amsterdam een leuk interview met ze gehad, mijn hele leven in een uur, tussen 15.00 en 16.00, dat was proppen, en ook nog wat van mijn favoriete muziek. Janis Joplin, Leonard Cohen de Oude, Bregovic en Rafeef Ziadah met haar schitterende rap/gedicht: ‘We Teach Life, Sir!’ Leuk gewerkt met Machteld en Gerda. We hadden nog wel een paar uur door kunnen praten.

Hier nog eens Rafeef.

Voor wie wil: je kunt de uitzending terugbeluisteren via www.salto.nl -> uitzending gemist -> Stads FM on demand -> datum is 9 mei. tijd is 15.00 – 16.00 -> start uitzending. Bij deze de directe link: http://www.salto.nl/streamplayer/stadsfm_ondemand.asp?y=12&m=05&d=09&t=1500&s=0

En als toegift: het liedje dat sneuvelde door tijdgebrek: Stand by me, Playing for Change.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *