De linkse elite heeft het land weer verkwanseld

Goed stuk in Trouw vandaag, van Ernst van den Hemel en Wilfred van de Poll als recensie van het boek Oikofobie van Thierry Baudet.

Wij leven in een land waarin generaliseren over de islam aan de orde van de dag is, waarin al bijna dertien jaar politici met een conservatieve agenda op het pluche zitten en waarin Wilders steeds minder radicaal klinkt omdat andere partijen zijn standpunten overnemen.

Waar zitten toch die beruchte multiculturalisten? De mensen die Nederland in de uitverkoop doen wegens hersenloze trouw aan de jaren zestig – waar zijn ze? Zitten ze bij de PvdA, waar minister Lodewijk Asscher zich steeds meer van een rechtse retoriek bedient? Bij de SP misschien, waar nota bene het idee ontstond voor een Nationaal Historisch Museum en waar solidariteit met de Nederlandse arbeider de socialistische ‘Internationale’ allang tot een vage herinnering heeft gemaakt?

Bij ‘de linkse media’ als de Volkskrant dan, waar Bert Brussen gebroederlijk de pen voert naast Femke Halsema? Misschien bij het vriendelijk liberale NRC, waar PVV’er Martin Bosma columns mag schrijven en conservatieven als historicus Thierry Baudet kind aan huis zijn? Of bij het linkse bolwerk De Groene Amsterdammer, waarin publicist Theodor Holman zijn waardering voor de ideeën van de Noorse massamoordenaar Anders Breivik mag uiten?

Lees verder: hier.