Nog eens de spelregels

Voor wie het nog niet weet: dit is geen open forum maar mijn persoonlijke weblog. Niemand kan zich beroepen op enig recht om hier een bijdrage geplaatst te krijgen. Ik selecteer. De criteria zijn niet of ik het ergens mee eens ben – wat iedereen eenvoudig zelf kan constateren – maar of een reactie iets bijdraagt. Of die lezers aan het denken zet, uitnodigt tot een reactie, of zou kunnen leiden tot een meningsuitwisseling die zinvol is.

Bijdragen waarin ik – of anderen – voor antisemiet worden uitgemaakt worden dus niet opgenomen. Dat er mensen het faliekant met me oneens zijn weten we nou wel. Dat er mensen zijn die nog eens willen waarschuwen voor het islamitische gevaar boeit ook niet erg. Die hebben hun eigen sites, en hoeven de mijne daar niet voor te gebruiken.

Wanneer mensen zichzelf blijven herhalen zet ik er meestal een punt achter. Tenslotte blijft de voorafgaande mening staan. Er zijn mensen voor wie het onderscheid tussen kiften en ruziezoeken, en discussie niet erg duidelijk is. Die hebben pech, en kunnen zich beter vervoegen bij andere sites. En wie in tienvoud begint te schelden als zijn reactie er niet op komt krijgt een ban, en hoeft voorlopig niet meer terug te komen.

In vroeger tijden wilde ik nog wel eens een mailtje sturen om uit te leggen waarom het welletjes was. Behalve dat dan blijkt dat nogal wat lui geen geldig email adres op hebben gegeven (wat verplicht is) blijkt uitleg weinig zinvol. Vaak gaat het gescheld en gezeur dan per email verder. Dus ook dat zal ik nog maar bij uitzondering doen, wanneer ik denk dat iemand wel te goeder trouw is.

Zo zit dat, en dat staat niet ter discussie.

De spelregels die ik hanteer staan hier.
En voor wie meer wil weten over mijn overwegingen om het zo te doen en niet anders, zie hier. En een lange verhandeling over de voors en tegens van het bloggen: hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *