Hoe dan, Jan?

Hoedan01

Feestje. De parlementariër die de meeste boeken op zijn naam heeft (althans, geschreven als politicus, anders win ik) pleegde weer een nieuw boek. Hoe dan, Jan? Dat wil zeggen, Kees Slager en Karel Glastra van Loon legden Jan Marijnissen het vuur aan de schenen, en dan mocht Jan vertellen wat hij vond. Zo te horen hebben ze het hem niet al te makkelijk gemaakt.

Hoedan, zaal

Kees Slagter
(Kees Slager)

Karel
(Karel Glastra van Loon)

Doekle Terpstra
(Doekle Terpstra)

Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Doekle Terpstra, de scheidende bestuurder van het CNV, die gekscherend, maar met een serieuze ondertoon stelde dat zijn gereformeerd zijn en Jan’s socialisme niet zo erg ver uit elkaar liggen.

Jan

Voor meer nieuws, ga naar de SP website.

9 gedachten over “Hoe dan, Jan?

  1. Mooie titel. Ik ben benieuwd naar de inhoud. Die zal heel wat meer om het lijf hebben dan b.v. het nieuwe partijprogramma van Wouter Bos en de zijnen. Deze fatsoensrakker wil zijn licht ook niet onder de korenmaat zetten en zegt nu: “Fatsoen moet je NAdoen.” 🙂

  2. Olav schrijft: Ik ben benieuwd naar de inhoud. Die zal heel wat meer om het lijf hebben dan b.v. het nieuwe partijprogramma van Wouter Bos en de zijnen.

    Dat is mij te gemakkelijk, Olav. Eerst dat stuk lezen, graag en niet NApraten wat de media erover te zeggen hadden. Ik heb het stuk niet toevallig wel gelezen en vind jouw fastfoodmening ver beneden de (heren)maat die ik van je gewend ben.

    http://www.pvda.nl/
    ga naar Congres 2005 in rechterbalk en open congresstukken.

  3. Mooie titel? Dat valt me van je tegen Olav. 😛 Ik vind de titel echt lelijk. Maar een boek van iemand die Het geheim van Oss geschreven heeft, dat moet goed leesvoer zijn.

  4. Hoe dan Jan ? titel is niet echt uitnodigend lijkt een beetje op egotripperij, maar ik ga het lezen. Waar ik blij om ben zijn de bovenstaande foto’s karel Glastra van Loon weer terug en daar ben ik blij om. Hij en Kees Slager dan kan het boek niet slecht zijn.

  5. @ Claar (2):

    In de eerste plaats: het was natuurlijk een grap, Claar. Aanhakend op de leuze van de CDA: “Fatsoen moet je doen”. In de tweede plaats: het woord “fatsoen” komt een groot aantal malen in het programma voor, dat wil je toch niet ontkennen. In de derde plaats: ik ben nooit onder de indruk geweest van de Partij van de Arbeid, en zal dat ook nooit zijn. Ik heb nooit op die partij gestemd. Ik heb die altijd halfslachtig en opportunistisch gevonden. Natuurlijk staan ook mooie woorden in het programma. Maar mooie woorden alleen zeggen mij niets.

  6. Olav, ’t gaat me niet om of het een grap van je was, of dat het woord fatsoen in het PvdA-stuk vaker voorkomt dan liberty in de toespraak van jeweetwel, of dat jij of ik onder de indruk zijn van een PvdA.

    Ik protesteerde tegen het gemak waarmee je even hup iets riep.

    Ik heb de moeite genomen het stuk te lezen en vind het uitsteken boven het niveau van wat jij mooie woorden vindt.

    Ja, ik heb er ook een hoop kanttekeningen bij. Maar dat de PvdA aanhaakt bij het fatsoen van het CDA? Nee, de grap is juist dat ze dat niet doen.

    Hup Olav, laat je niet kennen, lezen dat stuk!

  7. @ Freek (3):

    Je moet de titel langzaam uitspreken. Je voorstellen dat het één woord is (“Hoedánjan”). De klinkers open uitspreken. Het ritme goed laten doorwerken. Dan is het net een mooie, Armeense naam! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *