Londen 2

Geen internet op de kamer. Dus even behelpen met een kort berichtje. In al Saqi boek gekocht van Tariq Modood, over multiculturalisme en racisme. Erg inspirerend, ook voor ons in Nederland. Is Islamofobie racisme, een nieuwe variant, is het geen racisme omdat het over religie gaat? Vannacht zoemden de gedachten om mijn hoofd als muggen, moest ik tien keer het licht weer aandoen om ze op te schrijven. Wordt een nieuw serietje. Zo doe ik hier toch nog wat nuttigs. Nu naar Tate Modern. En een tas kopen voor de boeken. Spoedig weer meer dan een kort berichtje.

2 gedachten over “Londen 2

  1. Ik las in de vrijdag boeken bjlage van de NRC(7 october) in de laatste zin van een boekbespreking van Henning Mankell “De terugkeer van de dansleraar”:
    …”Sterker nog, Manskells zwaarste beschuldiging treft niet alleen Zweden: het oude nazisme is vervangen door het fort Europa. Het Europese vreemdelingenbeleid is het xenofobe alternatief voor antisemitisme”.
    Zou “het vremdelingenbeleid” in dit verband niet aangevuld moeten worden met de Moslims?
    Anneke

  2. wat zegt ‘grand old man’ J.A.A. van Doorn (joepie hij is weer terug!) gisteren in de NRC:
    “Terwijl de uitdaging van het islamisme de internationale gemeenschap meer uiteen dreef dan verenigde, werden binnen veel natiestaten de gelederen juist sterker gesloten. De aanwezige moslims, later alle vreemdelingen of allochtonen, werden voor het eerst als een risicogroep gedefinieerd. De voorheen gieteijzeren politike correctheid maakte plaats voor kritische visitatie van de aanwezige culturele minderheden; de verplichte tolerantie werd vervolgens in toenemende mate geclausuleerd en letterlijk voorwaardelijk”…..tsjaaa

    Het artikel heeft als titel: ‘Het nationalisme is terug in Europa, met een nieuw gezicht’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *