Dagboek 1 juli 2006

060630SP 065.jpg

(summary below)
Even ontspanning, geimproviseerd feestje van de SP Amsterdam, in het Vondelpark, om de val van de regering te vieren. Fijn, dat ze zijn uitgegleden in juni en niet in december. Flessen, blikjes, nootjes en appeltaart mee. En behalve veel grappen ook veel discussie, want we zijn tenslotte van de SP.

060630SP 022.jpg

060630SP 017.jpg

060630SP 015.jpg

060630SP 013.jpg

060630SP 010.jpg

060630SP 043.jpg

060630SP 040.jpg

060630SP 035.jpg

060630SP 028.jpg

060630SP 025.jpg

060630SP 075.jpg

060630SP 056.jpg

060630SP 060.jpg

060630SP 053.jpg

060630SP 037.jpg

(This is an improvised party to celebrate the fall of the government. People are from the Socialist Party in Amsterdam, in the famous Vondelpark. Everybody brought something to drink and to eat, and we were happy the government fell in the summer, not the winter or we could not have sat outside. Now we will have new elections, and we hope for a better government, also for the refugees, the migrants and for Palestine!)

17 gedachten over “Dagboek 1 juli 2006

  1. Leuke foto’s!
    Maar eh : Ik dacht dat alle fotografen tegenwoordig de boel wegretoucheren? Sjeesus, wat heb ik een onderkinnen, had je de genadige zegeningen van photoshop niet kunnen gebruiken 😉
    Wel, time for the gym, I guess, I get the point okay?

    Laters,
    3s

  2. Ik weet het Dries, het is oneerlijk. Je zult hier nooit een foto aantreffen van mij met onderkinnen en die heb ik echt. Bij andere mensen vind ik dat ‘karakter’ en ‘persoonlijkheid’, maar als ik zo’n foto van mezelf zie ga ik meteen weer op dieet. Nee, rechtvaardig is dat niet.

  3. Zo te zien blanke middenklassers, werkzaam bij de overheid en bij gesubsidieerde instanties. Maar ik kan het mis hebben.

  4. En of je het mis kan hebben, Rich. Er staan minstens twee \’allochtonen\’ op de foto\’s, meerdere mensen die afkomstig zijn uit de arbeidersklasse, en bij mijn weten niet een die werkzaam is bij de overheid, al zou dat geen schande zijn. Dit zijn Amsterdammers die zich als SPers inzetten in de gemeentepolitiek, als vrijwilliger of gemeenteraadslid, onbetaald of matig betaald – je weet over de afdrachtsregeling van de SP. Interessant wat jij wenst te zien.

  5. Leuk dat je deze allochtoon op de foto heb gezet; eerlijk gezegd heb ik slechts eenmalig gestemd op SP, namelijk als protest tegen de oorlog in Afghanistan.
    Normaliter twijfel ik elke keer tussen GroenLinks en PVDA.
    Laten we wel wezen: SP is ‘witter’dan PVDA.

    Ik was er met mijn jongst dochter, helaas is er voor haar leeftijd (sweet sixteen-VMBO)niks te doen bij SP-jongeren, dat begint pas bij de studentenleeftijd.

    Aansluitend hierop toch een kritische vraag van mijn kant:
    Hoe is de connectie van SP met de nieuwe (allochtone) onderklasse, zoals prominent aanwezig in amsterdam Nieuw-West (en andere ghetto’s)?

  6. Beste q, Je hebt gelijk, wat mij betreft is de SP nog te wit, en als het aan mij ligt gaat dat nog veranderen, tot we zo \’gemengd\’ zijn als de Nederlandse bevolking en we naar eer en geweten kunnen zeggen dat we ook de \’allochtonen\’ bereiken die in principe bij ons horen. In sommige afdelingen en wijken doet de SP het op dat vlak al heel goed, in andere moet de gedachte, en de actie, nog een beetje groeien.
    Het punt is juist dat de SP geen onderscheid wil maken tussen allo en auto, maar dat betekent ook dat er te weinig is gedaan aan echt naar migranten en vluchtelingengroepen gaan en horen wat zij nodig hebben aan ondersteuning, en hoe we meer zouden kunnen betrekken en opnemen. Met het idee van: als ons partijprogramma goed is dan komen ze vanzelf wel. Maar zo werkt het meestal niet. We moeten er dus meer op uit. Kijken wat we samen kunnen doen om gettovorming tegen te gaan. Ons uitspreken tegen discriminatie. Zoeken naar gemeenschappelijke belangen. Wat mij betreft: ik doe dat al. En met veel plezier.

  7. Hallo Q,
    Is je dochter al eens bij Rood gaan kijken? daar zijn volgens mij ook middelbare scholieren actief.

  8. “en we naar eer en geweten kunnen zeggen dat we ook de \’allochtonen\’ bereiken die in principe bij ons horen.”

    Oei, Anja, ik hoop toch alsjeblieft niet dat je hier echt bedoelt dat alle allochtonen in principe bij de SP horen?

  9. Nee, Clara, ik bedoel die allochtonen die in principe bij ons horen omdat ze onze standpunten delen. Ik zeg niet dat ze integraal meer bij ons zouden horen dan bij andere partijen, en vind dat al helemaal niet omdat we het zeker nog beter kunnen doen. Want het zijn twee dingen: we steunen allochtonen, in hun verzet tegen een stigmatiserend integratiebeleid, tegen discriminatie enz. en kunnen dat nog verbeteren. Maar om lid te worden van een partij, actief te worden, gaat het om het delen van politieke uitgangspunten. En dus zullen er allochtonen lid zijn van Groen Links, van de PvdA, van de SP, naar gelang, en zo hoort dat ook.

  10. Beste Anja,
    Het is inderdaad geen schande om bij de overheid te werken. Het is volgens mij zelfs geen schande om autochtoon te zijn of om tot de middenklasse te behoren. Ik kan er echter niets aan doen dat de foto’s me doen denken aan een bepaalde wijk in de plaats waar ik woonde, en waar bij de vorige verkiezingen voornamelijk Groenlinks, D-66 en SP-posters voor de ramen waren geplakt. Na melding van de mogelijke komst van asielzoekers vlakbij werden er bijeenkomsten gepland (door mensen uit de betreffende huizen)om e.e.a. te voorkomen, dit paste immers niet bij de wijk.
    Daar doen ook ‘minstens twee’ (?) allochtonen niets aan af. Verder neemt, het door jou stigmatiserend genoemde integratiebeleid, immigranten vind ik heel wat serieuzer dan de zieligheidscultuur van de zelfbenoemde progressieven, die meestal woonachtig zijn in blanke vinexlocaties en de belangen van de arbeidersklasse (bij mij zijn dit mensen die voor een salaris op minimumniveau, of iets daarboven, in de fabriek staan)al lang hebben verkwanseld.
    De afdrachtsregeling siert jullie overigens, alleen komt die volgens mij in de partijkas terecht en niet bij de minder bedeelden, waar dan ook ter wereld. Ik kan me overigens weer vergissen, en hoor het dan graag.

  11. @ Christine de Vos:
    Op dat feest hadden ik en mijn dochter een babbel met een jongen van Rood, die bevestigde dat ze voornamelijk gericht waren op studenten.
    Er is dus nog het nodige te doen aan werving op de VMBO en ROC, waar ’toevallig’ ook veel allochtonen terechtkomen.

  12. Waar het op neer komt, Rich, is dat je op grond van een associatie, die mensen doen me denken aan… veronderstelt dat deze mensen ook wel tegen asielzoekers zouden zijn of zo. Pure speculatie, je weet niets over deze mensen van de SP afdeling. Nu heb je het weer over progressieven die woonachtig zijn in blanke vinexlocaties. Zijn dat de mensen op de foto? Helemaal niet. Je hebt dus een rijke fantasie en zit van alles te projecteren op mensen die je helemaal niet kent. Doe maar niet, Rich.
    En nee, we delen het geld dat we inleveren niet uit aan de armen, dat gaat inderdaad in de partijkas die dat inzet voor een politiek tegen de armoede. Maar aangezien jouw gedachten voornamelijk bestaan uit wantrouwen zal dat geen indruk maken.

  13. Ja, en van de VVD en ik ken er zelfs van het CDA!

    Ik plaagde je, Anja, lief dat je het helemaal uitlegde.
    Misschien toch de emoticons weer invoeren … 🙁

    🙂

  14. Beste Q, misschien een idee als je dochter Rood voor tieners opzet? Dat kan vast met hulp van de studenten van Rood, die daar meer ervaren in zijn. Verwacht van de SP niet dat ze je bij de hand nemen, zo van o jee, er is niets voor tieners, laten we een tienerclub oprichten. Volgens mij is SP-mentaliteit: zelf doen! En vervolgens gaan werven op VMBO en ROC. (Misschien een beetje flauw van mij; ik loop ook steeds te zeuren dat de SP zo wit is zonder zelf de handen uit de mouwen te steken. Ik kan maar niet besluiten SP-lid te worden (hoewel ik al jaren trouw stem) en bovendien: ik ben zelf wit.)

  15. /Zo te zien blanke middenklassers, werkzaam bij de overheid en /
    /bij gesubsidieerde instanties. Maar ik kan het mis hebben./
    /Reactie door Rich — zondag 2 juli 2006 @ 22.48 /
    jip je ziet het, sp-ers erg fatsoenlijke mensen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *