Ledenvergadering Amsterdam

0702113sp-018.jpg

Open avond voor SP-leden van Amsterdam en Amsterdam Centrum. Dat is, ook al omdat het in ons vaste cafe plaatsvindt geen straf. Ik zou me wel meer met mijn stad willen bemoeien, als ik al niet zo druk was met Den Haag. Ik kwam vooral om iedereen op het hart te drukken dat de verkiezing voor de Provinciale Staten, nuttig op zich, ook belangrijk is voor de stemmenverhouding in de Eerste Kamer. Omdat daar kan worden bevestigd of afgebroken wat in de Tweede Kamer is besloten. Wat we in ieder geval willen, dat de stemverhouding in de EK niet minder links wordt dan in de TK. En het liefst ook dat er geen automatische meerderheid is voor de coalitie. Ze moeten harder werken, en meer werkelijk in debat, als ze niet rekenend op de partijtrouw meteen weten de buit al binnen te hebben.

0702113sp-024.jpg

0702113sp-005.jpg

0702113sp-006.jpg

0702113sp-013.jpg

Het thema van de avond was wonen, en ik kreeg een flinke spoedcursus van wat er allemaal aan de hand is, ook in het centrum, dat niet te boek staat als wat ze een ‘probleemwijk’ noemen. Fractievoorzitter Centrum Marnix Bruggeman zat voor. Remine Alberts was die middag nog eens wezen kijken en toch nog geschrokken. Er is veel aan de hand. Te veel speculatie, vooral door het splitsen van huizen, opgedreven huurprijzen. Te veel gebouwd voor de rijkeren. Starters komen in Amsterdam nauwelijks aan de bak. En dan horen we nog een paar akelige verhalen over huizen die in verkeerde handen zijn, huurders die worden weggepest en geintimideerd, gebruikt voor drugshandel en witwasserij. En de politie die vaak niet in durft te grijpen. Ambtenaren die beloven er eens naar te kijken, waarna je niets meer hoort, of vele maanden later. Wooncorporaties die op hun huid moeten worden gezeten. Het blijkt te helpen om je als huurders te verenigen en samen op te treden. Allemaal actiepunten voor de SP Amsterdam. Er is een meldpunt voor misstanden, zie de website van de SP Amsterdam.

Voor mij heel leerzaam. In Den Haag zijn we vaak bezig met de grote lijnen, en met wetten die noodgewongen erg juridisch en erg globaal zijn. Het is weer eens goed om te horen waar het om gaat van de mensen die met de poten in de modder het werk doen, en direct geconfronteerd worden met de bewoners die hebben te lijden van de misstanden.

0702113sp-025.jpg

0702113sp-034.jpg

0702113sp-036.jpg

0702113sp-038.jpg

0702113sp-040.jpg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *