Dagboek 20 maart 2007

Dinsdag. Werkgroep buitenland, fractieoverleg, ik moet heel kort de Vazalo wet doen over de alleenstaande ouders, commissievergaderingen, er komt iemand voor een interview over ‘vrouwen in de Eerste Kamer’. Ik moet zo weg, en mijn papieren nog ordenen.

Wat vluggertjes uit de kranten, want ik had ook nog mijn handen vol aan de reacties bij Wat te doen met Wilders.

Naar aanleiding van George die dreigt te worden uitgezet, zie een actiegroep die ene andere jongen in Nederland wil houden. Eric. Ga naar www.ericmoetblijven.nl

Voormalig minister van ontwikkelingssamenwerking Van Ardenne in een interview zet zich af tegen de VVDers Rutte en Kamp, die wat haar betreft te makkelijk achterop de fiets zijn gesprongen bij de PVV.

Kamp beweerde dat de integratie stagneert, omdat mensen als Arib twee paspoorten hebben. Ik krijg er een kleur van, ik kan er wel om huilen. Kamp wil dat Arib maar een orientatie heeft. Een dubbele is te veel. Ik wil dat mensen nog meer orientaties hebben. Twee is veel te weinig, we zijn toch wereldburgers? De grenzen zijn allang weggevallen, maar de VVD trekt ze weer op.

14 gedachten over “Dagboek 20 maart 2007

  1. Toen ik vanmorgen om 07.00 het radio 1 – nieuws hoorde was ik gelijk wakker en riep ik uit:”Goed gedaan, Agnes!” Zojuist hoorde ik Rutte het zwaktebod brengen: “Ik ga niet reageren op dezelfde manier als mevrouw Van Aardenne.” Maar Van Aardenne heeft gelijk: de VVD-ers Rutte en Kamp gaat te veel mee in de richting van Wilders. De reden snap ik wel: Wilders is een stemmentrekker. Net zoals bij de pensioenfondsen is gezegd dat rendement belangrijker is dan waarin men belegt, denkt de VVD eerst aan stemmen trekken en pas daarna aan de manier, waarop. ZWAK hoor. En gevaarlijk.

  2. Wat te doen met Wilder?

    Tja, misschien had die man nooit zo groot moeten worden. Het probleem is echter dat hij zo groot is geworden omdat hij zo groot is gemaakt door J.A.A. van Doorn, Frits Abrahams, Bas Heijne – kortom, al die mensen die blind zijn voor de soms ook terechte vragen die Wilders opwerpt. Hij zal ook steeds groter worden zolang als zijn vijanden zo doorgaan met hem te verketteren.

    Het cordon dat links rond hem probeert te trekken werkt van geen kanten.

    Karin

  3. Nee Anja, op de wereld zijn nog heel veel grenzen maar je moet ze durven zien. Je moet ze ook durven benoemen. Ieder individu op deze wereld heeft het recht om te zeggen: “tot hier en niet verder”. Ieder mens op de wereld heeft het recht op een eigenstukje “ik”. Laten we het voor het gemak onder persoonlijke integriteit scharen.

  4. Beste Anja,
    Ik wil me volop inzetten voor de allochtonen in Nederland,zou graag willen dat er een landelijke werkgroep voor wordt opgericht binnen de SP, net zoals een werkgroep tegen Detentie boten in Nederland. Juist de mensen die in ons land hun leven weer willen oppaken nadat ze uit een land zijn gekomen waar het oorlog is, armoede of andere vreselijke toestanden zijn, moeten opgenomen worden door de Nederlandse. iedereen zou iemand in huis moeten nemen tot deze een betere plek gevonden heeft.Ik wil me daar graag voor inzetten, dus als u suggesties heeft, mail ze naar mij, pijle009@planet.nl .Ik ben verder een bewonderaar van u en wil naast mijn werk daar alle tijd voor inzetten, om de bovengenoemde problemen te lijf te gaan.

  5. Prachtig Bart (reactie 4). “Het recht op een eigenstukje ik” van “ieder mens op de wereld” kan alleen maar gegarandeerd zijn als we dat “eigen stukje ik” van de ander herkennen, erkennen, lief hebben, ook dat van George en Eric. Dat vraagt een activiteit die lijnrecht tegenover die van Wilders staat, zoals angst ook lijnrecht tegenover liefde staat.
    Als er ergens op de wereld het “eigen stukje ik” van iemand niet gegarandeerd is, is ook het mijne niet gegarandeerd.

    groet,

  6. Het blijft vreemd Agnes v Ardenne was minister met een ronduit asociaal beleid tegenover asielzoekers en kinderen in de cel.
    Zij en haar CDA collega’s steunden de VVD door dik en dun, maar nu ze geen minister zijn zeggen ze opeens verstandige dingen. Normen en waarden zijn volgens mij ook je eigen principes niet verloochenen

    Hoe pak je Wilders aan niet door een “cordon sanitaire” wordt door veel kiezers als rechtvaardig democratisch gezien ,het is ook onverstandig. In België heeft het Vlaams een slachtofferrol Gewoon je eigen weg volgen de weg van de SP . Boycot werkt averechts ,maar het blijft een engerd

  7. Harry, Van Aardenne was minister van Ontwikkelingshulp? Ze had weinig of niets te maken met kinderen in een cel toch?

  8. Ze zat dan wel op ontwikkelingssamenwerking maar ze zat er om even enige beeldspraak te gebruiken vuistdiep in, deze vrouw zat in het kabinet en is blijven zitten en blijven zitten en blijven zitten.

    De VVD heeft dit alles aan zichzelf en haar politieke correctheid te wijten. Wilders had niet eens meegedaan/was lang niet zo groot geworden als de VVD andere keuzes had gemaakt en dan weet iedereen denk ik welke keuze ik bedoel en ik denk ook dat een hele hoop mensen daar blijer mee geweest waren dan men nu met Wilders is.

  9. Anja, ik had toch de indruk dat Agnes het heel redelijk gedaan heeft op Ontwikkelingshulp? Beter dan veel van haar partijgenoten in elk geval?

  10. Ha fijn, die link, Anja. Zag hem bijna te laat, maar ik heb ook een brief gestuurd voor Erik. Dank je wel voor de link.

  11. Beste Anja, bijgaande open brief wordt helaas niet gepubliceerd in de NRC, want zij plaatsen geen ‘open brieven’. Waar is de humor gebleven heden ten dage…
    Maar hier is-ie, voor de liefhebber.

    Open brief aan Rutte, Kamp en Wilders

    Onvermoeibare heer Rutte, strijdbare heer Kamp, en onversaagde heer Wilders. U staat allen bekend als heren die maar één belang kennen en dat is het nationaal belang. U waakt 24 uur per dag om elke vermeend gebrek aan loyaliteit, elke schijn van een meervoudige oriëntatie, elke aarzeling om onze vlag te kussen aan de schandpaal te nagelen.
    Als ware musketiers stort u zich op elke openbare persoon die het waagt om niet bij elk ontbijtje trouw te zweren aan de Nederlandse natie. Kortom, u stáát voor de belangen van de Nederlandse burgers, het Nederlandse volk.
    Ik neem daarom aan dat u mij geen seconde langer wilt teleurstellen nu het financiële paradepaard van Nederland, ABN-AMRO, in handen van de Britten dreigt te vallen.
    Ik twijfel er geen moment aan dat u doorziet dat deze bank binnen de kortste keren in Engelse invloedssfeer zal geraken, terwijl wij afgescheept worden met de aalmoes van een Nederlands hoofdkwartier. Een van onze belangrijkste financiële instellingen zal aan onze nationale controle worden onttrokken. De centjes van miljoenen Nederlanders zullen over de grens gesleurd worden.
    Wij zijn Fokker al kwijt. De KLM is verkwanseld aan de Fransen. Ik vergeef u dat u op dat moment de handen vol had aan 26.000 asielzoekers, aan de loyale steun, namens het Nederlandse volk, voor de inval in Irak of aan een andere zaak van dringend nationaal belang.
    Maar dit keer is het nog niet te laat! U kunt nog ingrijpen, al was het maar met een spoeddebatje, een Kamervraagje of een motie. Misschien is het een idee om nu alvast aan te kondigen dat alle ABN-AMRO directeuren, en alle met hen meeheulende medewerkers de Nederlandse nationaliteit dienen op te geven wegens samenspanning met een erfvijand van ons benauwde landje. Michiel de Ruyter heeft toch niet voor niets geleefd?

    Ik reken op u, met de meeste hoogachting,

    Bart Top

    publicist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *