11 gedachten over “Open Letter to Tony Blair

 1. Kennen we, Johan. Ik heb zelf al een keer een training gevolgd bij Spiral Dynamics. Interessant, maar zoals vaak bij een uitgesproken eigen leer, ook met beperkingen. En ik blijf graag ‘ecclectisch’ werken, dat wil zeggen, dat ik overal vandaan haal wat nuttig is, en dan vooral werkende met mensen kijk wat er uit de kast gehaald moet worden.
  Maar dank.

 2. @ Farshad (1):

  Met jou ben ik het geheel eens. Niet alleen was Blair immers voorstander én uitvoerder van het militaire avontuur in Irak, hij loog er ook nog eens op los, zoals bekend.
  Maar nu hij eenmaal deze nieuwe positie heeft, vind ik de open brief van de jonge Palestijnen wel heel goed, te meer omdat de inhoud ervan aan iedereen kenbaar wordt gemaakt.

 3. De open brief van de Palestijnse jongeren is mooi, ontroerend zelfs.
  Dit zijn mensen die werkelijk iets willen bereiken en een hand uitsteken. Fantastisch dat er mensen zijn die in die situatie leven en zó open en fris de weg vóóruit willen bewandelen.

  Triest dat een enkeling hier alleen weer de op de zure dogmatische trom roffelt en mekkert dat Blair niet geschikt is vanwege Irak. Appels en peren.

  Je kunt het ook anders zien: als hij op z’n dooie eentje heel Groot Brittannië de oorlog heeft ingesleept, dan is hij tot heel wat in staat.
  Wie weet tot een positieve wending in Israël/Palestina

 4. Zure dogmatische trom? Ik neem het Blair ook kwalijk dat hij achter Bush aan is gelopen en zich knollen voor citroenen heeft laten verkopen. En maakt hem dat tot een soort Napoleon – wat knap dat hij zijn hele land mee heeft kunnen slepen in een oorlog? God bewaar me voor sterke mannen die in ‘hun dooie eentje’ oorlog gaan voeren en daar een heel volk in meetrekken.

 5. En God bewaar ons voor de naties die zich als zogenaamd “willoze schapen” door hun leider een een oorlog in laten sleuren.

 6. Maar misschien geldt voor Blair wat voor Van Aartsen, Van Agt, Dijkstal, Jimmy Carter, enzovoorts geldt: dat als je ‘voormalige’ voor zijn functie kunt zetten, mensen ineens veel geleerd blijken te hebben voordat ze voormalige werden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *