Een ommetje kennismaken

070505inholland-112.jpg

Voor mensen die voor het eerst op dit weblog komen: een korte kennismaking.

Dit is een persoonlijk weblog, waarop ik dagelijks iets schrijf dat mij bezighoud. Er zijn een paar vaste thema’s op te vinden. Palestina en Israel bijvoorbeeld. Als ik naar Gaza ga, ik werk daar regelmatig voor een organisatie van gehandicapten, mijn man woont daar, schrijf ik daar dagelijks een bericht over, met foto’s, zoals hier, maar daarnaast verzamel ik hier ook achtergrondsmateriaal en commentaren van mensen die ik hoog heb zitten. Zoals die van Een Ander Joods Geluid. Hier. En als er hier interessante lezingen zijn schrijf ik daar een bericht over. Voorbeeld, het bezoek van de Israelische historicus Ilan Pappe. Zie hier en hier.
Maar ook persoonlijke berichtjes, bijvoorbeeld de tekening die Wasim, de jongste zoon van mijn Palestijnse man maakte. Zie hier.
Of een samenvatting van een verhaal dat ons wat duidelijker kan maken wat er met Hamas aan de hand is. Zie hier. Of over wat Israel van plan is. Hier. Bij de afgelopen crisis in Gaza verzamelde ik het beste achtergrondmateriaal. Hier.

Verder ben ik veel bezig met ons multiculturele land, en neem het tot ergernis van rechts en de islamofoben op voor de migranten in Nederland. Ik bezoek graag bijeenkomsten van migranten en hun organisaties. Hier bijvoorbeeld. En hier. En hier, over een training die ik met Jan geef voor moslims en bondgenoten. Ik voel me erg verbonden met de emancipatie van islamitische vrouwen in Nederland. Ik schrijf dus ook over belangrijke islamitische denkers. Zoals hier. En hier. Of hier. En hier. Maar evengoed heb ik ook veel plezier bij de herdenking van de afschaffing van de slavernij. Zie hier.
En schrijf ik graag kritische stukjes als er weer ergens bolle onzin wordt beweerd. Nu weer over het interview van minister Ella Vogelaar in Trouw. Zie hier. Of hier: ‘neuken tegen de barbarij’.

Verder wil ik met dit weblog graag wat meer laten zien van het werk binnen de Eerste Kamer, hier, en in de partij, hier.

En als ik naar een interessante discussie ben geweest, zoals laatst de bijeenkomst van de SP over Iran, dan deel ik graag wat ik er van heb opgestoken. Hier. Ik schrijf ook over demonstraties, over acties, over protestbijeenkomsten waar ik bij was.

En ik heb het wel eens over geloof, sinds ik vast bezoeker ben van de Amsterdamse Studentenekklesia en me daar ook heb laten dopen. Zie een ‘klein verhaal over geloof’, hier.

En af en toe vertel ik iets over een bezoek aan favoriet theater, hier, over een boek dat ik lees, over de strubbelingen van een verhuizing, en over de poezen Josephine en Kobus. Of zomaar wat. Hier. Of een recept, hier.

060726poes 082.jpg

O, nog een toevoeging, ik schrijf ook nog wel eens wat over feminisme en emancipatie. Zoals hier, onder de serietitel deja vu: hier en hier en hier.

Dit is maar een kleine greep. Bij de verschillende categorieen die je aan kunt tikken kun je nog veel verder terug op de verschillende onderwerpen. Ik heb ook wel eens een soort cursus Islam voor beginners op dit weblog gehouden, bijvoorbeeld.

Op dit weblog kan gereageerd worden. Maar niet zomaar, en ik neem niet alles automatisch op. Het is geen open forum, maar mijn persoonlijke weblog, dat ik zo partijdig als ik ben bestier op mijn manier. Om het interessant en leuk te houden, ook voor mijzelf, selecteer en modereer ik. Ik heb dus spelregels, daarover hier.

2 gedachten over “Een ommetje kennismaken

  1. Sorry als ik off topic reageer: ik kijk zo bij Josefien onder haar staart…. :-)) En Kobus.. Ik zou bijna die foto van je willen hebben. Wat een droppie. In principe kan ik ‘m zo van je “stelen” hier, maar dat zal ik niet doen. Als jij zegt dat ik Kobus af en toe op mijn profiel bij de Club van 100 mag zetten, dan zal ik dat zeker doen. Maar dan ook graag een echte mooie van ‘Fientje’?? Nu staan er twee foto’s van katten van een vriend van me. Wil je er over denken? 🙂

  2. Je mag al mijn poezefoto’s altijd jatten. De diertjes vinden het heel gewoon dat ze het middelpunt van de wereld zijn en zeker Josephine weet heel zeker dat ze de mooiste poes ter wereld is, dus een beetje extra bewondering kan er altijd wel bij.
    Ik zal een portretje opzoeken waarbij ze niet alleen staart is. Hoewel die staart een groot deel van haar charisma uitmaakt. Die lieve kneus Kobus heeft een staart met maar twee standjes, ? en !. Josephine daarentegen is een actrice, en met haar staart kan ze alles van Mata Hari tot en met Bin Laden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *