En opnieuw de spelregels…

Voor de mensen die voor het eerst op dit weblog komen: je reacties worden niet automatisch geplaatst. Dit is geen open forum, dit is mijn persoonlijke weblog, en ik beslis elke keer opnieuw wat ik de moeite waard vind om te plaatsen. Je wordt geacht je aan de spelregels te houden, die vind je hier.

Dat houdt dus twee dingen in: allereerst begin ik niet elke keer weer opnieuw. Vooral de pro-Israel klanten maken er de laatste tijd een potje van, door steeds maar weer datzelfde suffe rijtje af te werken zoals: Palestijnen bestaan niet – ik zal het even doorgeven aan de Palestijnen die ik net in mijn huis heb zitten: jongens, jullie bestaan niet – of weer eens te zeggen dat de Arabieren het in Israel zoveel beter hebben dan die in de buurlanden, of, ook heel geijkt, even uit te pakken over de islam. Dus: voordat je er weer zo’n mening oppleurt, doe even de moeite te bekijken wat we hier al hebben gehad, en ga even langs bij de ‘zionistische canon’, hier, dan weet je meteen waar je hier niet meer mee aan hoeft te komen zetten: de moefti, bijvoorbeeld, die hebben we al uit.

Verder houdt het dus in dat je het volstrekt met mij oneens mag zijn, maar dat je er wel voor zorgt dat het een echte discussie kan worden. Het afwerken van het vaste repertoire dat je van andere sites af plukt, is geen aanbeveling. Hou je aan de inhoud, aan argumenten, vermeld zo nodig bronnen, en gedraag je verder fatsoenlijk. Wie mij – of anderen – uitmaakt voor antisemiet of moslimhoer of vergelijkt met Hitler maakt geen enkele kans om hier geplaatst te worden, en hoeft ook nooit meer terug te komen. Zeuren als je niet geplaatst wordt helpt ook al niet. Verveel ons niet.

En als dit erg streng klinkt, omdat ik de kwaliteit van mijn weblog erg bewaak, als je je aan de spelregels houdt ben je wel erg welkom.

9 gedachten over “En opnieuw de spelregels…

  1. Het format is van de SP, inderdaad, meneer de jurist uit Belgie. Maar nog steeds is het mijn persoonlijke weblog, zoals er meer SPers zijn met een persoonlijk weblog. Ik ben de enige die de inhoud bepaalt – en de spelregels.

    Als je wilt weten waarom ik het zo doe en niet anders: zie hier. En een nog langer stuk over het nut en onnut van bloggen: hier. Ondanks het feit, of misschien dankzij het feit dat ik erg streng ben in wat ik toelaat is het gemiddelde dagelijkse bezoekersaantal weer gestegen, voor de zomervakantie was dat zesduizend bezoeken per dag.

    En nog even dit: een geldig emailadres is verplicht.

  2. allesvoor > .SP.NL is niet van iemand anders dan van de SP leden en donateurs

    Interessant. Dus omdat het domein bezit van de SP leden en donateurs is (ben jij geen lid van de SP, Anja?) mogen SP leden en donateurs bepalen wat er op de persoonlijke SP weblogs wel/niet gebeurt?

    Ik ben PvdA lid. Misschien mag ik hier van de SP leden en donateurs wel helemaal niet komen.

  3. Clara, als dit blog een bar was, kreeg jij je eigen kruk! (lekker brutaal van mij, in andermans bar….) Drankje?

  4. Na reactie 3, zie ik 4 en 5

    Wel ja, Christine en Anja, maak er een leuk dames-onderonsje van….en ga voorbij aan C. Legènes vraag.

  5. Die vraag, die geen vraag was want hem stellen was hem beantwoorden, was gericht aan die meneer jurist. En die geeft geen antwoord.
    Nee, natuurlijk maken de SP leden en donateurs niet uit wat ik hier op mijn weblog schrijf en op welke wijze ik wens te modereren. Dat was ook een erg onzinnige opmerking.

  6. Helaas merk ik in velen blogs en ook bij kranten dat er een geweldige censuur is.
    Dan gaat het niet over schelden of beledigingen, maar dan gaat het gewoon over een andere tegengestelde mening.
    Terwijl juist de Pers en Politieke partijen schreuwen om vrije meningsuiting zijn het juist deze als het niet hun overtuiging is deze vrijheid aan hun laars lappen.
    In mijn ogen vertegenwoordig u de burgers in de kamer dan moet u open staan voor elke reactie op het onderwerp in uw blog.Buiten scheldpartijen en beledigingen.
    Vind u dat dit een persoonlijk blog is dan is dat in mijn ogen fout het is blog onder een politiek partij.En een Politiek partij moet open staan voor iedere mening van de burger.Uw persoonlijke voorkeur mag in mijn ogen geen enkel rol spelen.U bent er voor die gene die u vertegenwoordigt en te luisteren(lezen) naar deze.
    Dan moet u een eigen website beginnen en niet onder de vlag van de SP.Ik ben het niet maar iemand van de SP zou best wel eens pro Israël kunnen zijn.

  7. Meer van hetzelfde, meneer de Hakker.
    Zoals je zelf kunt zien kom je hier vaak genoeg andere meningen dan de mijne tegen. Kijk hier eens, bijvoorbeeld. En als het over Israel gaat, heb ik erg veel meer aandacht geschonken aan de meningen van de pro-Israel mensen dan andersom. Zie de paradigmastrijd, hier. Ik ben het alleen totaal niet met ze eens.
    Maar ik ben gelukkig op geen enkele manier verplicht alle rommel, eindeloze herhalingen, meningen die niet op feiten zijn gebaseerd, maar te blijven plaatsen. Daarvoor kun je op open fora terecht, en niet op mijn weblog. En dat heb ik nu echt wel vaak genoeg uitgelegd.

    En dat mijn persoonlijke voorkeur geen rol zou mogen spelen is natuurlijk volstrekte flauwe kul. Een persoonlijk weblog is gebaseerd op persoonlijke voorkeur, anders was het niet interessant. Ik ben lid van een partij. Wel eens gehoord van partijdigheid? Nou, dat ben ik dus, luid en duidelijk. Met instemming van mijn partij, die ook over Israel/Palestina een duidelijk, en partijdig standpunt heeft. Kun je vinden, op de SP site.

    Als ik geen eigen mening zou mogen hebben, en alle meningen zou moeten plaatsen, wie zou hier dan nog langs willen komen? Ik niet, in ieder geval.

    Dus zeur niet, meneer de Hakker. Ik ben altijd bereid om nog eens uit te leggen waarom ik het zo doe en niet anders, maar het staat niet ter discussie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *