En alweer de spelregels

Het wil tot sommigen in de massa die de laatste dagen mijn weblog bestormt nog niet echt doordringen. Dit is geen open forum. Het is mijn persoonlijke weblog en ik bepaal wat er op komt.

Dus voor degene die er wat opzet en dan zegt ‘ik ben benieuwd hoeveel minuten je dit laat staan’: ik laat het geen ene minuut staan. In de eerste plaats ben jij zelf de enige die lezen kan wat je er op hebt gezet tot ik besluit dat het doorkan of niet, in de tweede plaats krijgen mensen die verwachten er wel afgegooid te worden en daarover komen klagen en zeuren altijd gelijk. Komt er niet op.

Verder komen andere zaken er ook niet op. Je hoeft niet door te gaan als je je punt al hebt gemaakt, je hoeft jezelf niet te blijven herhalen, je hoeft ook niet te gaan schelden als je je zin niet krijgt, je hoeft niet te gaan roepen dat ik alleen maar meningen toe laat waar ik het eens mee ben, en je hoeft niet steeds maar weer opnieuw te beginnen met zaken die we al tig keer hebben gehad. Je hoeft dus niet uit te komen leggen dat de joden alleen maar een veilige plek wilden en meteen door die vreselijke Arabieren de oorlog werden verklaard, de onstaansgeschiedenis kennen we, kijk bij dossier.

Je hoeft ook niet te komen vertellen dat ik gehersenspoeld ben, dat ik de koran maar eens moet lezen want dat ik dan wel begrijp dat die Palestijnen barbaren zijn, dat ik naief ben en niet snap dat die terroristen alle joden uit willen roeien, dat ik dus een nazi ben, dat het prima is dat die jodenhaters in mootjes worden gehakt, je hoeft niet te vragen of ze in Gaza geen condooms hebben, je hoeft niet te beweren dat Palestijnen mensen zijn die hun kinderen opofferen, dat er geen vrede met Palestijnen te sluiten valt omdat het religieuze fanaten zijn, en je hoeft ook niet aan te komen zetten dat je van een communist/SPer/Stalinist/fascist ook niets anders verwacht dan censuur als ik eindelijk eens door jou persoonlijk met de waarheid wordt geconfronteerd en dat er niet op zet.

Dank jullie allemaal wel, en lees de spelregels even, hier. , en als je je daar niet aan wilt houden hoepel je maar op naar zo’n leuke site waar je ongestoord je gang kunt gaan.

12 gedachten over “En alweer de spelregels

  1. Anja, ik gebruik je weblog, als dat mag. ik verzoek mensen deze open brief mede te ondertekenen. stan10@planet.nl Het is tijd dat we de verantwoordelijken persoonlijk aanspreken.

    Beste Ronny Naftaniel,

    Wij kennen elkaar al meer dan een kwart eeuw. Jij en ik komen uit hetzelfde middenklasse milieu met dezelfde burgerlijke normen, waarden en gebruiken. Onze kinderen gingen naar dezelfde middelbare school in Amsterdam. Dit zijn slechts een paar overeenkomsten en toch verschillen wij hemelsbreed van elkaar over een punt, te weten het beleid van Israel, de ‘Joodse staat’. Dat verschil komt niet door je joodse achtergrond, want ik ken talloze joods-Israeli’s en joodse Nederlanders en joodse Amerikanen die fel tegen de terreur van de zionistische leiding van Israel protesteren. Ook het zionisme kan niet het verschil zijn, want hoewel je propaganda maakt voor deze ideologie, ben je zelf geen overtuigde zionist gezien het feit dat je hebt verklaard niet naar Israel te willen emigreren.

    Waar berust het verschil tussen jou en mij op? Ik stel die vraag in het openbaar omdat ik van mening ben dat een democratie alleen goed kan functioneren als er een publieke dialoog over cruciale zaken bestaat. Laat ik mijn vragen als volgt toelichten: de mensenrechtenorganisatie Defence for Children International bericht het volgende:

    ‘under attack: over 300 killed and 1,400 injured
    [RAMALLAH, 29 December 2008] – Latest media and NGO reports suggest that the death toll in Gaza since the attacks commenced on Saturday has risen to at least 310, and that the number of people injured could be as high as 1,400, of which 180 are in a critical condition. Present indications are that 30 children have been killed and 150 injured, many critically. DCI-Palestine fieldworkers are currently doing their best to investigate incidents involving child casualties, which are likely to rise as children represent 56 per cent of the population in Gaza.’ Zie: http://www.dci-pal.org/english/display.cfm?DocId=911&CategoryId=1

    De meerderheid van de anderhalf miljoen burgers in de Gazastrook bestaat uit jongeren. Vooral zij zijn de dupe van de Israelische terreur. Jouw organisatie, Ronny, laat met jouw goedkeuring weten dat de Israelische slachtpartij waarbij volgens DCI ‘dertig kinderen gedood zijn’ een ‘gerechtvaardigd antwoord [is]’.

    Inmiddels weten we dat al zes maanden geleden werd begonnen met de voorbereidingen van de huidige gewelddadige Israelische politiek, zoals een journalist van Haaretz heeft beschreven: ‘Disinformation, secrecy and lies: How the Gaza offensive came aboutBy Barak Ravid, Haaretz CorrespondentLong-term preparation, careful gathering of information, secret discussions, operational deception and the misleading of the public – all these stood behind the Israel Defense Forces “Cast Lead” operation against Hamas targets in the Gaza Strip, which began Saturday morning.’ Zie: http://www.haaretz.com/hasen/spages/1050426.html

    De vraag is dus: ‘een gerechtvaardigd antwoord’ waarop? Maar afgezien daarvan, stel, Ronny, dat het Palestijns verzet bij een aanval op zionistische doelen in Israel 30 joodse kinderen vermoordt. Zou jij dan nog spreken van een ‘gerechtvaardigd antwoord’? Nee. Daarom ook mijn vraag. Wat voor een verschil maak jij tussen een Joods kind en een niet-Joods kind, in dit geval een Palestijns kind?
    Het grote verschil tussen jou en mij namelijk is dat ik het internationaal recht respecteer en daarom ook van mening ben dat vermoorden van ongewapende burgers, van vrouwen en kinderen, alles behalve ‘gerechtvaardigd’ is. Het is volgens het internationaal recht een oorlogsmisdaad, en als zodanig benoem ik deze terreur ook, een oorlogsmisdaad. De vraag is daarom: waarom vind jij deze oorlogsmisdaden ‘gerechtvaardigd’? Wat is er met jou als Nederlandse staatsburger gebeurd Ronny? Wat is er fout gegaan met je dat je blind bent voor de oorlogsmisdaden van Israel. Je verdient je geld met propaganda maken voor ‘de Joodse staat’, maar dat kan toch geen argument zijn om terreur te rechtvaardigen? Wat is het dan, Ronny? Laat het ons weten. Ik verwacht een antwoord van je,
    vriendelijke groet,
    Stan van Houcke
    Journalist
    Amsterdam

  2. Ik ben net naar radio 1 aan het luisteren. Daar zijn Jan Terlouw en iemand van het CIDI. Je weet niet wat je hoort. Wat een smerige verdraaing van de feiten. Stekeblind. Van Jan Terlouw had ik toch wel meer verstand verwacht. Maar is zijn dochter ook niet Joods geworden.

  3. Anja,
    En de zin “maar is zijn dochter ook niet Joods geworden?” laat je dus gewoon staan? Het gaat volgens jou toch om Israël en niet om Joden? Die Corrie lijkt me meer anti-Joods dan anti-Israël…!

  4. Dat klopt, Rob, daar had ik nog wat van willen zeggen, maar dat is er niet van gekomen omdat ik vandaag net zo’n chinese goochelaar was die twaalf bordjes tegelijk in de lucht moest houden.

    Corrie, je suggereert dat het is omdat zijn dochter joods is dat hij stekeblind is geworden. Maar je kent genoeg joden, onder andere op dit weblog, om te weten dat joods niet hetzelfde is als pro-Israel.

    Verder mag je het wel aan mij overlaten, Rob.

  5. Beste Anja,

    Ik begrijp er niks van. Zou je mij alsjeblieft willen uitleggen waarom Harry van Bommel op zijn weblog schrijft dat Israël een “tegenoffensief” is begonnen? Ik bedoel, tegen welk offensief? Hoe kan een belegerd en verzwakt volk een “offensief” uitvoeren? Tegen Israël?

    En waarom de partij nu opeens beweert dat Hamas Israël heeft ‘geprovoceerd’ tot zijn bloedvergieten, terwijl de plannen van Israël voor operatie Cast Lead al 6 maanden klaarlagen om op het juiste moment uitgevoerd te worden. En toen Hamas te ‘vreedzaam’ bleek, hebben ze het een maand geleden maar zelf uitgelokt door het bestand te breken, door Gaza binnen te vallen.
    Agnes Kant stelt dat de veroordeling van “de provocatie van Hamas” (van Verhagen) “terecht” is, terwijl het Israël is geweest die Hamas geprovoceerd heeft. Ook Alex Burghoorn schrijft dat in de Volkskrant. En Gideon Levy in Ha’aretz doet het uitgebreid uit de doeken. Ik begrijp deze stellingname van de SP gewoon niet.

    bij voorbaat dank

  6. Stan, ik zit een beetje met een dubbel gevoel bij je brief. Niet over je brief, want die vind ik prima. Maar bij je brief. Zoals ik hem lees, is het een persoonlijke oproep van jou aan Ronny Naftaniël. Jij in je positie als journalist, Ronny in zijn positie als directeur van het CIDI. Maar ook allebei Nederlanders en mannen van zekere leeftijd.

    De brief is heel persoonlijk, met rechtstreekse vragen van jou aan Naftaniël die ik zelf niet zo aan hem zou stellen. Maar dat is juist de kracht van de brief: dat hij van persoon tot persoon is. Een handtekening van mij eronder zou van de brief een manifest maken en dat is het niet.

    Vandaar dat ik niet mee onderteken. Maar ik ben wel erg benieuwd wat Naftaniël antwoordt.

  7. Je moet bij Harry wezen over wat Harry zegt, Marilou. Ik zou het woord tegenoffensief ook niet gebruikt hebben, mar ik ben Harry niet.
    Voor mij is het belangrijk dat Agnes namens de partij luid en duidelijk heeft gezegd dat het geweld van Israel veroordeeld moet worden en dat er kamervragen komen.

  8. Het is barbarij. Moorden naar willekeur van onschuldigen.
    Soms als ik aan Gaza denk dan denk ik ook aan de opstand van het getto van Warschau van voorjaar 1943. Het in de pan hakken van mensen, die opkwamen voor hun mensenrechten. Joodse mensen, zionisten wellicht, die zich rechtmatig verzetten tegen een wrede overweldiger.
    Nu zijn de bordjes verwisseld; Palestijnen zijn slachtoffer van een meedogenloze aanval op onschuldigen.
    Geschiedenis herhaalt zich en soms zijn slachtoffers daders geworden.

  9. Voor Rob 3, Ik ben zeker niet anti joods, heb zeker Joodse vrienden maar ik denk omdat de dochter van Jan Terlouw Joods is (geworden), Terlouw meer anti Palestijn is. Ik hoorde hem tenminste de aanvallen van Israel op Gaza zó verdedigen. Ik denk dat dat er toch wel mee te maken heeft, dat hij toch wat blind is voor de daden van Israel.

  10. Dat van anti Palestijn neem ik terug. Sorry, maar ik maak me ook zo kwaad op iedereen die Israel nog verdedigt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *