En nog maar weer een keer de spelregels

Afgelopen maand was een absoluut record voor dit weblog: meer dan 60.000 ‘unieke bezoekers’ kwamen met elkaar bijna 140.000 bezoekjes brengen. Dat betekent dat er ook weer nieuwe bezoekers bij zijn, en dat is dan weer te merken.

Aan mensen, bijvoorbeeld, die achter elkaar tien keer een reactie op dit weblog willen zetten, en zich dan nog tien keer luidkeels (Censuur! Hoofdletters! Uitroeptekens!) komen beklagen als die niet geplaatst worden. Dus nog een keer: dit weblog is GÉÉN OPEN FORUM. Ik selecteer wat er wordt geplaatst en nog streng ook. Wie naar een open forum wil: die zijn er genoeg, alle dagbladen hebben ze tegenwoordig, en je kunt zelf zien wat daar van terecht komt bij een van de controversiële onderwerpen zoals daar zijn Israël/Palestina, en alles waar het woord moslim een keer in voorkomt.

Zo gaat het hier, op mijn persoonlijke weblog, dus niet. Ik bemoei me er mee, het kost me veel tijd, ik accepteer lang niet alles, en al helemaal geen eindeloze herhalingen van meer van hetzelfde, en wie dus graag ergens zijn mening kwijt wil zonder mijn hinderlijke aanwezigheid moet dat dus elders doen.

En hier nog een keer de spelregels. Voor wie daar meer uitleg bij wil: hier.

4 gedachten over “En nog maar weer een keer de spelregels

  1. Dag Anja,

    Ik wil je laten weten dat binnenkort Marianne Williamson naar Nederland komt. Weet je nog…van die tekst die aan Nelson Mandela wordt toegeschreven.
    Zij zet zich ook erg in voor vrede in de Gaza. En was actief betrokken bij de campagne Yes We Can, vanuit een wit perspectief.

    Met vriendelijke groet,

    Gerdien Kapma

  2. In Utrecht is iemand veroordeeld die leuzen tegen Joden heeft geroepen. Hij hitste de mensen op. Moeilijk op die manier om mee te doen aan demo’s. Ik krijg enorme “herinneringen” aan vorige demonstraties waar ik aan meedeed. We riepen soms ook “Alle hetero’s in de gracht!” Dat was eigenlijk ook wel beledigend.

  3. Janny, toen wij in Rotterdam en Amsterdam begin januari meeliepen met de demonstraties tegen de aanvallen op Gaza waren er ook groepjes jongeren die niets beters wisten te verzinnen dan voetbalsupporters bij een Ajaxwedstrijd na te doen. Maar het was niet eens zo erg moeilijk ernaartoe te gaan en uit te leggen hoe stom dat was en hoe ze daarmee hun eigen ruiten ingooiden. Ik ben het dus niet met je eens dat je daarom maar niet aan demonstraties mee moet doen. Juist wel, zou ik zeggen.

    Hoewel ik niet geweten zou hebben wat ik tegen jou had moeten zeggen als je riep dat je hetero’s de gracht in wilde hebben, hahhhahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *