Na de verkiezingen: zoeken naar antwoorden (5)

Wilders is erg goed in paradoxen: je noemt je beweging de Partij van de Vrijheid, die als doel heeft de koran te verbieden.
Je maakt een gehele bevolkingsgroep plus alle politieke tegenstanders uit voor rotte vis en piept dan dat je wordt gedemoniseerd als ze wat terugzeggen.

Je isoleert je geheel, je programma bestaat voor het grootste deel uit zaken die nooit te realiseren zijn binnen een rechtsstaat, en als andere partijen dan constateren dat er met de PVV niet samen te werken valt kwaak je kwaad iets over cordon sanitaire.
Je scheldt met genoegen op al die zakkenvullers op het pluche, en doet net of je zelf geen zakkenvuller bent, die niet alleen al vele jaren op het pluche zit maar ook nog minister-president wil worden.
Je zegt dat je de stem van het volk vertegenwoordigt, maar zorgt er voor dat die stem van het volk in je eigen partij niets te zeggen heeft, want je kunt er niet eens lid van worden.

En nu een nieuwe.
Je wint de verkiezingen voor de Europese Raad en mag vier mensen naar Brussel sturen. Wat gaan die daar doen? Niks, want de PVV gaat zich niet aansluiten bij een van de fracties, want dan moeten ze uit hun isolement komen en compromissen sluiten, en dan wordt je gevraagd naar je programma. De invloed van de PVV is dus nihil, en ze kunnen net zo goed op de publieke tribune gaan zitten. “‘Het volk’ heeft dus overtuigend gekozen voor meer macht voor Europa en minder macht voor Nederland. Ja, ook de gewone man ontbreekt het nog wel eens aan realiteitszin”, schrijft Rob Wijnberg in zijn column in NRC-next. (hier.)

Leuk toch? Vier man in Brussel op het pluche, die met hun duimen gaan draaien, maar wel een salaris opstrijken, en dat van onze belastingcenten, jawel.

15 gedachten over “Na de verkiezingen: zoeken naar antwoorden (5)

  1. Dit schrijven noemt men ook wel demoniseren. Ofwel bewust de dingen die de PVV benoemd, anders neerzetten. PVV is niet tegen een hele bevokingsgroep, maar tegen de criminele teringlijertjes, grotendeels van Marokkaanse afkomst, die het klimaat verzieken voor veel mensen in grote steden.

    Waarschijnlijk zal u, mevr. Meulenbelt, daar in uw optrekje aan de grachtengordel, er niet veel van merken. En bewust de andere kant opkijken. Of het zelfs goedpraten en proberen te verklaren dat de allochtoontjes zo zielig zijn en geslachtofferd zijn. Blijkens eerdere reacties van u op deze problematiek. Vandaar het misplaatste commentaar over de PVV en het neerzetten van stemmers op de PVV als dommelijk. Getuige de zin van dhr Wijnberg als dat de gewone man het ontbreekt aan realiteitszin. Zegt deze naar mijn idee doorgefilosofeerde man.

  2. Wilders heeft ook niets te winnen als hij zich aansluit bij een bepaalde groep. Hij heeft drie opties:

    Óf hij moet zich aansluiten bij gelijkgezinde engerds, en dan verschijnen er berichten in de krant over “de enge vrienden van Wilders.”

    Óf hij sluit zich aan bij een saaie mainstream-partij, en dan verschijnen er berichten in de krant over het feit dat “Wilders zich in Europa nauwelijks onderscheidt van andere partijen.”

    Dus vandaar dat Wilders kiest voor optie 3: niet aansluiten bij andere partijen, maar hij laat PVV-ers “hun integriteit bewaren” door in Brussel op het pluche met hun duimen draaien, maar wel een salaris opstrijken, en dat van onze belastingcenten.

    Wilders speelt het op die manier slim, maar met politiek bedrijven heeft het weinig te maken.

  3. Beste mevrouw Meulenbelt,

    Ik vind dat Nederland, als gastland voor het internationaal gerechtshof, en voorvechter van de mensenrechten, er goed aan zou doen om alle gevangen van Guantanamo Bay die nergens terecht kunnen, asiel te verlenen in Nederland.

    Wat vindt u hiervan?

    Ik heb mijn mail in de reactie achtergelaten.

    hartelijke groeten,

    Izz ad-Din

  4. (1) Het is voor iedereen duidelijk dat het Wilders is die een gehele bevolkingsgroep ‘demoniseert’, Peter. Zie Fitna. Zie zijn uitspraken die er niet om liegen en waarvoor hij nu is aangeklaagd.
    En je draait de zaken om als je het demoniseren noemt als ik daar mijn afschuw over uit spreek.

    Verder heb ik geen optrekje aan de grachtengordel, kijk ik niet de andere kant op, praat niks goed, heb ik het niet over teringleiertjes als het om Marokkaanse Nederlanders gaat, zelfs niet als ze crimineel zijn, vind ik allochtoontjes niet zielig en noem ze ook geen allochtoontjes, tenzij ze onder de vier jaar en kleiner dan 1 meter 20 zijn.

    Het enige waar je helemaal gelijk in hebt: als jouw geleuter exemplarisch is voor de gemiddelde Wildersaanhanger dan vind ik dat dom. Niet dommelijk: dom.

  5. (3) Ik zie geen reden waarom de gevangenen van Quantanamo Bay naar Nederland zouden moeten komen, Izz ad-Din. Ze zijn de verantwoordelijkheid van de VS, laten die ze nu rechtvaardig behandelen.
    Je weet trouwens ook dat Nederland als voorvechter van de mensenrechten allang geen geweldig figuur meer slaat als het gaat om asielzoekers en vluchtelingen. En dat ook hier meermalen mensen zijn opgepakt onder verdenking van ’terroristische activiteiten’ die niks gedaan bleken te hebben. Dus is het maar helemaal de vraag of die mensen hier beter af zouden zijn.

  6. Persoonlijk vind ik het dan weer wat dommelijk als je alleen maar over de muur om Gaza schrijft, en nooit over de muur die door Marokko is aangelegd in de Spaanse Sahara, maar ik ben ook maar een domme PVV stemmer.

  7. In de visie op de site gaan de eerste alinea’s natuurlijk over Islam en buitenlanders, een te grote overheid, te lage straffen, keiharde aan terrorisme enz enz. 16 miljard belastingverlaging een miljard extra voor AOWers, lagere benzine prijzen, Hypotheekrente aftrek blijft, allemaal leuke dingen voor de mensen. Jij raakt je baan ook kwijt Anja hij wil de eerste kamer afschaffen en de tweede kamer naar 100 leden brengen. Geen overheidssubsidies voor politieke partijen. Dus dan gaan we net doen als bij voetbal sponsors zoeken. Lokale politiek weer in handen van de notabele nu dus bedrijven. Ben geen econoom, maar volgens mij is het onbetaalbaar wat hij wil.
    O ja ook nog Kerncentrales, verbod op alle drugs, en nieuw schiphol in zee of de Flevopolder
    Het hoofdstuk “Rechten van het dier” is het enige wat ik kan onderschrijven, maar daar kan ik bij de PvdD en SP ook mee terecht, Het is een beetje TON van Rita alleen zij zonder Islam fobie Het is een beweging met één leider beetje eng, maar vaak gaat het weer mis. Maar hoe lang nog LPF van niets naar heel groot, TON steeg en verdween, en deze ach de geschiedenis zal het weer uitwijzen.

  8. Wat Wilders bezield is een niet te onderschatten gretigheid waarmee middelmatige geesten zich aan afkeuring overgeven.
    Zonder fatsoenlijk alternatief is dat ‘kankeren’ echter inhoudsloos maar kennelijk niet minder aanstekelijk.

    Nu meen ik dat kreten als bijvoorbeeld ‘Meer geld voor duurzaamheid’ op zichzelf eveneens inhoudsloos zijn, dus tot zover gaat het goed, maar ze missen concretisering, en daar gaat het mis.
    Het kankeren van Wilders kenmerkt zich door buitengewoon specifiek te zijn en daaraan ontleent zij die aanstekelijkheid.
    Dat het mis gaat in Nederland is kennelijk niet genoeg, nee,
    dat moet blijkbaar gepreciseerd worden tot alleen Moslims.

    Het lijkt me dat als men de volgende keer in het politieke programma opneemt dat geen splinter harthout nog de grens over komt men meer wint dan nu. Hou het kort en versla Wilders met zijn eigen wapens.

  9. (6) Er zijn nog 1438 andere belangwekkende en interessante onderwerpen waar ik ook niet over heb geschreven, ik ben namelijk geen krant, domme PVV-stemmer.

  10. Geachte Mevr. Meulenbelt,

    Ik heb ook PVV gestemd. Ik had geen andere keus. De islamisering van Nederland en Europa is volop gaande. Volgens de koran moet de wereld overheerst worden door de islam. De islam is een kwaadaardige idologie. Er is voor niemand plaats behalve de moslims.

    Het barst inderdaad van de gematigde moslims, maar als de moslims gaan overheersen, worden ook zij het eerst gepakt. Dan overheerst de islam. Kijk naar de landen die islamitisch zijn…Iran, Irak etc. etc. Vroeger konden vrouwen in Iran, Irak, Afghanistan etc. gewoon studeren…nu moeten ze burka’s dragen en mogen niet naar school.

    De moskeeen in Nederland worden gefinanceerd door het midden-oosten. De landen van 100 procent moslims. De dag dat hier meer moslims wonen dan authochtonen, is het begin van het einde. Is toch niet zo moeilijk te bedenken, dat dan de westerse beschaving het kan schudden.

    De kredietcrisis valt in het niet bij het probleem van de islamiserng.

    Ik ben een vrouw van 65, met 3 kinderen -hoog en middelbaar opgeleid…allemaal goede banen, maar zo bezig met hun huisje boompje, beestje…en terecht, dat ze geen tijd hebben om zich heen te kijken. Dat doe ik wel voor hun. Mijn tijd zal het wel duren, maar ik denk aan mijn kinderen en kleinkinderen.

    Met vr. groeten

    Laura van der Stoem

  11. Het begint een eentonig verhaal te worden over jou Gaza. En je palastijnen. Waarom doe je dit op het sp domein en niet jou eigen persoonlijke shit weblog stomme muts

  12. (10) Beste Laura,

    Ik spreek je met je aan, we zijn leeftijdsgenoten.

    Het is mij echt een raadsel hoe iemand als jij, zo te zien een normaal mens en niet dom, zulke onzin gelooft. Je bent oud genoeg om nog te weten wat er voor onze oorlog gebeurde: toen werd met name de duitse bevolking wijsgemaakt dat de joden bezig waren om de macht over te nemen en zij de ondergang zouden worden van de duitse cultuur. Veel mensen geloofden dat en keken de andere kant op toen de joden werden afgevoerd of hielpen daar aan mee. Zo’n vaart zal het hier niet lopen met onze moslims, neem ik nog maar aan, maar het verschijnsel is hetzelfde: een ‘sterke’ man vertelt je een kletsverhaal en jij gelooft dat, in plaats van je vermogen tot kritisch nadenken en zelfstandig observeren in te zetten en zelf op onderzoek uit te gaan. Hoe komt het dat je zo goedgelovig bent?

    Om te beginnen gaan ‘de moslims’ niet overheersen, al numeriek niet. Verder vindt de overgrote meerderheid van de Nederlandse moslims net als verder iedereen dat onze democratie prima is, als ze daarbinnen gewoon, net als andere mensen, hun geloof mogen hebben en niet gediscrimineerd worden. Het is maar een heel klein minderheidje die daar andere ideeën over heeft, en die zullen nooit bij machte zijn om de andere moslims daarin mee te krijgen.

    Over islamitische landen weet je duidelijk heel erg weinig. Behalve in Iran, en die hebben nu verkiezingen (!) met een duidelijke oppositie, is er nergens zoiets als een regering die gevormd wordt door geestelijken. Het staat ook nergens in de islam dat dat zou moeten, de scheiding tussen ‘kerk’ en staat hadden de moslims lang voordat wij het moesten uitvinden. Zeker is er veel in veel landen, ook niet-islamitische nog niet pluis, maar je kunt niet doen alsof alle moslims Taliban-aanhangers zijn. Ook zijn er landen waarin vrouwen nog erg achtergesteld zijn – wat dwars ingaat tegen de islam trouwens, maar overal vindt je ook sterke vrouwenbewegingen, in Iran bijvoorbeeld, die voor hun rechten opkomen, soms met de koran in de hand. Er zijn landen waar meer vrouwelijke hoogleraren te vinden zijn dan in Nederland.

    Kortom: je beeld is veel te simplistisch, en dat is wat Wilders wil. Een simpel zwart-wit beeld. En jij trapt daar in.

    En wees eerlijk: er is geen sprake van ‘islamisering’ behalve dat Nederlandse moslims gewoon hun plaats innemen zoals dat in een rechtsstaat als de onze, met vrijheid van godsdienst en vrijheid van meningsuiting normaal is.

    Dat zou je allemaal kunnen weten wanneer je meer kontakt zou hebben met gewone moslimmensen, of mensen zoals ik, die honderd keer meer weet over de islam dan Wilders, en die honderd keer meer moslims persoonlijk kent – Wilders weigert om met ze in gesprek te gaan. En ik ben de enige niet die er heel veel meer van af weet.

    Kortom: je laat je een oor aannaaien, je laat je bang maken, je hebt nu gestemd en gaat dat straks misschien weer doen op een man die het volk gebruikt om meer macht te krijgen, maar zich van niemand iets aantrekt als hij eenmaal heeft wat hij wil – zijn ‘partij’ heeft niet eens leden, en wordt gefinancierd door het buitenland, met name de meest rechtse Amerikaanse organisaties. En bovendien heeft hij geen enkele oplossing voor de problemen die hij allemaal bij de moslims legt. Hij gaat straks niet alle moslims het land uitgooien, want dat zijn gewoon Nederlanders. Hij gaat geen oplossingen vinden voor de werkelijke problemen die er zijn, bijvoorbeeld met de groep jongeren die overlast bezorgen (waaronder ook autochtonen) en de criminaliteit (waaronder eveneens ook autochtonen).

    Verder zegt hij wel voor de gewone mensen op te komen, maar als het daarop aan komt is het gewoon een VVDer die zich niets van de belangen van gewone mensen aantrekt. En daar heb jij op gestemd.

    Gebruik je verstand, mens!

    Met vriendelijke groet,

    Anja

  13. (11) Bemoei je met je eigen zaken, Joop de droplul PVVstemmer. En sodemieter op als het je hier niet bevalt, ik heb geen commentaar nodig van zo’n randdebiel als jij die maar een beetje uit zijn nekharen zit te lullen. Achterlijke hufter.

    Zo. Dit wordt ongeveer ons dagelijks taaltje als de heer Wilders straks minister-president wordt en het goede voorbeeld geeft.
    Stem op Wilders voor het behoud van onze westerse cultuur.

  14. Geachte Mevr. Meulenbelt,

    U begint uw stelling, dat ik niet dom zou zijn en vervolgens schrijft u hoe dom ik wel niet ben.

    Ik ben niet onder de indruk.

    Ik focus mij niet op een “sterke” man. Ik was al overtuigd van het islam drama toen Geert Wilders nog geboren moest worden.

    Ik woonde jaren in Parijs, direct na de algerijnse oorlog van 1958. Ik heb de moslims zien komen (zij mochten kiezen uit een Algerijns of Frans paspoort). Voor iedere 300 moslims werd er een moskee gebouwd Ok… ik overdrijf nu een beetje.

    Vanaf die tijd ben ik al gefocused op de islam. Hoezo geen islamisering in Nederland en Europa? Gescheiden plaatsen in het theater. Gescheiden loketten in Utrecht. Gescheiden zwembaden etc. etc. Het begint hier op Zuid-Afrika te lijken ten tijde van de apartheid.

    Ik wil de 2e wereldoorlog helemaal niet erbij halen, maar als u dat toch doet…Hitler wilde blauwe ogen en blond haar, de islam wil alleen maar plek voor islam gelovigen. Allebei verwerpelijk en verderfelijk.Verder ontgaat het u blijkbaar wat er zich afspeelt in de islamitische landen in het Midden-Oosten. Christenen worden niet gedoogd en vervolgens moorden de moslims elkaar uit in landen als Irak en Afghanistan. En hoezo scheiding van kerk en staat? De mullah’s hebben het daar voor het zeggen.

    Ik kan mij uw naam nog herinneren vanuit de vrouwen emancipatie. Ik lag geemancipeerd in mijn wieg.

    Waar is uw vrouwen emancipatie gebleven? Vrouwen zijn mindere wezens volgens de islam. Of heeft u soms een relatie met een moslim?

    Als laatste wil ik nog even uw taalgebruik onder de aandacht brengen. Ik heb Geert Wilders nog NOOIT iemand een achterlijke hufter, een droplul of een randdebiel horen noemen. Ik heb wel Jan M. iemand in de 2e kamer een flapdrol horen noemen…SP toch?

    Zucht…I rest my case.

    met vr. groet

    Laura an der Storm

    PS. Ik lees 3 kranten van links naar rechts per dag. Ik ben nog lang niet uitgelezen, maar u ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *