Maastricht

Ik zit even in Maastricht, voor een Amsterdammer bijna buitenland, en kan niet alle reacties verwerken. Vanavond ben ik weer thuis.

4 gedachten over “Maastricht

  1. Oh nou snap ik het, met “reacties verwerken” bedoel je dat je gaat kijken wat je laat staan. En tot dat je dat gedaan hebt lijkt het alsof mijn reactie geplaatst is.

    Waarom is mijn reactie mbt tot “PVV zijn crapulisten” verwijderd, bij jouw stukje over ultra-rechts? Dit lijkt me een hele legitieme mening die nergens mee in strijd is, behalve dan met de PVV.

  2. Je snapte het net op tijd, want het leek me een gelegenheid om weer eens uit te leggen hoe dat hier gaat, voor mensen die de spelregels niet hebben gelezen. Reacties worden op dit weblog niet meteen geplaatst. Dat wil zeggen, het lijkt alsof die er op staat, maar alleen jij kunt het lezen. En ik uiteraard. Tot ik tijd heb, minimaal twee keer per dag, en het lijstje met reacties lees, en met een druk op de knoppen beslis: drop of draf. Tot die tijd hangt je reactie ergens in virtueel limbo.

    Voor wie dat niet geloven wil, kijk even naar het cijfertje dat vetgedrukt, Reacties, hierboven staat. Zolang niet goedgekeurd telt je reactie dus niet mee en staat er niet op.

    Wanneer ik tijd heb, in principe minimaal twee keer per dag, kijk ik welke reacties in de wachtstand staan en beslis met een druk op de knoppen: drop of draf.

    En zoals ik ook al zei ga ik niet elke keer uitleggen waarom ik een reactie niet plaats, want daar is geen beginnen aan. Voor deze keer dan, dinges (sorry, ik heb zo’n hekel aan schuilnamen, het is net alsof ik tegen een stripfiguur of een alien aan zit te praten) je komt hier met een term aanzetten die niemand kent en die ik ook niet snap, en ik vind het teveel gevraagd dat mensen eerst naar jouw weblog moeten om uit te zoeken wat je bedoelt, hoewel dat natuurlijk precies jouw bedoeling kan zijn. Volgende keer beter, en je volgende reactie staat er weer wel op.

  3. Nou, en de volgende is dus weer verwijderd.

    Ja, nu snap ik ook waarom je je achter een schuilnaam verstopt, “Freedutch”, want als je mensen voor fascist uitmaakt of met Hitler gaat vergelijken ben je zelf behoorlijk fout, en daar kun je -terecht- op gepakt worden. En ik ook – als ik dat zou laten staan. En dus: hopla.

    Als ik je een advies mag geven, waar je wel niet naar zult luisteren: beperk je ook op het internet tot zaken die je open en eerlijk durft te zeggen, dan hoef je je ook niet te verschuilen. En dat houdt de discussie ook open, wat ie hoort te zijn. En wat je dan zegt heeft meer effect, want wie kan het nou schelen wat ene Freedutch beweert. Al die anoniempies roepen maar wat, omdat ze toch nooit iets hoeven te verantwoorden. En daar is niemand van onder de indruk, anders dan van mensen die hun nek uitsteken. En daar versla je Wilders dus niet mee.

    En ik zeg het maar vast, ik ga hier geen ellenlange discussie over voeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *