“Wat heeft Geert Wilders met Joden? En wat hebben Joden met Wilders?”

wildersbv7.jpg

En nog een gast voor vandaag: Abu Pessoptimist, met een artikel over de vraag wat Wilders heeft met Joden en wat Joden hebben met Wilders. En welke Joden dan natuurlijk, want het zijn net mensen, ze willen nog wel eens van mening verschillen. (Grapje, jongens, grapje)

De kop in dit stukje staat voor twee vragen die veel mensen intrigeren. Wilders, de ultra-rechtse politicus is voor afbraak van moskeeën en voor het sluiten van de grenzen voor moslims. Hij wil de Koran verbieden evenals speciaal onderwijs voor moslims. Joden moet dit griezelig in de oren klinken. Als een eeuwenlang vervolgde religieuze minderheid moesten zij het altijd hebben van tolerante, liberaal denkende politici en bestuurders. Wilders is het tegendeel van tolerant. Toch heeft hij iets met Joden en hebben (sommige) Joden ook iets met hem. Hoe is zo’n relatie mogelijk?

Zie het hele verhaal hier. Het verscheen ook in De Brug waar je natuurlijk al een steun abonnement op hebt. Hier. Voor enige kennismaking met Sivmo hier, daar zie je Abu Buurman ook onder de gasten.

2 gedachten over ““Wat heeft Geert Wilders met Joden? En wat hebben Joden met Wilders?”

  1. Het zijn net mensen…tssss.

    Peer Ulijn maakte afgelopen jaar voor het NOS-journaal een reportage maakte over de Libelle Zomerweek. Hij had goed zijn best gedaan om dat festival op zijn truttigst/lulligst neer te zetten (vandaar dat Agnes Kant niet in de reportage voorkwam), en eindigde ook met een soortgelijk grapje: “Vrouwen zijn net mensen, alleen een beetje anders.”

    Tegenwoordig kijk ik naar Goede Tijden, Slechte Tijden.

  2. Leuk, Jack, dat vrouwen ook net mensen zijn daar had ik al zo’n idee van want ik kom er wel eens tegen, maar hou je het de volgende keer weer een beetje on-topic?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *