Natuurlijk onnatuurlijk

Hadden we niet afgesproken dat het CDA flink opgeschoven was naar rechts, en hadden we niet tevens waar kunnen nemen dat rechts tegenwoordig reuze voor homo’s en vrouwen is, op voorwaarde dat die mishandeld worden door duistere volken elders en akelige minderheden hier?

Nou, het CDA raadslid van Eindhoven Nico Stoevelaar loopt nog een beetje achter in deze trend. Want toen er een debat was over de vraag of Eindhoven gekandideerd moest worden voor Roze Zaterdag 2013 stemde hij tegen. Reden: ‘homofilie is absoluut onnatuurlijk’ en hij wil dat niet promoten.

Nou zijn er veel dingen onnatuurlijk. Kroketten, aspirine, files, draadloos telefoneren, om een paar dingen te noemen die we in de naakte natuur niet tegen zullen komen, opera, de Bijenkorf, verkeerslichten, Pauw en Witteman, geblondeerd haar en doperwtjes uit blik. Als wij ‘natuurlijk’ zouden leven, is een bekend misverstand, worden we niet ouder, maar sterven we gemiddeld voor ons dertigste een natuurlijke dood aan de pest of de vliegende tering. De regisseur John Huston, gevraagd naar het geheim van zijn hoge leeftijd antwoordde naar waarheid: ‘operations’.

Ook met onze seks zijn we al niet meer erg natuurlijk, al wordt dat terrein nogal eens gezien als het beestachtigste en dus natuurlijkste deel van ons leven. Nou ken ik Nico Stoevelaar zijn privéleven niet en dat wil ik graag zo houden, maar kan die man er op zweren dat hij alleen aan seks doet als hij zich daar tegelijk bij voortplant en anders niet? Zo niet, dan moeten we hem dus ernstig vermanen. Onnatuurlijk, Stoevelaar! Beetje neuken voor de lol.

Dit is de menselijke werkelijkheid: wij hebben ons al vergaand van onze hormonen geëmancipeerd. We vrijen omdat we dat willen met wie we willen en om vele redenen die niets meer met ‘natuur’ te maken hebben. Iemand moet dat Stoevelaar misschien even uitleggen.

14 gedachten over “Natuurlijk onnatuurlijk

 1. Een paar jaar geleden zag ik een leuke expositie in Maastricht over homoseksualiteit onder dieren. Die was door ik meen Deense wetenschappers georganiseerd als reactie op uitlatingen als die van Stoevelaar. Als Stoevelaar doelt op wat er in de natuur gebeurt, dan zijn moord en verkrachting zeer natuurlijk. Als hij doelt op wat er in de bijbel staat, dan zijn genocide en racisme weer zeer natuurlijk. Hoe dan ook een zeer onfrisse visie op zowel de natuur als de maatschappij.

  “Homoseksualiteit blijkt doodnormaal in de dierenwereld, seksuele selectie of niet. ‘We kennen al meer dan 1.500 soorten met ‘roze’ dieren’, zegt Petter Boeckman. ‘Wist u dat orang-oetans houten dildo’s maken? ‘Mannelijke dikhoornschapen leven in homoseksuele groepen, likken elkaars genitaliën en lusten wel een portie anale seks. Homoleeuwen en lesbische bonobo’s zijn geen witte raven. Mannelijke giraffen houden orgieën onder elkaar, net als tuimelaars, orka’s en Caraïbische lamantijnen.”
  http://nieuws-uitgelicht.infonu.nl/dier-en-natuur/13451-homoseksualiteit-bij-dieren.html

 2. @Engelbert,

  Waarschijnlijk zullen de homofoben homoseksualiteit dan ‘bij de beesten af’ noemen, oftewel dat de mensen dan ook weer niet de natuurlijke dierlijke driften mogen volgen.

 3. Er zijn in Nederland meer dan 1500 CDA gemeenteraadsleden. Van hen roept er nu welgeteld eentje dat homoseksualiteit onnatuurlijk is. Tsjonge jonge, wat is het CDA naar rechts opgeschoven zeg. Waarom moet ik nou toch opeens aan dat toneelstuk van Shakespeare denken: Much Ado About Nothing?

 4. (5) Dank je Bart. Bert. Ben. Beer. Meneer van der Valk. Voor het oor klinkt het hetzelfde, Euston en Huston, maar toen het er in letters stond dacht ik al daar is iets niet goed mee. Maar had geen tijd om even te gaan googelen. Ik heb het gecorrigeerd.

 5. Het hangt er maar van af hoe je “natuurlijk” definieert. Want seks hebben uit lust, zonder (bewuste) voortplantingsdoeleinden is juist reuze natuurlijk en komt heel voor in het dierenrijk, inclusief homoseksualiteit, zoals Engelbert terecht al zegt (nr. 1). Zo zijn er, om nog één voorbeeldje te noemen, mannelijke vogelparen die uit andermans/-vrouws nest eieren jatten om zelf samen jongen uit te broeden en groot te brengen.
  Als de heer Stoevelaar alleen aan seks doet als hij zich wil voortplanten is hij dus juist vergaand onnatuurlijk bezig! Waar dat toe kan leiden zien we heden ten dage in de RK Kerk.

  Overigens, Anja: je bedoelt ongetwijfeld de filmregisseur John Huston.

 6. (4) Was jij misschien een hele tijd in het buitenland en geen krant gelezen, Kees? Niks gemerkt van de vorming van een rechtse regering met de PVV als verstekeling aan boord, en de CDAers die nog een gewoon sociaal hart hebben en niet houden van discriminatie die zich ernstig zorgen maken over de fratsen van Verhagen, en hoe Verhagen het geweldig eens wordt met de VVD, waar ook al geen oprechte liberaal meer in schijnt te zitten? Nee? Nou, dan hierbij voor je voorlichting, dat is wat ik de verrechtsing van het CDA noem. En uiteraard niet dat er één gemeenteraadslid wat achterlijke ideeën heeft en nog niet door heeft dat rechts tegenwoordig juist reuze voor homo’s is.

 7. @ Anja (9):

  Nee hoor, ik heb in mijn leven veel dingen te doen, die veel interessanter zijn dan dat, en meer lust opwekken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *