Gelekt (Met update)

Tussendoortje van buurvrouw Claar: “Als dat gedoe met dat gescheurde condoom waar is, heeft Assange zelf ook gelekt.”
Hier.

Update. Waarom dat gedoe over een condoom dat is gescheurd? Heet het dan meteen verkrachting? Moet je je met dat gescheurde condoom meteen aangeven bij de politie? Wacht even zeg. Ik ben (als feministe) erg voor het bestrijden van seksueel geweld, maar kunnen we er wel nog een beetje over eens zijn wanneer dat het geval is?

Naomi Klein, bekend feministisch activiste heeft Interpol een brief geschreven. Want zij had vernomen dat Assange door twee vrouwen is aangeklaagd, die allebei toegeven dat de seks geheel vrijwillig was, maar in het ene geval was het condoom gescheurd en in het andere geval had Assange zich als een klootzak gedragen en zitten twitteren in de taxi op weg naar de woning van de vrouw, en ook nog, – walgelijk – internetartikelen over zichzelf zitten lezen. En beide vrouwen waren ook nog overstuur toen uitkwam dat hij het ook nog met een ander bleek te doen. De lul. Nou, schrijft Klein, fijn dat de vrouwen de feministische retoriek tot hun beschikking hebben om hun gekwetste ego weer op te vijzelen, en als Interpol toch bezig is, of ze niet meteen een klopjacht op 1,3 miljoen Amerikaanse kerels kunnen beginnen over wie Klein net zulke verwijten heeft gehoord. En in een moeite door kunnen ze John Smith uit Providence arresteren die naar een vrijgezellenfeestje is geweest – met strippers – tegen de zin van zijn vriendin. En ook Mark Levinson uit Oregon die niet heeft gezien dat zijn vriendin een heel schattig nieuw kapsel had.
De terroristen. Pak ze, Interpol!

(Brief verscheen op de Huffington Post. Bron NRC gisteren)

6 gedachten over “Gelekt (Met update)

  1. In onderstaande link ook nog wat meer informatie over een van de 2 vrouwen die hem aangeklaagd hebben. Zij verwijderde tweets waaruit bleek dat ze kennelijk niet erg aangedaan was voor een vrouw die naar eigen zeggen net verkracht was, oa deze: ‘Sitting outdoors at 02:00 and hardly freezing with the world’s coolest smartest people, it’s amazing! #fb’.
    Ook zou zij mogelijk een link hebben met de CIA, via anticommunistische groepen waar ze voor gewerkt heeft.
    Het hele verhaal begint daarmee toch steeds meer te lijken op een poging om karaktermoord te plegen op Assange.
    http://zaplog.nl/zaplog/article/aanklaagster_in_verkrachtingszaak_gelinkt_aan_beruchte_cia_agent/
    http://rixstep.com/1/20101001,01.shtml

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *